Home + Dit staat op de wishlist van onze tiener

Dit staat op de wishlist van onze tiener

Financiële opvoeding, ik vind het soms nog best lastig. Onze jongens krijgen zakgeld, moeten sparen voor hun eigen grote aankopen, maar ze hebben het tegelijkertijd goed en denken soms ook dat alles te koop is. Floris is 3 en heeft natuurlijk nog geen besef van geld, maar bij Milan begint dat steeds meer te komen. Begrijpen wat goedkoop of duur is snapt hij wel, maar bij dure dingen realiseert hij zich nog niet wat je daarvoor moet doen en laten. Als het aan hem ligt gaan we nu naar de stad en shoppen we deze hele wishlist bij elkaar ☺️.

Lamborgini Sian van LEGO

Dure auto’s zijn momenteel een ding bij onze tiener. Hij ziet de ene na de andere YouTuber een dure auto kopen. De Lamborghini’s vliegen je om de oren en alsof dat niet genoeg is kopen ze er vaak nog auto’s bij. De droom van iedere tienerjongen denk ik, want car spotten is tegenwoordig namelijk ook een heel ding. Van LEGO heb je een heel gave set met een Lamborghini Sian. Een dure set die hoog op de wishlist staat.

iPhone 12

Een iPhone 12 staat al een hele tijd op de wishlist. Patrick en ik hebben een 11 en mijn oude iPhone 8+ is doorgeschoven naar Milan. Die doet het voor hem nog prima, maar hij is ook groot dus een kleiner toestel is op den duur wel een must.

Bij mij staat deze overigens ook op de wishlist, ik zou heel graag een paarse willen. Deze heeft net wat leukere features dan de iPhone 11. Zo is het scherm nog scherper, nog betere camera’s (zelfs mooie foto’s wanneer het licht minder is) en met de selfiecamera kun je zelfs slow motion filmpjes maken! Daarnaast is de batterij beter en zit iOS 14 erop als besturingssysteem. Dat is een ontzettend zuinig besturingssysteem dat ook nog eens ontzettend snel en soepel werkt. Apps starten meteen op en werken zonder te haperen. Bovendien is het heel gebruiksvriendelijk. Fijn is dat iOS 14 meer personalisatiemogelijkheden heeft dan vorige iOS-versies. Kon je in het verleden alleen apps en mapjes op je startscherm zetten, nu is er ook ruimte voor widgets. Handig om snel je WhatsApp te checken op ongelezen berichtjes. Dat kan nu zonder de app te hoeven opstarten!

Ik snap wel dat deze op zijn wishlist staat ?.

 

Playstation 4

Deze staat op de wishlist van zowel Milan als Patrick, maar we hebben hem nog niet in huis. Voor mij hoeft dat ook niet en als Milan hem echt wilt, moet hij ervoor sparen. Hij maakt al veel gebruik van zijn telefoon en tablet, een extra scherm hoeft van mij nog niet zo. Ik ben benieuwd hoe lang ik dat nog volhoud haha.

Nike Air Max

Wat betreft kleding en schoenen wordt hij ook kieskeuriger. Trends worden gevolgd en Nike Air Max zijn het helemaal. Als we voorbij een sneakerwinkel lopen worden alle schoenen gescand en wordt er uitgebreid verteld welke hij wil hebben. Patrick deelt dezelfde interesse dus de eerste matching Nikes zijn al uitgezocht haha.

Focus drink

Met een tiener in huis veranderen de dingen en één daarvan is dat ze ook gevoelig worden voor dit soort marketing trucs. Er zijn twee YouTubers die een drankje op de markt hebben gebracht. Het ruikt naar een energie drankje, maar dat is het niet. Milan gelooft echt dat je hiermee je focus vergroot en dat krijgen wij niet uit zijn hoofd gepraat haha. Inmiddels zijn er al heel veel van die flesjes gekocht ?.

Schaalmodellen van dure auto’s

Tot slot zijn niet alleen de echte dure auto’s een ding, maar de schaalmodellen zijn ook populair. De mooiste exemplaren worden gekocht van zakgeld en opa en oma hebben ook al een paar mooie gevonden. Deze hebben inmiddels allemaal een plekje gekregen in de stalen kast op zijn kamer. Hier zit glas in dus ze staan in het zicht zonder dat ze kunnen beschadigen.

Zo’n wishlist is natuurlijk ook, maar hij krijgt niet alles en er zal ook gespaard moeten worden. Wat betreft de hoogte van het zakgeld zijn we nu aan het kijken of dit niet wat hoger moet. Of moeten we straks met een maandbedrag gaan werken? Op de website van het Nibud staat een handige tabel met een indicatie van de bedragen.

liefs

 

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Sandra Timmermans
    11 augustus 2021 / 12:21

    Nou mijn jongens moesten ook focus hebben.. 1 slok van beide smaken en ze zijn door de gootsteen gegaan..ze vonden niet te zuipen.. en dat klopt. ?