Home + Diary | Verjaardagen van de jongens en laatste week peuterspeelzaal

Diary | Verjaardagen van de jongens en laatste week peuterspeelzaal

Wat een week was dit. De laatste week voor de herfstvakantie, maar het was ook de week waarin Floris afscheid nam van de peuterspeelzaal. We gingen lunchen met ons nichtje Maud en we vierden de verjaardagen van de jongens. Een drukke, maar gezellige week dus! Gelukkig heb ik weer veel foto’s gemaakt, kijken jullie mee?

Maandag

Goedemorgen! Ik sta op zolder en ben bezig met de was. Ik geniet altijd zo van dit uitzicht en de rust.

De laatste week tassen inpakken. Bobby blijft gewoon zitten en is niet onder de indruk haha.

De laatste week op de peuterspeelzaal is aangebroken. Nog een paar dagen en dan is dit hoofdstuk afgesloten. Wat vliegt de tijd toch!

Daarna ga ik naar kantoor, wat wordt er toch goed voor ons gezorgd!

In de regen naar huis. Ik zal deze week nog wel vaker natregenen.

Dinsdag

Floris gaat voor de laatste keer wennen op de basisschool. En hoewel het nog niet helemaal lekker loopt is hij wel heel erg trots op zijn knutselwerkje ?.

Ik werk thuis vandaag en wil met Floris naar huis fietsen vanaf school als het opeens zo hard begint te regenen. We schuilen maar heel even.

Eenmaal thuis maak ik ook een lekker theetje voor mijzelf. Goed voor de weerstand!

En er komt nog meer goeds binnen voor de weerstand!

Er staat al twee dagen een grote doos in de woonkamer. Hierin zit onze nieuwe lamp voor boven de eettafel. Floris vindt vooral de doos handig.

Woensdag

Vroeg aan de slag ter voorbereiding op de vakantie: ik verschoon vast de bedden van de jongens.

Ik werk vanochtend nog een paar uur voor mijn werk, maar eigenlijk heb ik heel veel behoefte aan quality time met Floris. We rijden naar Waddinxveen en eten een broodje bij de HEMA. Ik zie bij Xenos heel veel leuks voor Sinterklaas en ontdek een winkel dat het merk ZoSo verkoopt. Zo’n mooi merk!

Floris is de grootste Snollebollekes fan van Nederland. We bouwen een feestje in de auto terwijl we voor een open burg staan.

Eenmaal thuis drink ik weer een sapje voor de weerstand.

En deze gaan morgen mee naar mijn werk.

De nieuwe lamp hangt, zo blij mee!

En ik begin aan een DIY projectje voor Sinterklaas. Deze komt morgen online op Mamablogger.

De lamp geeft zulk mooi licht.

Donderdag

Vandaag mag Milan trakteren! Je hebt alles over zijn traktatie afgelopen week al kunnen lezen.

Ik loop naar boven en zie dat het lekt bij de droger. Ik check waar het vandaan komt en maak snel alles droog. We moeten opschieten, want we moeten naar school.

Milan is op tijd op school en Floris en ik staan voor een open brug. Deze staat echter heel lang open en we komen in de knel wat betreft de tijd. Ik bel maar even naar de peuterspeelzaal dat we wat later zijn.

Milan heeft een topdag gehad op school. Zijn verjaardag werd gevierd, de kids waren blij met de traktaties en opa kwam een gastles geven over zijn beroep. We ploffen aan de einde van de dag allemaal op de bank onder Milans plaid.

Vrijdag

Vandaag is het de beurt aan Floris om te trakteren en afscheid te nemen van de peuterspeelzaal. Hij heeft er zoveel zin in!

Voor de laatste keer in dit schoolgebouw waar het voor Milan ook allemaal begon. Toeallig: deze wereld atlas had ik vroeger ook!

Afspraak voor mijn werk.

