Home + Geld & Budget | Betalen we de rekeningen op tijd?

Geld & Budget | Betalen we de rekeningen op tijd?

Het begin van een nieuw jaar betekent ook heel wat goede voornemens. Althans, voor de meeste mensen dan. Veel van die goede voornemens hebben te maken met geld. We willen meer sparen en bewust(er) omgaan met ons geld, maar veel mensen geven ook aan dat ze de rekeningen nu echt eens op tijd willen betalen. Ik zag dit voorbij komen op Facebook en zag er meteen een blogpost in, want betalen wij de rekeningen eigenlijk wel op tijd?

De rekeningen niet altijd op tijd kunnen betalen

Ik ben iemand die iedere maand gaat zitten met de administratie en dan alles in één keer betaalt. Ik weet precies wat er binnen komt en uit gaat, maar er is een periode geweest dat ik dat ook wel wist, maar waar het een stuk lastiger was om alles op tijd te kunnen betalen.  En die periode heeft er flink ingehakt. Zo erg zelfs dat ik nog steeds de hele dag aan het rekenen ben ook al is dat al lang niet meer nodig gelukkig.

In die periode was het moeilijk om alle rekeningen op tijd te betalen en dat was geen fijne periode. Iedere maand zat ik met de administratie aan de tafel en moest ik keuzes maken. Op dat moment leek de situatie ook nog eens uitzichtloos, want het was crisis en we wisten niet hoe lang deze ging duren.

Ik heb me in die periode zo naar gevoeld. Het voelt als falen. Je wilt wel, maar het lukt niet, want je kunt geen ijzer met handen breken.

Hoe anders is dat nu?

De situatie is nu heel anders. We betalen nu 98% van de rekeningen op tijd, want dat kan gewoon! Die krijgen we nog per post (al zijn dat er niet veel) en zitten dus in de map die ik er bij pak als de salarissen zijn gestort. Ook krijgen we nog weleens een rekening per mail, die vergeet ik dan om er vervolgens achter te komen dat ik een paar dagen te laat ben met overmaken. Geen ramp, maar dat voelt nog altijd niet goed. Hier zit ik nu bovenop omdat ik dat ook wil voorkomen.

Het voelt heel erg goed om iedere maand alles op orde te hebben en alles gewoon te kunnen betalen. Ik ben zuinig op mijn geld, maar geniet er ook van zolang het kan. We zijn niet rijk, maar we hebben het goed. En goed is prima!

Hoe zit dat met jullie? Hebben jullie goede geldvoornemens en zijn jullie altijd op tijd met het betalen van de rekeningen? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Caro
    2 januari 2020 / 08:13

    Altijd op tijd, alles via automatische incasso of bijbestellen meteen via iDEAL. Nooit te laat. Voor de rest hou ik alles bij in exel zodat ik weet wat we over houden aan het eind van de maand. Dan de verdeelsleutel erop 70% spaar en 30% vakantie.

  2. Ad
    2 januari 2020 / 11:38

    Het leven is altijd een strijd wat betreft de financien. Zo spaarde je vroeger(ja dat den wij als boomers zijnde) en moest je er hard voor werken. Echter onze huidige regering heeft alles waar wij voor spaarden zoals pensioen en aow dusdanig uitgekleed dat je tegenwoordig maar beter kunt genieten van wat je hebt. Alles wordt steeds duurder en straks onbetaalbaar. Nu hetnog kan geniet er maar van