Home + DIY Budget | Stempel voor de juffen!

DIY Budget | Stempel voor de juffen!

Dit is mijn eerste DIY budget van dit jaar! En meteen ook weer een cadeautje voor de juffen. Het lijkt misschien wat vroeg, maar afgelopen week werd juffendag al gevierd bij Milan op school. De kinderen mochten verkleed in een bepaald thema, er werd een klassencadeau gemaakt én de kinderen mogen zelf wat geven aan de juffen. Kortom, de hele dag feest!

Milan vindt het altijd leuk om een cadeautje te geven en ik vind het leuk om er één te maken. Kan ik hem meteen weer met jullie delen 😉 Dit keer maakte ik een stempel met de namen van de juffen, dus ‘Juf …… ‘.

Nu dacht ik eerst dat ik kan kon maken met de Dremel die ik onlangs heb gekregen, maar dat lukte niet goed omdat de letters te klein waren. Toen dacht ik dat het kunnen doen met een gum. Ben ik nog speciaal naar de stad gereden voor goede gummen en mesjes waarmee ik de stukjes gum eruit kon gutsen, maar ook dat werd niets. Ik snap echt niet hoe mensen daar hele kunstwerken van maken. Mij lukte het in ieder geval niet!

Rubber werkte wel!

Gelukkig kwam mijn tante en die is ook erg creatief. We besloten uiteindelijk om de letters te maken van rubber en deze op het hout te plakken. Het werkte snel en het resultaat was net zo leuk! Dit heb je er voor nodig:

 • Blokjes steigerhout
 • Rubber voor de letters
 • Goede lijm
 • Een stempelkussen
 • Een schaar
 • En iets om het mee in te pakken

Zo maak je stempels voor de juffen!

Je hebt een blokje nodig van steigerhout en vervolgens knip je de letters uit het rubber. Deze plak je vervolgens in spiegelbeeld  (zoals op de foto hieronder) op het blokje hout. Goed laten drogen en dan is hij eigenlijk al klaar!

Ik had twee blanco kaarten en stempelde daar met de stempel op (dit hoeft natuurlijk niet) Daarna leuk inpakken en je hebt een super origineel cadeau waar de juffen ook echt iets aan hebben.

Ik geloof dat het cadeau wel in de smaak viel 😉

Niet alleen leuk voor juffen

Je kunt dit natuurlijk ook maken met kinderen tijdens een regenachtig weekend of in de vakantie, als geboortestempel etc. Je hebt er niet veel voor nodig. Je kunt er ook allerlei vormpjes op maken én je kunt ze bewaren.

Wat waren de kosten?

De stempelkussens kochten we bij HEMA in de aanbieding voor een euro. Het steigerhout hebben wij standaard in huis voor verschillende DIY’s. Het rubber is wat dikker en kocht ik bij de hobbywinkel voor €1,95. Ik heb er lang niet alles van gebruikt. Al met al was ik nog geen €3,- per cadeautje kwijt.

Nog een andere leuke tip; teken op de voorkant van de envelop een postzegel met daarin ‘Juffendag 2017’. Dan is het net echt afgestempelde post.

Bewaren

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Anouk
  27 januari 2017 / 10:51

  Leuk!
  Ben blij dat jij door hebt gezet. Ik was na poging een al gestopt