Nog één keer samen met de juffen de school uit. Is allemaal voor de foto, want daarna gaan we weer naar binnen voor het eindgesprek en Floris krijgt zijn plakboek. Daarna loop ik met beiden jongens (want Milan heeft een studiedag) de brug af.

Deze foto krijg ik ’s middag. Hij voelde zich zo jarig ?.

Thuis aan het werk en de laatste dingen afronden voor de vakantie. Ik neem maar weer een sapje ??. Aan het einde van de middag klap ik de laptop dicht en is het vakantie!

Zaterdag

We zijn volop aan het inpakken voor de vakantie en pakken ook wat medicijnen in. Ik heb altijd een antibiotica kuur voor de blaasontsteking op voorraad en het blijkt dat ik deze niet meer heb. Het is schijnveiligheid, maar ik durf echt niet op vakantie zonder. Daarom mag ik er eentje komen halen bij de HAP. Laten we hopen dat ik deze niet nodig heb.

Snel naar huis, want we moeten zo ons nichtje Maud ophalen. Alhoewel, snel… ?

Maud is geslaagd voor haar studie Verzorgende IG en heeft het zo goed gedaan. Ze is ontzettend goed, krijgt brieven met lovende woorden van bewoners en is gevraagd een dagje mee te lopen in het ziekenhuis. Iedere zorgorganisatie of ziekenhuis zou Maud wel willen hebben en terecht zegt deze trotse tante ?. Om haar diploma te vieren nemen we haar mee voor een lunch. Van tevoren heb ik gevraagd of ze het misschien een beetje kunnen versieren en dat doen ze. Leuk!

Na de lunch gaan we nog even shoppen in Waddinxveen voor Pat en mij en wassen we de auto. Dat doen we altijd voor we op vakantie gaan, dan is de auto netjes haha. Maud gaat gezellig mee.

Als de jongens op bed liggen versieren wij de woonkamer voor de jongens. Dit ziet er toch onwijs feestelijke uit?!

Zondag

Hieperderpiep hoera, Floris is vandaag jarig! Omdat Milan morgen jarig is, vieren we de verjaardagen van beide jongens op dezelfde dag. Vandaag alleen met wat familie, omdat we ook op vakantie gaan en het al druk genoeg is. De jongens zijn vroeg wakker en rond een uurtje of tien gaan we de taarten halen. Wat zijn ze weer gaaf!

Eenmaal thuis ruim ik nog het één en ander op, stofzuig en dweil ik de boven verdiepingen (ik wil namelijk alleen op vakantie als het huis schoon is haha) en komt vriendinnetje Chantal wat cadeautjes brengen omdat haar beide jongens ziek zijn. Ook maak ik nog een foto van dit boek dat ik gisteren binnen kreeg: een kookboek voor na een zwangerschap met leuke recepten die weer mogen als iemand is bevallen. Leuk als kraamcadeau.

Samen wachten op de visite.

Als opa en oma er zijn en mijn oom er ook is, kunnen de jongens niet meer wachten. Ze willen hun taart! Ach, waarom niet, het is immers hun dag.

Ondanks dat het een klein feestje was, zijn ze flink verwend. Ze kregen ook nog geld en Milan kreeg ook nog heel veel Pokémon kaarten, een supercars kalender en nog een boek over sportauto’s. Die had hij echter al enthousiast op zijn kamer gelegd voor ik de foto maakte.

Het was een gezellige dag! We hebben met zijn allen gegeten en de jongens voelden zich echt jarig.

Dit was onze week. Als jullie dit lezen is Milan jarig en gaan we genieten van onze herfstvakantie. Hebben jullie ook vakantie? Zo ja, wat zijn jullie plannen? Fijne week!

liefs

 

 

 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. MarjonS
    18 oktober 2021 / 07:10

    Nog gefeliciteerd met Floris en vandaag Milan.
    Een fijne herfstvakantie!!
    In Limburg nog een weekje te gaan…