Home + Dit is de nieuwe kinderkamer van Floris!

Dit is de nieuwe kinderkamer van Floris!

In de laatste week van onze vakantie hebben we een kleine interne verhuizing gehad. De jongens kregen ieder een andere kamer waardoor de kamer van Floris vrij kwam en ik daar een werkkamer van kon maken. Mijn werkkamer en de kamer van Milan heb ik al aan jullie laten zien, maar de kamer van Floris nog niet. Er kwamen wat spullen later waardoor die kamer nog niet eerder klaar was. Inmiddels is alles binnen en in combinatie met de spullen die hij al had, is het zo’n leuke en gezellige kamer geworden. Kijk maar mee!

Nieuwe gordijnen!

Zijn vorige kamer was een stuk kleiner, maar ontzettend gezellig. Toch misten we wat speelruimte voor hem op zijn kamer. Dan kan hij ook boven spelen met vriendjes als hij dat wil. Omdat hij de spullen van zijn vorige kamer nog niet zo lang had, hebben we die natuurlijk meegenomen naar zijn nieuwe kamer. Wel hebben we de okergele muur van Milan geverfd in dezelfde terra kleur die we ook op de muur hebben in zijn vorige kamer (nu mijn werkkamer) en moesten er nieuwe gordijnen komen omdat de andere gordijnen niet pasten op zijn nieuwe kamer. Dat laatste vonden we nog lastig. Niet alleen qua kleur maar ook wat betreft type gordijnen. Zo dachten we eerst nog aan inbetweens zodat de kamer wel lekker licht bleef en het ’s nachts niet te donker zou worden, maar eigenlijk zijn die gordijnen veel gunstiger in een woonkamer. Je kunt dan namelijk wel naar buiten kijken, maar voorbijgangers kunnen niet naar binnen kijken. Ideaal, maar niet voor een kinderkamer. We stapten dus snel van dit idee af en gingen uiteindelijk voor verduisterende gordijnen. Ook nu kozen we voor een terra achtige kleur.

De gordijnen zijn iets langer, maar onze ervaring is dat gordijnen na het wassen nog wel iets krimpen en ik vind wel dat gordijnen tot de vloer moeten komen. Zoals je ziet passen ze perfect bij het metalen lockerkastje. Omdat deze gordijnen behoorlijk verduisterend zijn hebben we een mooi nachtlampje gekocht: een zoutlamp die er perfect bij past. Dit is ’s avonds echt super sfeervol!

Een speelhoek met veel opbergruimte

We wilden natuurlijk meer ruimte om te spelen en net als bij Milan kozen we voor de bekende vakkenkast van IKEA. Eentje met vier vakken en mandjes erin die goed passen bij de kamer en de vloer. Hier kan veel meer speelgoed in dan je van tevoren zou verwachten! Dit kastje hebben we op poten gezet zodat we eronder kunnen stofzuigen. Helaas zijn deze poten alleen te koop in het wit, dat vonden we wel heel jammer. Toch hebben we ze gekocht omdat het praktisch is en de muur waar de kast tegenaan staat ook wit is.

Naast de kast staat een nieuwe, houten kist. Dit is zijn bewaarkist. Voor Milan hebben we ook één en hier zit van alles in: van geboortepakjes tot kaartjes en van rapporten tot medailles etc. Alles wat leuk is om te bewaren voor later. Voor Floris hebben we nu ook een kist en dat is dus deze. Omdat deze kist niet zo vaak open gaat kan hier ook op worden gespeeld.

Nog een gezellig hoekje!

Aan het begin van dit artikel vertelde ik dat we een muur hebben geverfd. Dat is deze muur geworden:

Hier staat de zwarte kledingkast die we al hadden, net als het rotan stoeltje. Een heel gezellig hoekje zo! Op mijn werkkamer heb ik de muren zo gelaten dus we hebben nu dezelfde kleur op de muren zitten in de beide kamers.

Tot slot het bed. Deze is ontzettend fijn en we hebben hem voor de zekerheid nog laag gehouden. De bodem kan nog omhoog en het bed kan nog groter. Vooralsnog is dit prima. Boven het bed hangt een vintage schoolplaat die hier al hing en we hebben laten hangen.

En de reactie van Floris op zijn kamer? “Wauw mama, ik heb nu een eigen woonkamer!”.

Hij vindt zijn kamer fantastisch en speelt nu steeds vaker boven. Vanaf mijn werkkamer kunnen we elkaar zien, ideaal! Dit is toch een heerlijke kamer geworden?

liefs

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Deel op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *