Home + Dit jaar vieren we onze verjaardagen niet meer in een kringetje ;-)

Dit jaar vieren we onze verjaardagen niet meer in een kringetje ;-)

Patrick en ik zijn allebei in januari jarig. Precies 10 dagen na elkaar. Eigenlijk hebben we het wat dat betreft goed voor elkaar; wij kunnen onze verjaardagen samen vieren en omdat de jongens een dag na elkaar jarig zijn, vieren we dat ook samen. In principe hebben we dan maar twee keer per jaar een huis vol verjaardagsvisite. Prima en hartstikke gezellig, maar de laatste jaren vieren we onze verjaardagen zelf niet meer. Tenminste, niet meer bij ons thuis met een huis vol visite in een kringetje…

Het oer-Hollandse kringetje tijdens een verjaardag

Laat ik voorop stellen dat er niets mis is met ons oer-Hollandse kringetje. Die kringetjes kunnen namelijk verdraaid gezellig zijn en ik heb er dan ook goede herinneringen aan. Verjaardagen van lang geleden waar je van tevoren echt naar uit keek. Zeker toen ik nog stukken jonger was. Een gezellige tijd waarin die gezelligheid ook vanzelfsprekend was. Een tijd waarvan je dacht dat die altijd zo zou blijven. Naïef? Ja, misschien wel, maar we wisten ook niet beter. Inmiddels zijn een aantal familieleden overleden en is niet alles meer als vanouds. Dat is niet perse erg, maar ik mis die gezelligheid wel.

Daarnaast sta je met een verjaardag voornamelijk zelf in de keuken koffie en thee in te schenken en iedereen te voorzien van taart en andere lekkere dingen. Het gebeurde regelmatig dat ik daardoor amper met mijn eigen visite kon kletsen. Zonde toch?

En daarom besloten we twee jaar geleden het niet meer te vieren. Althans, niet meer op deze manier.

Lekker weg!

Vorig jaar vierden we Patricks verjaardag met een dagje Rotterdam. We stonden bovenop de Euromast, gingen lekker lunchen en vermaakten ons prima. Op mijn verjaardag lag ik op de bank met een longontsteking. Dit jaar hoop ik dat we gezond blijven, want we hebben besloten er even lekker tussenuit te gaan. Ik vertel nog niet waarheen, want dat laat ik tegen die tijd zien, maar we hebben er zin in!

Lekker op pad met zijn viertjes, geen extra boodschappen, niet in de keuken hoeven staan en lekker ontspannen. We namen ons voor om zoveel mogelijk te genieten en dat gaan we dan ook maar doen.

En ondanks dat we er onwijs naar uit kijken en we er heel veel zin in hebben om op deze manier onze verjaardagen te vieren, denk ik nog altijd terug aan die gezellige jaren en kringetjes van vroeger. Het waren mooie tijden, maar nu maken we nieuwe herinneringen met onze kinderen.

Vier jij graag je verjaardag? Zo ja, hoe vier je deze dan? Met visite of trekken jullie er ook graag op uit? Laat het me weten in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Carolien
    10 januari 2020 / 07:38

    Ik ben zondag jarig (12 jan) en vier het al jaren niet meer rond deze periode. Vanavond met een paar vriendinnen een drankje en verder niks. Wie weet spontaan zondag nog iets. Hier is iedereen dicht op elkaar jarig 12 jan, 4.feb, 22 en 30 juli. We vieren dit met een grote borrel buitenshuis en vragen enveloppen met inhoud voor een leuke vakantiebestemming.

  2. 14 januari 2020 / 00:06

    Met m’n mans verjaardag gaan we vaak een dagje weg en met mijn verjaardag proberen we iets leuks te doen met alleen mijn ouders. Bij ons bestaat de familie veel uit oudere mensen die niet met elkaar matchen 😉