Home + DIY budget | Tropisch juffenbedankje!

DIY budget | Tropisch juffenbedankje!

Over een maand begint hier alweer de zomervakantie en dus is het voor veel ouders tijd om na te denken over het afscheidscadeau voor de juf of meester oftewel, het juffenbedankje. Ik bedenk ieder jaar weer iets nieuws en de truc is om iets te geven wat origineel is, wat blij maakt of praktisch is en wat niet teveel kost. Dat laatste is overigens niet omdat ik het er niet aan uit wil geven, maar iedereen doet zijn best en dan gaat het niet om wie het duurste cadeau geeft. Dat zou dan ook ongemakkelijk voelen.

Dit jaar vond ik het echt lastig en ik had nog geen flauw idee wat ik wilde maken tot ik afgelopen vrijdag bij de HEMA naar binnen liep. Ik zag allemaal vrolijke, tropische spulletjes voor weinig geld en opeens wist ik wat ik wilde maken.

Dit is het boodschappenlijstje:

  • Blanco kaartjes: deze had ik nog in huis, maar kosten vaak een euro per 8 bij Action
  • Parapluutjes: HEMA en had ik nog in huis, maar ik denk dat ze niet meer kosten dan een euro per zakje en daar zitten er dan 10 of 12 in
  • Handwaaier: HEMA €1,50 per stuk
  • Tropical rietjes: HEMA €1,50 per 10 stuks
  • Honeycomb ananas: HEMA €1,50 per 2 stuks
  • Plastic champagneglazen: HEMA €2,50 per 4 stuks
  • Cellofaanpapier: had ik nog thuis
  • gekleurde raffia: Xenos €0,89 per 3 stuks

In totaal ben je rond de €4,- per juf kwijt. Vaak ben je al meer kwijt als je iets koopt én het voordeel van dit is dat je nog kaartjes, parapluutjes, cellofaan en raffia overhoudt voor andere dingen.

Aan de slag

Je begint met de kaartjes. Plak de paraplu op een kaartje en stempel of schrijf er ‘aju paraplu time to relax’ op. In de binnenkant schrijf je een persoonlijke tekst. Daarna zet je alles klaar: je vouwt de ananas uit, zet de champagneglazen klaar met de rietjes erin én je vouwt de waaiers wat uit.

Als alles staat kun je gaan inpakken. Knip een groot stuk cellofaan van de rol en zet alles er voorzichtig op. Pas op met inpakken, want omdat alles licht is valt het snel om en dat  is zonde. Zorg dat je daarom al een stuk raffia klaar hebt liggen om het zo snel mogelijk bij elkaar te binden. Maak het aan de bovenkant vast met de raffia. De zijkanten zijn dan waarschijnlijk nog open en dat is handig omdat je nu alles nog even recht en goed kunt zetten als het wat verschoven is. Daarna plak je de zijkanten nog dicht en heb je een heel leuk tropisch en origineel cadeautje!

Zeg nu zelf, dit is toch een leuke manier om de zomervakantie in te luiden? Stiekem vind ik het zelf een stuk origineler dan de gieters (bedankt dat je me hebt laten groeien) en de dropjes (het zit d’rop) etc. Omdat die ideeën nu overal te vinden zijn is de kans ook groter dat meer ouders dit geven. Hier kun je verschillende variaties op maken. Zo kun je de glazen vervangen voor Bounty’s (ook tropisch haha) etc.

Wat vin je ervan? Ik hoop dat ik je het leuk vindt en ik je op een idee heb kunnen brengen. Het is niet altijd makkelijk om iets te verzinnen. Succes met je juffenbedankje!

 

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie