Home + Een portretillustratie om cadeau te geven aan jezelf of iemand anders + winactie!

Een portretillustratie om cadeau te geven aan jezelf of iemand anders + winactie!

Je hebt ze wellicht weleens gezien; een portretillustratie van bijvoorbeeld een gezin of een stel dat gaat trouwen. Sterker nog, er zijn ook heel veel mensen die er eentje laten maken van hun huisdier. Ik wilde er eentje van ons gezin laten maken om te gebruiken voor Mamablogger, maar ik zie ook dat deze portretillustraties worden gebruikt op naambordjes bij de voordeur. Ik vind het allemaal even leuk! De mogelijkheden zijn in ieder geval eindeloos en het is natuurlijk een ontzettend gaaf cadeau. Ik vertel je er meer over in deze post én ik mag zelfs een portretillustratie verloten!

Waarom een portretillustratie?

De cadeaus die we onze dierbaren geven worden steeds persoonlijker. De tijd dat we snel even iets in de stad kochten is voorbij. We maken er werk van en als we ons geld uitgeven aan een cadeau dan willen we ook dat het cadeau waarde heeft voor de ontvanger. Zeker wanneer het een dierbare is aan wie je het cadeau geeft. Denk aan je lieve zus of vriendin die gaat trouwen of een kindje krijgt. Of wat dacht je van die ene collega met wie je jaren samen hebt gewerkt en waar je nu afscheid van gaat nemen. Een cadeau wordt dan een blijvende herinnering aan die mooie periode. Zo’n blijvende herinnering is daarmee ook een duurzaam cadeau. Het belandt immers niet ergens in de prullenbak.

Een portretillustratie is een voorbeeld van zo’n persoonlijk cadeau. Een portretillustratie laten maken is is ontzettend leuk en als jij deze cadeau wil geven aan iemand, dan ga je samen met de maker op zoek naar specifieke kenmerken die vereeuwigd moeten worden in de illustratie. Denk hierbij aan die eeuwige, rommelige knot die je zus altijd draagt, die trui met panterprint waar je vriendin zo weg van is, die mooie glimlach van je neefje, die twinkelende ogen etc.

Met Portretillustratie.nl gaan jullie samen op zoek naar die kenmerken. Dat betekent dat jullie samen moeite doen voor die mooie tekening en is moeite doen voor iemand niet het mooiste cadeau dat je kunt geven? Dat klinkt natuurlijk heel erg zoetsappig, maar stiekem is dat wel zo en is het soms fijn te weten dat iemand dat voor je doet.

Je gaat in ieder geval samen en persoonlijk met Portretillustratie.nl aan de slag om de mooiste tekening te maken.

Je huisdier als illustratie

Ik had het net al over illustraties met personen, maar misschien ben jij zelf wel een crazy cat lady of heeft je vriendin een nieuwe pup waar ze compleet verliefd op is. Hoe leuk is het dan om een tekening van een huisdier te laten maken?! Dit kan namelijk ook!

Een tekening huisdier laten maken, hoe doe je dat dan? Huisdieren hebben ook speciale uiterlijke kenmerken, net als mensen. Als ik denk aan onze kat Bobby, dan heeft hij een mooie zalmkleurige vacht en mist hij een stukje van zijn oor dankzij een vechtpartij met een andere kat in het verleden. Deze twee kenmerken maken dat iedereen in de buurt (oké, onze oude buurt dan) Bob herkent. Een huisdier is onderdeel van het gezin dus waarom zou je deze ook niet vereeuwigen?

Winactie

Ben je enthousiast geworden en wil je ook een mooie portretillustratie laten maken voor jezelf, je gezin of die ene dierbare? Dan heb ik een toffe winactie voor je, want ik mag een portretillustratie ter waarde van €59,- verloten! Dit is een illustratie van één persoon. Dat is toch een heerlijk cadeautje tussendoor?!

Het enige wat je moet doen is het volgende: laat hieronder een reactie achter en vertel voor wie en waarom jij deze illustratie wilt winnen. Op zondag 21 februari 2021 sluit de winactie en loten we de winnaar. En wil je alvast kennis maken met Portretillustratie.nl en nog meer van hen zien? Check dan vast hun Instagram account voor inspiratie.

De winnaar krijgt een persoonlijk bericht via de mail. Zorg dat je daarom meedoet met een mailadres dat je dagelijks checkt. Doe je mee?

liefs
Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

34 Reacties

 1. Prscll
  15 februari 2021 / 19:35

  Wow! Super leuk. Ik heb het weleens voorbij zien komen bij andere bloggers. Ik zou er heeeeel graag 1 willen winnen voor mijn dochter van 7jaar en dan als portretillustratie ons lieve hondje waar ze zo ontzettend dol op is. Fingers crossed 🙂

 2. Oma Will
  16 februari 2021 / 02:28

  Ik zou graag meedoen voor een portret van mijn zoon.
  Ooit heeft iemand een mooie portrettekening gemaakt van mijn dochter, toen ze twee was.
  Diegene deed het later niet meer, was daarmee gestopt. Dat speet mij zeer.
  Daarom zou ik graag nog een portret laten maken van mijn zoon toen hij ook 2 jaar was.
  Ik volg bloglovin en doe graag mee.

 3. N.Gerbecks
  16 februari 2021 / 08:16

  Goedemorgen Marisca ik zou graag willen winnen omdat ik mijn man een uniek jubileum kado wil geven 5 maart zijn we 7 jaar getrouwd en in die tijd ben ik huismoeder en heeft hij altijd voor ons en de kindjes gezorgdt.
  Ik wil hem zo graag verrassen met een uniek onvergetelijk kado.

  Mvg N.Gerbecks

 4. Jacqueline de Waal
  16 februari 2021 / 08:49

  Wat een fantastische actie doe graag mee voor Daphne geweldig een foto van haar paardje Everlight

 5. Marie
  16 februari 2021 / 09:44

  Wat een lieve en leuke actie!
  Ik zou dit cadeau heel graag geven aan mijn kleinkinderen van 1o jaar- een tweeling -(bijna jarig en er komt niemand) omdat zij net een hond hebben en ik weet zeker dat zij dit het mooiste cadeau ooit zullen vinden in deze moeilijke en eenzame tijd! Een cadeau om zich op te verheugen!
  Dank je wel en blijf gezond!

 6. Thomas
  16 februari 2021 / 09:47

  Ik wil deze graag winnen om een tekening van mijn opa te laten maken. Hij is inmiddels meer dan 25 jaar overleden, maar ik wil hem graag aanwezig houden. Dit lijkt me een supermanier om dit te doen!

 7. Pascale
  16 februari 2021 / 10:08

  Wat een gave actie!! Zou super zijn om een portraitillustratie voor mijn dochter te winnen dat zou ze echt geweldig vinden.

  • Anneliese de Waal
   20 februari 2021 / 11:15

   Erg leuk een portret van mijn moeder, zou super zijn ??.
   Doe erg graag mee ??.

   Groetjes Anneliese de Waal

 8. Mirella
  16 februari 2021 / 12:08

  Zal het erg leuk vinden om te zien of de tekenvorm van mijn 3 fotogenieke kopjes van kinderen mooi tonen op papier.

 9. Maria
  16 februari 2021 / 12:20

  Graag zou ik willen winnen voor mijn moeder. Vorig jaar moest ze haar lieve jack russel Vlekkie laten inslapen. Een mooie herinnering zou welkom zijn.

 10. Dineke
  16 februari 2021 / 12:46

  Ik doe graag mee voor mijn dochter. Zij woont nu op zichzelf en mist onze hond enorm. Ik zou dus een portret van onze hond aan haar kado willen doen.

 11. Linda
  16 februari 2021 / 13:03

  Echt heel erg leuk en waardevol! Ik zou heel graag voor mijn jongste zoontje mee willen doen. Hij zou er heel erg blij mee zijn en ik natuurlijk ook!

 12. 16 februari 2021 / 13:30

  Erg leuk een portret illustratie, zou helemaal geweldig zijn om een illustratie te mogen ontvangen van mijn neefje of nichtje, maar daar kom ik met hun ouders wel uit.
  Doe in ieder geval graag mee voor een winkans.

 13. Niels
  16 februari 2021 / 13:51

  Supergaaf zeg! Ik wil ‘m winnen voor mijn vriendin zodat we elkaar aan de muur kunnen hangen in onze studeerkamers, zodat we ondanks al het thuiswerken en school bij elkaar zijn!

 14. Eliatha Buurmans
  16 februari 2021 / 13:58

  Graag als herinnering aan onze hond Lieve die we helaas hebben moeten laten inslapen.

 15. Cindy Framke
  16 februari 2021 / 17:20

  Gaaf! Ik loot heel graag mee voor ons gezinnetje. Afgelopen mei hebben we ons hondje Mex in moeten laten slapen. We missen hem zo erg. Een portret van hem zou een supermooi aandenken zijn ?

 16. Siebel
  16 februari 2021 / 18:03

  Ik doe graag mee voor mezelf.

