Home + Diary | veel regeldingen en een hoop “vinkjes kunnen zetten”

Diary | veel regeldingen en een hoop “vinkjes kunnen zetten”

Fijne tweede Paasdag! Hebben jullie gisteren ook zo genoten van die mooie dag? Wij wel hoor! Ik laat het jullie zien, maar natuurlijk ook de rest van de week. We hebben allemaal weleens van die weken waarin veel moet worden geregeld en waarin je veel wilt doen. Dit was voor ons zo’n week. En hoe fijn is het dan als je achter al die dingen die je moest doen vinkjes kunt zetten? Dat voelt heerlijk! Kijk je mee naar onze afgelopen week?

Maandag

We beginnen de week met een was op de vroege morgen. Deze hang ik op zodra die klaar is. Kan het mooi de hele dag drogen.

Floris speelt met Bobby en hoewel Bobby al 17 is, wil hij zo nu en dan nog wel spelen.

Aangekomen op kantoor. Dit wordt een drukke week en we nemen vandaag onze eerste podcast aflevering op en interviewen we een muziektherapeut. Je kunt de aflevering hieronder beluisteren:

Even achter de computers vandaan en een ommetje maken met collega’s.

Als ik fiets zet ik op mijn Apple Watch de buiten fietsen work-out aan. Ik fiets ongeveer 16 minuten van en naar mijn werk en het is zo’n 4,4 km. Prima ritje!

Op bed nog even lezen in mijn boek. Ik lees altijd meer dan ik van plan was.

Dinsdag

In de ochtend werk ik op kantoor en maak ik geen foto’s. ’s Middags werk ik thuis en komt er een monteur voor de warmtepomp. We hebben al enige tijd een lekkage bij de pomp en deze wordt vandaag eindelijk verholpen. Weer een vinkje haha.

Milan en opa lopen dit jaar samen de avondvierdaagse in Gouda omdat Milans school met een andere woonplaats meeloopt. Ze lopen individueel mee en dat moeten we zelf regelen. Pat rijdt na zijn werk meteen door naar de inschrijflocatie en krijgt twee knapzakken met goodies mee. Gouda bestaat dit jaar 750 jaar dus pakken ze uit. Het wordt vast een mooi feest!

Na het eten ga ik wandelen met een moeder van school. We maken een flinke en mooie wandeling rond de wijk en het was supergezellig!

Woensdag

Gisteren was niet helemaal mijn dag dus vandaag besluit ik na mijn werk even wat leuke dingen te gaan doen. Voor ik de jongens naar school breng haal ik in ieder geval een bosje tulpen en ik sla alvast het één en ander in voor het paasontbijt. We kunnen het wel bestellen, maar ik wil het ook even zien en vind dat juist gezellig.

In de ochtend werk ik nog een paar uurtjes en daarna ga ik op pad. Ik haal het één en ander in huis om foto’s mee en van te maken. Voor mijn Insta en Facebook maak ik altijd foto’s voor Pasen en voor Koningsdag. Ook moet ik wat extra boodschappen halen en haal ik een cadeautje voor mijn zus omdat we daar met Pasen heen gaan. In de middag maken we de foto’s. Hoppa, weer wat vinkjes kunnen zetten haha.

Donderdag

De jongens hebben een studiedag, maar ik moet wel naar kantoor voor een afspraak én voor een gezellige paasbrunch. Ik mag ze gelukkig bij opa en oma brengen. We fietsen er in het zonnetje naartoe.

De paasbrunch is meer een lunch haha en wat ziet het er gezellig en lekker uit. Iedereen heeft iets meegenomen. Het was ontzettend gezellig en zo fijn dat het weer kan.

Afgelopen dinsdag is de monteur voor de warmtepomp geweest en vandaag worden de leidingen weer geoïsoleerd. Alles lijkt nu echt klaar te zijn, dus ook dit kan van het lijstje. Terwijl dit gebeurt, werk ik thuis en zijn de jongens er ook weer.

