Home + Dilemma| Wanneer deel ik wat op social media?

Dilemma| Wanneer deel ik wat op social media?

Ik vind het lastig: ik zit op zo’n beetje ieder social media kanaal wat je je maar kunt bedenken. Is ook niet zo gek, want het is tenslotte mijn werk. Maar nu heb ik Facebookvrienden die mij ook op Twitter en Instagram volgen. Heel leuk, maar voorkom je nu een overkill van berichten van mij? Kortom, hoe zorg ik er nu voor dat mensen niet knettergek van mij worden?

Best een dilemma, want wanneer deel ik nu wat en waar?

Als blogger is het niet meer dan logisch als je je blog op social media deelt. Je schrijft ze tenslotte niet voor niets. Op Facebook deel ik mijn blogs op verschillende pagina’s waar dat mag en ik plaats mijn blog over bijvoorbeeld het Albert Hein moestuintje ook op de pagina van Albert Heijn zelf. Als je die pagina dus liked en je bent bevriend met mij, kom je die blog dus al vaker tegen. Dan kan ik mij best voorstellen dat je al zuchtend je tijdlijn langs scrolt.

dilemma, at deel je wanneer op social media, mama blogger, marisca, kenter, persoonlijk

Dan heb ik ook nog eens een heel leuke foto van M die ik graag met vrienden en familie wil delen, dus die plaats ik ook op Facebook. Tja, dan komt het dus voor dat je mij al drie keer op een ochtend voorbij hebt zien komen. En ben je ook nog eens bevriend met mijn man die toevallig net die dag óók een blog van mij deelt, kan ik mij best voorstellen dat je het op zijn zachtst gezegd veel vindt.

En dat maakt het zo lastig. Ik probeer er echt wel onderscheid in te maken. Maar soms heb ik een mooie foto op Instagram gedeeld die ik ook graag met mijn Facebookvrienden wil delen. Het merendeel van mijn familie en vrienden zit namelijk niet op Instagram. Dan komt het dus regelmatig voor dat ik een bericht dubbel plaats.

Voor mij is dat best lastig, want ik wil ook niet dat mensen je daarom niet meer volgen of je ‘ontvrienden’. Ik vind het tenslotte ook leuk om te lezen hoe het met hen gaat.

Met Twitter heb ik dit minder, want daar plaats ik meerdere keren per dag wat op en die content staat bijvoorbeeld niet dubbel op Facebook.

En dan heb je nog mensen die denken dat ik alles op social media zet. Nou, ik kan je vertellen dat dat niet zo is. We houden het wel binnen de perken en sommige dingen zul je bij mij ook niet zo snel tegenkomen. Foto’s van M in bad? Nee! Persoonlijke dingen over M? Nee! Mijn man in beeld? Nee, ik blog en hij heeft daar niet om gevraagd. Familieaangelegenheden? Absoluut niet!

Daar heb ik dus wel een duidelijke grens. Nu nog wat betreft het plaatsen van berichten ;-). En ik probeer echt een scheiding erin aan te brengen, maar het is nog weleens lastig. Daarnaast betalen de rekeningen zichzelf helaas niet, dus wil ik ook meer naamsbekendheid opbouwen en mijn netwerk uitbreiden. Hier verdien ik dus ook gewoon mijn geld mee.

En mocht je me echt zat worden? Zet dan de meldingen uit en kijk gewoon af en toe even hier, hoef je me ook niet te ‘ontvrienden’. Ik plaats hier iedere dag een blog en lees ze dan lekker wanneer jij het wilt. En kijk je naar rechts, dan zie je ook nog mijn Instagram account en Twitter tijdlijn. Ben je dus weer lekker op de hoogte!

Hoe doe jij dat wanneer social media en bloggen je werk is? Ik ben wel heel benieuwd, laat een reactie achter in de comments hieronder.

Marisca, Kenter, mamablogger

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 23 februari 2015 / 10:54

    Nu is bloggen bij mij nog een hobby en geen werk, maar is snap wel wat je bedoeld. Ik heb zelf of Facebook een ‘bedrijfspagina” waar mijn blog onder hangt. Vervolgens deel ik deze ook op mijn eigen tijdlijn, mijn vriend ook. Soms zijn het wederzijdse vrienden en die volgen vaak ook nog eens de blog. Die zien elk bericht dan maar liefs drie keer! Ik probeer dan wel te kijken wanneer ik het opnieuw deel (verspreid over de dag) Dan krijgen ze niet drie berichten direct na elkaar 😉

  2. 23 februari 2015 / 15:37

    Bloggen is natuurlijk (helaas) niet mijn werk, maar ik moet er vaak nog wel aan denken dat ik meer deel op social media. Voornamelijk op het moment dat ik over acties en bedrijven schrijf, dan kan ik wel wat meer delen dan ik nu doe. Vaak weet \ik via Twitter instanties nog wel te bereiken, maar vooral op Facebook valt meer te “verdienen” voor mij.