Home + Sinterklaas DIY | Sinterklaas boomschors plateau van Action

Sinterklaas DIY | Sinterklaas boomschors plateau van Action

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik een echte DIY met jullie gedeeld heb. Hoog tijd dus voor een nieuwe! Afgelopen week moest ik even naar de Action en zag ik deze boomschors plateaus met jute hengsels. “Superleuk om schaaltjes met lekkere dingen op te zetten” dacht ik en dat bracht mij op een idee: ik wilde er een Sinterklaas plateau van maken! Hoe? Heel simpel én low budget. Kijk maar…

Boomschors plateau van Action

In eerste instantie had ik het idee om de leuke, houten etagère van Action te gebruiken, maar dat hout is een stuk donkerder en ik denk dat deze DIY dan minder mooi had uitgepakt. Toen ik verder zocht zag ik deze plateau met boomschors. Deze is 27 x 21 x 6 centimeter en kost €6,79.

Omdat het een boomschors is, is ieder plateau uniek. Het hout is extra leuk tijdens deze donkere dagen en dat maakte deze extra geschikt voor deze DIY. Ik wilde namelijk iets leuks maken voor Pakjesavond!

Wat heb je nodig voor dit Sinterklaas plateau?

 • Uiteraard deze boomschors plateau van Action
 • Sinterklaasservetten. Online vind je heel leuke, ik koos die van Blond Amsterdam. Je hebt voldoende aan één á twee servetten
 • Crea Patch Glue van Action
 • Een kwastje
 • Een schaar

In totaal ben je voor deze DIY ongeveer een tientje kwijt.

Hoe maak je dit?

Het is eigenlijk heel eenvoudig, maar we beginnen even bij het begin. Begin je met het uitvouwen van het servet en knip je de figuren uit die je op de boomschors wilt plakken. Leg deze vervolgens op de boomschors en kijk even hoe dit uitkomt. Vervolgens pak je een schoteltje uit de kast en doe daar een boterhamzakje omheen. Doe daar vervolgens een flinke klodder Crea Patch Glue op. Liggen de figuren van het servet zoals je wilt? Dan bestrijk je deze voorzichtig met de Crea Patch Glue. Doe je dit voor het eerst? Begin dan met een klein figuur. Zo krijg je een beetje gevoel bij hoeveel je erop kunt smeren. Smeer voorzichtig, anders gaat het servet kapot.

In het begin vraag je je vast af of het goed komt. De glue is wit en hoe droogt dat op? Maak je niet druk, deze droogt doorzichtig op. Het lijkt daarna op een soort vernislaagje.

Je kunt gewoon doorgaan tot je tevreden bent.

Tip: ben je klaar? Smeer dan de hele boomstronk in met de glue. Dat geeft later een egaal effect.

Het eindresultaat

Na een nachtje drogen ziet en voelt het alsof je de figuren erop hebt getekend. De figuren zijn dan helemaal in het hout getrokken, supergaaf!

Hij is toch superleuk geworden?!

Woensdagmiddag knutsel!

Dit is een ontzettend leuke woensdagmiddel knutsel of heel leuk om te doen tijdens deze herfstvakantie. Een klein rondje Action, wat leuke servetten shoppen en klaar ben je!

Cadeautip

Het is dat Floris al afscheid heeft genomen bij de peuterspeelzaal, anders had ik dit aan de groep cadeau gedaan om te gebruiken tijdens de Sinterklaasviering. Zo zijn er nog meer leuke cadeautips te bedenken. Doe er wat lekkers bij en je geeft iets heel tofs denk ik. Je kunt overigens ook een Halloween en Kerst uitvoering maken.

Wat vind je van deze DIY? Laat het me weten in de comments hieronder of op de social media kanalen van Mamablogger.

liefs

 

 

 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 Reacties

 1. Esther Visscher
  19 oktober 2021 / 08:58

  Ik snap even niet. Je pakt een schoteltje en doet daar het zakje omheen en daar de glue op en dan bestrijk je de servetten maar hoe doe je dat dan? Die stap mist.

  • Marisca
   Auteur
   19 oktober 2021 / 09:32

   Sorry dat het niet duidelijk is. Je doet het zakje om het schoteltje om het schoteltje schoon te houden. Je bestrijkt de servetten gewoon met een kwastje met de glue.

 2. 2 november 2021 / 22:04

  Ziet er super leuk uit!! Ik kom nu alvast helemaal in de stemming voor 5 december 🙂

 3. Kelly
  4 november 2021 / 16:14

  Wat een leuke DIY! Morgen maar even langs de action 😀
  Kan alleen de blond servetten niet vinden, zijn die niet van dit jaar?

  • Marisca
   Auteur
   4 november 2021 / 19:13

   Hi Kelly,

   Dat klopt en na het schrijven kwamen we erachter dat er dit jaar geen Sint servetten worden uitgebracht door Blond. Sommige lezers kochten er een paar via Marktplaats of wisten ze nog te vinden in kleine webshops. Wel heel erg jammer!

 4. Roxanne
  7 november 2021 / 20:17

  Super leuk! Ik heb gelijk het één en ander aangeschaft om volgend weekend het sinterklaasweekend in te kunnen luiden met een borrelplank. Ik vraag me nog wat af. Lang geleden heb ik doosjes etc beplakt met servetten op dezelfde manier. Echter gebruikte ik toen alleen de bovenste laag van het servet. Dat lees ik nu niet bij je terug, klopt dat?

  • Marisca
   Auteur
   8 november 2021 / 07:59

   Hoi Roxanne,

   Klopt, het kan beiden. Ik heb de laag eronder wel laten zitten om het servet wat te verstevigen tijdens het plakken omdat ze natuurlijk vrij snel kunnen scheuren. Het kan beiden, maar je zou ook even een klein stukje kunnen proberen om te kijken wat je fijner vindt werken. Je ziet dan meteen hoe het eruit komt te zien.

   Succes! Ben benieuwd naar het eindresultaat!