Home + De traktaties van de jongens (5 jaar en 12 jaar)!

De traktaties van de jongens (5 jaar en 12 jaar)!

Hieper de piep hoera! Vandaag is Floris 5 jaar geworden en morgen wordt Milan alweer 12. Hoe dan?! Omdat de jongens na elkaar jarig zijn betekent dat een paar volle dagen, maar daar maken we een gezellig feestje van. Daarom vandaag geen diary, maar de traktaties van beide jongens. Ik laat jullie zien wat ze in de klas én aan de leerkrachten gaan trakteren.

Traktatie 5 jaar

Wie mij een beetje kent weet dat ik het fijn vind als ik traktaties van tevoren kan maken. Juist omdat we twee dagen achter elkaar verjaardagen hebben vind ik dat makkelijk. Dan staat dat vast klaar en ik vind voorverpakte traktaties in deze tijd ook nog wel fijn, maar dat is natuurlijk persoonlijk. Ik moet wel zeggen dat ik dit jaar heel wat minder inspiratie had dan voorgaande jaren. Vooral voor deze traktatie voor Floris.

Hij wilde graag ‘iets met Brandweerman Sam’. Nou, succes haha. Ik bestelde in de zomer al stickers bij Ali Express, maar daar iets passends bij vinden vond ik heel erg lastig. Na lang wikken en wegen besloten we toch een beetje voor de “makkelijke” weg te gaan en besloten we zakjes popcorn te kopen. Dat lusten de meeste kinderen en het is niet al te ongezond. Mocht het teveel zijn, dan kan het zakje weer dicht en kan de rest gewoon mee naar huis.

Deze zakjes deed ik in leuke traktatiezakjes die ik een tijd geleden al bij Kassaplan had besteld. Stickervel erbij en dichtplakken met een leuke sticker. Klaar is Kees!

Dit trakteert Floris aan de leerkrachten

Voor de leerkrachten kochten we van die kleine Knoppers wafels. Daar deden we er twee van in deze leuke doosjes (ook van Kassaplan), theezakje erbij en klaar. Het ziet er wel heel feestelijk uit allemaal!

Traktatie 12 jaar

Voor Milan was het makkelijker, want die wist al wat hij wilde trakteren. Het is zijn laatste traktatie en hij wilde heel graag Pringles uitdelen. Niet gezond en dat vond ik wel even een dingetje, maar het is de laatste keer en het voordeel hiervan is dat het busje ook dicht kan en dan gewoon mee naar huis kan. Uiteindelijk zijn we overstag gegaan en ik had nog leuke social stickers. Dit deden we samen in een stoer zakje en we plakten hem dicht met deze toffe Nike stickers die ik vond op Bol.com. Dit is toch een super stoere traktatie geworden voor een 12-jarige?

Voor de leerkrachten

Voor de leerkrachten kochten we Kanjer koeken met chocolade. Ook hier deden we een theezakje bij. Vervolgens deden we dit in een wenskaartenzakje van Wibra. Confetti erbij en klaar!

Dit is het uiteindelijk geworden. We hopen dat iedereen er blij mee is. Vinden jullie het soms ook zo lastig om traktaties te bedenken?

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Christine
  17 oktober 2022 / 05:20

  Van harte gefeliciteerd vandaag met Floris!!
  Vooral de traktaties voor de leerkrachten vind ik leuk gedaan, koek en thee in een zakje, erg handig!
  Maak er een mooie dag van ??

  • Marisca
   Auteur
   18 oktober 2022 / 06:24

   Dankjewel! En volgens mij was de traktatie van Floris gisteren een hit bij zowel de klasgenootjes als de leerkrachten. Nu vandaag nog 😉