Home + Vakantie! Het werd de afgelopen periode soms een beetje veel…

Vakantie! Het werd de afgelopen periode soms een beetje veel…

Nee hoor, dit wordt zeker geen klaagzang, maar ik vind het soms wel goed om te laten zien dat hier ook lang niet altijd alles van een “leien dakje” gaat. Zo nu en dan vragen mensen in mijn omgeving of ik wel een beetje op mijzelf let en of het niet allemaal teveel wordt. Een drukke baan, iedere dag bloggen en natuurlijk een druk gezinnetje ook al heb ik “maar” twee kinderen. Ik ben een praktische denker en een goede planner dus dat gaat 90% van de tijd prima. De afgelopen tijd nam de resterende 10% de overhand…

90% van de tijd heb ik het gevoel alles onder controle te hebben. We staan vroeg op (heb ik altijd al gedaan) en ik kan dan een hoop organiseren en regelen voor de rest van de dag. Ik doe werkdagen alles volgens een bepaald schema en die is inmiddels routine geworden. Ik vergeet zelden wat dankzij mijn planners en onze digitale agenda (anders zou het wel een zooitje worden) en omdat ik verder vrij gestructureerd en opgeruimd ben, wordt het zelden een chaos.

Zelden, maar soms dus wel. Ik ben geen robot en het is zo nu en dan gewoon veel. Op sommige momenten zelfs veel te veel… En dat was de afgelopen periode denk ik het geval.

Teveel willen

Het is niet zo dat ik tegen een burn-out aan zit, maar ik ben constant moe, snel geïrriteerd, kan weinig prikkels hebben en ik ben minder scherp. Het is dat ik functioneer op lijstjes, maar anders…

Waar ik ’s morgens vroeg altijd fluitend en gemakkelijk opstond, gaat dat nu een stuk moeilijker en ik heb het gevoel dat mijn emmer vol zit.

Dat is eigenlijk ook niet zo gek al vind ik dat lastig om toe te geven. In 2020 verkochten we twee huizen, brak corona uit en daar was ik op mijn werk dagelijks mee bezig omdat ik werk voor een zorgorganisatie. Ondertussen werkte ik alleen maar thuis en gaf ik thuisonderwijs. Maar goed, dat was het niet alleen natuurlijk, want ik was niet de enige in die situatie.

Daarna verhuisden we, dachten we in een rustiger vaarwater terecht te komen en toen brak de tweede lockdown uit. Weer thuisonderwijs en wéér alle hens aan dek op het werk. Ik vond dat lastig, omdat Patrick ’s morgens vroeg de deur uit gaat en eind van de middag weer thuis komt. Daarom had ik het gevoel er alleen voor te staan.

Daarna veranderde onze oudste van school en gebeurde er privé nog het één en ander. Om een lang verhaal kort te maken, ik vond het gewoon veel. Ik wilde het overal heel erg goed doen: thuis, op het werk en voor Mamablogger. Dat lukt tot op zekere hoogte, maar dit keer niet meer.

Deze herfstvakantie tanken we bij

En daarom is het goed even op de rem te trappen en deze week heerlijk te gaan genieten van mijn gezin. We beginnen met de verjaardagen van de jongens en daarna gaan we op vakantie. Ik zal nog wel wat bloggen en jullie via Instagram meenemen op vakantie, maar verder ben ik de komende week zoveel mogelijk offline.

Ik wil even bijtanken, niets moeten (dat vooral!) en even nergens aan denken. Even helemaal niets en dat is wel lekker hoor. Misschien is een week niet voldoende, maar het genoeg om even los te komen van alles en wat nieuwe energie op te doen. Dan kunnen we er daarna weer lekker tegenaan!

Heb jij ook weleens een periode waarbij het allemaal even teveel wordt? Dat je veel op je bord hebt en het echt even nodig hebt om bij te komen?

liefs

 

 

 

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Christine
  17 oktober 2021 / 22:14

  Sterkte, goed dat je niet kostte wat het kost doorgaat en een héél fijne vakantie gewenst waarin je écht even op mag laden!!
  Hier is de batterij ook al een tijdje, zo’n drie maanden, leeg. Lees nog steeds praktisch dagelijks al je posts, maar heb geen puf en neem ook geen tijd om te reageren. Wat dus absoluut niet aan jouw content ligt hoor, maar bij deze toch weer even een teken van leven van mij..
  Ben gelukkig op mijn werk erg gestructureerd, maar thuis modder ik momenteel maar een beetje aan, komende week werk ik door, dus eerder dubbel zo druk dan vakantie ? maar daarna hoop ik weer wat meer grip te krijgen op het ritme thuis.. voor onze trouwdag staat een nachtje weg naar een vdValkhotel op de planning, dus daar kijk ik vast erg naar uit en een vakantie met de jaarwisseling met mijn schoonouders!

  • Marisca
   Auteur
   20 oktober 2021 / 08:27

   Hoi Christine,

   Wat fijn om van je te horen! Ik miste je inderdaad al en wilde je een berichtje sturen via Facebook, maar twijfelde omdat ik al het gevoel had dat er iets was. Eigenlijk durfde ik daardoor niet zo goed, sorry!

   Wat vervelend dat de batterij zo leeg is. Weet je ook waardoor dat komt? Hoef je mij natuurlijk niet te vertellen, maar misschien geeft dat inzicht. Ik hoop in ieder geval dat je na de vakantie de grip weer terug krijgt thuis. En je hebt nog wat mooie dingen in het vooruitzicht om naar uit te kijken!

   Ik was in ieder geval blij met je teken van leven!☺️

 2. 18 oktober 2021 / 17:38

  Oh precies een soort gelijk artikel online bij mij… Komende periode ook wat meer bijtanken. Fijne vakantie, hopelijk laad je geheel op.