Home + Dipje op het werk, zo kom je er vanaf!

Dipje op het werk, zo kom je er vanaf!

Voor de vakantie had ik een dipje op het werk. Het was een samenloop van omstandigheden waarvan ik in ieder geval kan zeggen dat ik ook niet lekker in mijn vel zat. Ik vroeg mij af waar ik nu écht blij van werd, staarde mij blind op het succes van anderen. Hierdoor zag ik alleen het negatieve. Ik zag even niet meer dat ik wel degelijk iets kon. Dit werd natuurlijk wel tegen mij gezegd, maar ik zag alleen maar wat niet lukte of wat niet lekker liep. Het positieve was bijzaak.

Kortom, je wordt onzeker, kijkt hierdoor nóg meer naar anderen en bent jezelf even kwijt. Ik zat echt in een dipje. Zowel op mijn werk als met het bloggen.

Aan de buitenwereld liet ik niets merken, maar de fut was eruit. Deed ik nu echt wat ik leuk vond? Ik wist het niet meer.

Vakantie

Hoewel onze vakantie rommelig was doordat er plotseling een andere auto moest komen en plannen daardoor in het water vielen, was het wel goed. Ik hoefde even niet meer naar mijn werk en gebruikte de sportschool om na te denken.

Op de sportschool en thuis kwam het besef dat er niets zou veranderen als ik niet zou veranderen. Ik kon wel overal negatief over doen en op alle slakken zout leggen, maar het zou mij niets brengen. Ik heb zoveel plannen en ideeën, maar daar komt niets van terecht als ik mijzelf zielig zou vinden.

Ik besloot dat ik moest gaan denken in mogelijkheden in plaats van in problemen. Overal met een grote glimlach in gaan en wel zien waar het schip strandt.

Zo ben ik na de vakantie mijn eerste werkweek in gegaan en het voelde meteen anders en beter. Goede gesprekken gehad en nieuwe toekomstplannen!

Tips om van je dipje op het werk af te komen

  • Verander je houding: vind je je werk nog leuk? Ja, zet dan je schouders eronder. Nee? Ga op zoek naar iets anders, want in deze vicieuze cirkel blijven zitten schiet echt niet op.
  • Zet ’s avonds de laptop uit en kruip met je partner op de bank. Een film of serie kijken, gezellig kletsen of wat dan ook, maar zorg dat je los komt van het werk.
  • Dat brengt mij op het volgende: werk en privé moeten echt in balans zijn, anders wordt het te gek en werk je jezelf over de kop.
  • Vier de kleine successen. Dit geeft je zelfvertrouwen.
  • Met een grote glimlach ’s morgens binnenlopen verandert je houding op een positieve manier. En mensen lachen je toe… 😉
  • Kijk of er meer uit je werk te halen is. Bespreek nieuwe dingen en ideeën met je leidinggevende. Dit wordt echt gewaardeerd!

Dit zijn de tips die mij hebben geholpen. Herken jij een dipje op het werk? En wat deed je toen? Laat het me weten in de comments hieronder!

Liefs, Marisca

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *