Home + DIY budget | Krijtstift gevels op je ramen!

DIY budget | Krijtstift gevels op je ramen!

Had ik zo mijn best gedaan op het rendier op de ramen voor Kerst, maar ja, ik wist dat ze er een keer af moesten. Afgelopen week heb ik ze eraf gehaald en ik moet eerlijk bekennen dat ik dat best jammer vond. Ik, die wekelijks de ramen zeemt, die echt een bloedhekel had aan iets op de ramen. Die bij vingers op de ramen meteen een emmer sop pakte om ze er weer af te halen. Ja, nog steeds één en dezelfde persoon, maar dit keer zorg ik zelf voor tekeningen op de ramen.

Ik had ze bij anderen al gezien, maar heb ze ook bij winkels gezien: geveltjes op de ramen. Nu alle kerstspullen weer zijn opgeruimd is het wel leuk om nog iets te doen voor de winter. In ieder geval in januari. Daarna haal ik ze er echt af.

Nu wilde ik geen standaard geveltjes, ik wilde er nog iets speciaals bij. Ik maakte namelijk ook de gevel van ons Goudse stadhuis!

Deze maak je heel eenvoudig zelf! In tegenstelling tot de volgende keer heb ik geen sjabloon gebruikt en moest ik het hebben van mijn eigen ’teken skills’ haha. Vroeger kon ik heel goed tekenen en mijn opa was een heel goede schilder. Het zit er dus wel een beetje in. Met nadruk op beetje, maar voor dit was dat goed genoeg.

Ik had wel een foto gemaakt van de etalage waar ik het stadhuis op zag. Daarna ben ik lekker zelf gaan tekenen. Ik bedacht er van alles bij en wilde zoveel mogelijk geveltjes maken. Mocht het de komende weken gaan sneeuwen, maak ik er nog sneeuwvlokjes bij.

Dit zijn verder mijn tips voor het maken van de geveltjes:

  • Zorg voor voorbeelden, de rest verzin je er zelf wel bij.
  • Als je er een huisnummer op wilt zetten, let er dan op dat je dit in spiegelbeeld doet. Dan staat het aan de buitenkant goed.
  • Gebruik een liniaal voor de lijnen van de gevels. Binnen die lijnen is dit niet nodig en hoeft het niet strak.
  • Vergeet de leuke details niet zoals gordijnen, lampen, schoorstenen, vogeltjes, bloembakken etc.
  • Als je even geen gevel inspiratie hebt is een waslijn tussen twee huisjes ook erg leuk!

Kinderen vinden dit superleuk om samen met jou te doen. Een heel simpele DIY dus om samen met hen te doen en waar ze dan ook nog even plezier van hebben. Succes!

Liefs, Marisca

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 3 januari 2017 / 12:03

    Leuk gedaan ! Hier de kerst stickers vervangen door Happy New Year raamtekeningen. Maar de huisjes is zeker leuk voor een volgend raamtekening project.