 17. Anja
  16 februari 2021 / 19:55

  leuk om mijn ouders mee te verassen voor hun 65 ste verjaardag

 18. Anita te Gussinklo
  16 februari 2021 / 21:03

  Zo leuk, ik zou graag een zelfportret willen.

 19. MarjonS
  16 februari 2021 / 21:32

  Ik doe graag mee voor een portret van ons gezin.
  In de woonkamer foto’s van dochter en zoon, maar helaas niks van ons viertje. Manlief (ofja verloofde nog) houdt niet zo van poseren voor een shoot. Prima en toffe oplossing dit!

 20. Marja
  16 februari 2021 / 22:43

  Ik doe graag mee

 21. Hennie
  16 februari 2021 / 23:10

  ik kan wel een heel mooi verhaal vertellen maar ik wil graag onze hond Nola als portret
  ze is zo lief en geweldig
  heel veel aan te danken want mijn dochter heeft depressie en Nola staat altijd klaar voor haar heel veel steun

 22. Sharon
  17 februari 2021 / 00:29

  Ik zou dit wel aan mijn schoonmoeder willen geven. Ze wirdt soms wat vergeten voor mijn idee terwijl ze altijd voor iedereen klaar staat. Ze is gek op a-typische dingen en dit valt helemaal binnen dat straatje !

 23. Suus
  17 februari 2021 / 06:37

  Wow, wat een mooie winactie! Ik zou graag een portret van mijn kat willen hebben als een mooie en blijvende herinnering. Hij is nog maar 5 jaar oud en heeft kwaadaardige tumor die niet te opereren is. Momenteel gaat het redelijk maar het gaat af en aan en blijft tobben.

 24. Kim
  17 februari 2021 / 09:43

  Super grappig, ik zou graag een portret illustratie willen van mijn kleine meisje Evi!

 25. Noortje
  17 februari 2021 / 11:58

  Wat een ontzettend leuke actie! Ik zou dolgraag de allermooiste foto van mijn overleden opa willen laten tekenen. Deze foto is een dierbare herinnering, omdat mijn opa hier echt op staat zoals hij was. Fantastisch om met deze portretillustratie mijn oma van 97 te verrassen, voor wie deze tijd zonder mijn opa extra zwaar is. <3

 26. Inge Bergsma-Kiezebrink
  17 februari 2021 / 13:30

  Leuk, ik zou graag meedoen voor een mooie portretillustratie van onze kat Bo

 27. Mirjam Hellingman
  17 februari 2021 / 16:48

  Ik zou graag een portret van mijzelf willen, die ik dan cadeau kan doen aan mijn lieven man! Leuke verrassing voor zijn 50-ste verjaardag!

 28. Debby Koeman
  17 februari 2021 / 16:53

  Ik doe graag mee voor een portret van ons schattige konijntje. We hebben al een mooie tekening van ons gezin aan de muur hangen. Maar ons konijn hoort daar nu toch eigenlijk ook bij, ze maakt echt onderdeel uit van ons gezin.

 29. Marian B
  18 februari 2021 / 15:38

  Wat een leuke winactie! Een portretillustratie is zeker bijzonder. Ik zou mijn vriend er graag eentje cadeau doen!

 30. Imy Ali
  18 februari 2021 / 18:46

  Super leuk! Ik doe graag mee voor mijn vriend, Shama. Hij is oorspronkelijk als Vluchteling naar Nederland gekomen en heeft dus weinig foto en herinneringen van vroeger. Humor heeft hij des te meer, dus wordt het tijd om dat eens goed vast te leggen voor zijn eventuele nageslacht 😉 Ik denk hem hier super blij mee te maken

 31. Britt
  19 februari 2021 / 15:34

  Ik zou heeel graag voor mijn geweldige kat een portret willen laten maken! Hij heet Maccie (van Macdonald’s) en zoals ouders altijd over hun eigen kinderen zeggen: ”mijn kind is de mooiste” dat zeg ik over Mac. Want oprecht, het is een modelletje in spe hoor!

 32. Naomi
  20 februari 2021 / 15:14

  Super tof!! Ik ben compleet inspiratieloos voor mijn lieve vriend dat bijna 30 wordt en helaas geeft de huidige situatie ook niet veel kans om er iets groots van te maken!

  Ik denk dat hij dit waanzinnig tof gaat vinden en zou dan ook graag dit willen doen met een mooie foto van ons samen.

 33. mark
  20 februari 2021 / 17:50

  Voor mijn vader. Omdat ik trots op hem ben en hoe sterk hij is na een zware operatie en veel bestralingen. Een portretillustratie van m’n vader, dat zou hij geweldig vinden en meteen inlijsten in en in de woonkamer hangen.