Home + Diary | Sleuteloverdracht, Oud & Nieuw, proefrit en afscheid van Ome Joop…

Diary | Sleuteloverdracht, Oud & Nieuw, proefrit en afscheid van Ome Joop…

Zelden heb ik zo’n bizarre week meegemaakt als afgelopen week. Op het werk was het bizar druk, mijn lieve Ome Joop overleed, we vierden Oud & Nieuw in een hotel, we hadden de sleuteloverdracht van ons appartement en maakten een proefrit in onze droomauto. Kijk je mee naar de laatste dagen van 2019 en de eerste dagen van 2020?

Maandag

Ik heb een mega slechte nacht gehad met heel erg veel buikpijn. Dat had zo zijn redenen helaas. Na die nacht heb ik ook besloten dat ik dit niet meer wil. Focus op het positieve en mensen waar ik energie van krijg en de rest past daar even niet bij. Maar goed, ik besluit om 8.00 uur maar naar kantoor te fietsen zodat ik afleiding heb en omdat ik hoop dat de buikpijn verdwijnt. Heel langzaam gaat het steeds wat beter.

De werkdag brengt chaos en het is heel erg druk. Enerzijds lekker, want ik vergat alles om mij heen, maar anderzijds ook heel pittig. Ook hoorde ik vandaag dat mijn lieve Ome Joop is overleden. ’s Avonds rond 20.30 uur gaat het kaarsje uit en stuurt Pat mij naar bed. Tijd om even bij te komen van vandaag en wat slaap in te halen.

Dinsdag

Ik slaap nog niet optimaal, maar ben klaarwakker. Pat is deze week nog vrij, maar ik moet wel werken. Ik begin dit keer om 7.15 uur. Gekkenwerk, maar het is even niet anders en ach, ik ben toch wakker, thuis reilt en zeilt het allemaal en er staat een blog online ??

Het is en blijft Oudejaarsdag en ondanks alles hadden we ook een hotel geboekt voor vanavond. Om 14.00 uur word ik opgehaald van mijn werk en rijden we naar dit heerlijke hotel in Hoorn. Het is een mega relaxte Oudejaarsavond en we hoeven verder helemaal nergens heen. Lekker eten, beetje tv kijken, bijkomen, wat lezen en stiekem toch nog werken 😉 Niets moet en alles mag, heerlijk!

Woensdag

Happy New Year!

Voor we weer naar huis gaan, is het eerst tijd voor een heerlijk uitgebreid ontbijt. Wat hebben we het toch goed. De jongens nemen nog een duik in het zwembad en daarna gaan we lekker naar huis.

diary_oud en nieuw_afscheid_ome_Joop_sleuteloverdracht_proefrit_persoonlijk_mamablogger_

De rest van de middag voelt een beetje als uitbrakken. We zijn moe, hebben nergens zin in behalve Netflix en doen ook verder helemaal niets. Daarna lopen we richting mijn ouders voor zuurkool met spek (traditie op nieuwjaarsdag). Het is weer gezellig en mijn moeder bakt voor de kinderen patat.

We ploffen ’s avonds op de bank en gaan vroeg naar bed.

Donderdag

Vandaag is een geek dag, want na 13 jaar nemen we afscheid van ons appartement en is de sleuteloverdracht. Toch moet ik eerst werken en het is weer vroeg.

We hebben gigantische wallen, maar we zijn blij, want het huis is niet meer van ons! Wat hebben we een lange adem moeten hebben.

Om het te vieren gaan we uit eten en daarna gaan we naar de dealer om te kijken voor een nieuwe auto. Meer foto’s en een uitgebreid verslag van deze dag vind je in deze plog.

Vrijdag

Goodmorning! Het is vroeg…

Voor ik naar kantoor ga werk ik nog even aan de blog, want ook dat gaat door. Ik ben nog steeds heel blij met deze lay-out.

’s Middags is het tijd voor het afscheid van Ome Joop. De crematie is in Alphen en we zijn er op tijd. Op de één of andere manier zijn dit soort gelegenheden altijd net een familiereünie, gek eigenlijk.

Ome Joop was de broer van mijn vader. Ze hadden een goede band waardoor ik ook vaak bij hem kwam. Ook na mijn vaders overlijden. Het was een lieve man die hield van een grapje en eerlijk zei wat hij ervan vond. Hij klonk precies zoals mijn vader en ze hadden dezelfde lach. Als Ome Joop praatte was het altijd net alsof ik mijn vader nog hoorde. De laatste tijd werd zijn gezondheid minder en dat maakte dat we elkaar wat minder zagen. Ik wist dat het niet goed ging, maar dat ging het vaker niet en toch kwam hij altijd weer thuis. Achteraf blijkt dat hij drie weken hier in het ziekenhuis heeft gelegen, maar ik wist het niet. Ik werk aan de overkant en had er zo heen kunnen lopen, als ik het maar had geweten. Uiteindelijk is hij in Alphen overleden en ik heb zo’n spijt dat ik hem niet meer heb gezien. Alsof het mij niets deed. Ik hoop zo dat hij dat niet heeft gedacht.

De dienst was mooi en werd afgesloten met het Ave Maria wat ook te horen was op mijn vaders begrafenis… Dag lieve Ome Joop, dat Witte. Tot ooit…

Zaterdag

Van het ene uiterste naar het andere deze week. Vandaag staat de proefrit met onze mogelijke nieuwe auto op de planning. Rare timing.

Wat een heerlijke auto!

Om de aankoop te vieren gaan we lekker lunchen. Nu is het tijd om even helemaal niets te doen en gewoon te genieten met het gezin.

Zondag

Vandaag staat in het teken van Mamablogger en werk ik nog wat. We blijven verder lekker thuis op een uitstapje naar de Action na.

Ik hoop dat komende week wat leuker is en vooral stabieler is. Wat een week…

Tot de volgende diary!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *