Home + Zwangerschapsupdate #11 | Week 19, tijd voor de 20 weken echo!

Zwangerschapsupdate #11 | Week 19, tijd voor de 20 weken echo!

Afgelopen week was een redelijk rustig week wat betreft de zwangerschap. Ik was wel flink verkouden en dat was heel vervelend, maar verder kabbelde alles rustig door. En opeens bereikten we daar die mijlpaal: de 20 weken echo!

De 20 weken echo

Nou oké, ik was 19 weken en 5 dagen zwanger, maar we ronden voor het gemak af naar boven 😉 afgelopen zaterdag was het zo ver, er werd uitgebreid naar ons jongetje gekeken en we hoopten natuurlijk te horen dat alles er goed uit ziet.

We werden geholpen door een andere echoscopiste en dat is helemaal niet erg, maar als we heel eerlijk zijn vonden we deze een beetje stug. Ze was aardig, maar heel zakelijk. Er kon verder niets spontaans vanaf en iedere vraag die ik stelde werd een beetje afgekapt. Als ik bijvoorbeeld vroeg hoe groot hij nu in totaal was kreeg ik best bot te horen dat ze dat niet meten. Oké, sorry…. Later wilde ze hem wel even opmeten. Zo waren er meer van die voorbeelden. Geen ramp, maar het was wel jammer. Ook Patrick en Milan werden nergens bij betrokken en dat deden de vorige echoscopisten wel.

Ik begrijp heel goed dat we er niet voor de lol komen en er gekeken wordt naar serieuze dingen, maar toch vonden we dit jammer.

Het resultaat was dan wel weer heel fijn en dat was dat alles er goed uit ziet! Hij groeit goed, alle organen zien er goed uit, bloedvaten en klepjes doen wat ze moeten doen en datzelfde geldt voor het kleine mannetje zelf. Hij drinkt en zijn blaas zat vol. Heel goed nieuws!

Vreselijke opruimwoede

Verder heb ik last van vreselijke opruimwoede. Dat heb ik normaal ook wel, maar ik irriteer me nu aan zo’n beetje alles. Rondslingerend speelgoed, een grassprietje op de vloer, een net gedweilde vloer waar iemand dan weer overheen loopt etc. Het is voldoende om chagrijnig van te worden 😉 Patrick lacht er maar om en trekt zich er verder niets van aan. Dat is misschien ook wel het beste haha.

Vandaag dus alweer op de helft. Alle clichés zijn waar: de tijd vliegt!

 

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Rebecca
    5 juni 2017 / 18:08

    De 20 weken echo hoort natuurlijk ook helemaal niet leuk te zijn. Het is gewoon de belangrijkste medische check van de baby. Gelukkig is de uitslag goed! Misschien nog een leuke echo in het vooruitzicht?