Home + DIY budget| Origineel, hip Valentijnskaartje!

DIY budget| Origineel, hip Valentijnskaartje!

Oké, ik beken: ik heb dit kaartje van de week met Milan gemaakt voor Patrick z’n verjaardag en niet voor Valentijn… En eigenlijk is dit ook een kaartje waarmee je op een originele manier laat zien wat je van iemand vindt. En of het nu je favoriete opa, oma, oom, tante , vriend, vriendin of wie dan ook is, deze kaart vindt iedereen leuk!

Daarnaast is het heel erg leuk om deze kaartjes te maken met kinderen. Nu Milan ouder wordt gaat het al iets beter, maar verder heeft hij het concentratievermogen van een visstick. Paw Patrol is dan bijvoorbeeld net op tv en natuurlijk super spannend! Dat geldt ook voor Brandweerman Sam en dat moet dan vervolgens weer nagespeeld worden met de LEGO. Kortom, hij heeft het veel te druk om lang met mij te knutselen ?

Dus naast low budget vind ik dat dit ook leuk moet zijn voor kinderen om te doen. Het idee van kleine moeite, groot resultaat staat mij dus ook wel aan haha.

Lang leve Pinterest, want daar had ik een hele tijd terug het idee gezien van den rietje ergens op plakken en er dan ‘favo-rietje’ bij te zetten. Briljant! Ik vraag mij dan ook altijd ernstig af waarom ik dit soort dingen nooit zelf verzin.

Ik wilde er wel mijn eigen draai aan geven en het in mijn stijl doen dus ging ik op zoek naar leuke, blanco kaartjes en gave rietjes. Verder wilde ik stempelen (want die heb ik in huis) en ook washi tape is aanwezig. Die hoefde ik dus ook niet te kopen en als de rietjes er nu bij zouden passen was het helemaal mooi!

Dit heb je ervoor nodig:

  • Minkleurige rietjes in een pak van 50 stuks €2,49 bij Xenos
  • Dubbele kaarten (kraft) met enveloppen 8 stuks €0,59 bij Action
  • Washi tape 3 rolletjes voor €1 bij HEMA
  • De stempels had ik al en kocht ik ook bij HEMA

Je kunt natuurlijk ook met stift in mooie letters de tekst erop schrijven.

Het rietje was langer dan het kaartje dus knipte ik er voorzichtig een stukje vanaf. Ik plakte het rietje vast met de tape en stempelde de tekst erop. Aan de binnenkant schreef ik nog wat liefs en dan ben je eigenlijk al klaar. Wil je je kind(eren) er wat in laten schrijven is dat alleen maar leuker, maar wacht dan even met het opplakken van het rietje!

Met heel kleine kinderen kun je hun handje insmeren met vingerverf en een handafdruk maken in het kaartje. Wedden dat het kaartje dan het hele jaar blijft hangen 😉

Kortom, een super makkelijk, en vooral heel erg leuk, Valentijnskaartje voor de allerliefste! Lekker budget én je hebt nog rietjes en kaartjes over voor een volgende keer, want dit zijn dingen die toch wel heel handig zijn om in huis te hebben.

En vind je dit soort hippe, budget DIY’s leuk? Deze week laat ik je nog zien wat wij hebben gemaakt voor de juffenverjaardag op school!

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

  1. 24 januari 2016 / 09:45

    Maar het kaartje blijft leuk… voor verjaardag, valentijn of wat dan ook 😉

  2. 15 februari 2016 / 19:53

    Wat schattig! Echt heel erg leuk gedaan. Ik hou van dit soort DIY’s: mooi omdat het zo eenvoudig is.