“Mam, wil ze zo een foto van mij maken, want ik ben een Ninja” Tuurlijk kind 😉

Nog zo’n klusje dat gepland stond: onkruid weghalen. Na het eten ga ik aan de slag. Onkruid is een doorn in mijn oog en in de tuin en op de oprit haal ik het heel regelmatig weg. Daar hoef ik dus maar een beetje weg te halen, maar in de poort staat er ook veel onkruid langs de schutting. Daar heb ik weinig last van, maar het staat niet zo netjes dus ook dit haal ik weg. Ik vind het altijd fijn om iets met mijn handen te doen als ik de hele dag naar een scherm heb zitten kijken.

’s Avonds kijken we The Passion. Niet mijn favoriete editie, maar alle credits voor Soy, Noortje, Dennis Weening en ook Ruud de Wild die dit toch maar deed.

Vrijdag

Een collega neemt deze mee. Ik kende ze nog niet, maar ze zijn lekker!

Het is een drukke dag, maar omdat het Goede Vrijdag is, stoppen we bijtijds. Rond 16.00 uur rijd ik naar huis voor een lekker lang weekend!

Zaterdag

Vandaag wordt een mega drukke dag. We beginnen om 8.00 uur met onze kapster Manon die de jongens komt knippen.

Om 9.30 uur kunnen we Patricks “nieuwe” auto ophalen. Na weken vol gedoe met een kapotte auto en leenauto’s hopen we dat het nu klaar is en hij hier nog wat jaartjes mee kan rijden.

Eenmaal thuis over tot de orde van de dag met heel veel was, dweilen en stofzuigen.

Gisteravond ging de ketting voor de zoveelste keer van Milans fiets. Ook ontdekte Pat een gat in zijn buitenband. De vorige keer heeft mobiele fietsenmaker Sam ons heel goed geholpen met de bakfiets dus Pat appte hem gisteravond om een afspraak te maken voor Milans fiets. Rond 10.30 uur staat hij voor de deur en hij heeft een band op voorraad. Fijn, want met dit mooie weer fietsen we een stuk vaker.

Terwijl de fietsenmaker bezig is met Milans fiets en Pat en Milan onze auto gaan wassen, breng ik Floris naar de kleutergym.

Zo de fiets is weer gemaakt en de auto weer helemaal schoon van binnen en van buiten. Weer wat vinkjes op de to do lijst.

In de middag fietsen we naar de stad. Milans tekening is te zien in de kerk en dat willen we natuurlijk zien. We genieten van iets lekkers op een terrasje en laten foto’s maken voor Milans nieuwe id-kaart. We mogen ook nog een leuke foto laten maken, dat wordt deze.

Het is echt een bomvolle dag en rond 15.00 uur besluit ik nog even naar Schoonhoven te rijden. Hier zit mijn favoriete kledingwinkel en ze hebben er een heel leuke, betaalbare groene blazer van Only Carmakoma. Maar ik zie nog meer leuks waaronder deze rode softshell zomerjas van ZoSo. Ik shop de kleding van mijn zakgeld zodat ik mij wat minder schuldig voel haha. Eenmaal thuis vind ik het wel welletjes en doen we niet zoveel meer. We verstoppen ’s avonds alvast de paaseieren en ik dek al een klein beetje de tafel voor morgen.

Zondag

In alle vroegte eieren zoeken. We zijn blij dat we ze alvast verstopt hadden 😉

Terwijl Pat de broodjes in de oven doet, begin ik met het afhalen van de bedden.

Gezellig ontbijtje!

Na het ontbijt ga ik naar boven voor de bedden, om nog wat was te doen én om onze kledingkasten uit te ruimen. Er gaan uiteindelijk vier vuilniszakken weg. Ik strijk de kleding die blijft, maar gekreukt is en maak de kasten schoon. Daarna gaat alles er lekker fris in. Ik spuit nog een lekker luchtje in de kast en laat de deuren even open staan. Dat doe ik overigens wel vaker. Het raam staat altijd open en soms laat ik de kast ook een ochtendje open staan zodat het extra fris wordt. Althans, dat denk ik dan haha.

Mijn opruimwoede gaat verder, want ik haal nog even alle winterjassen van de kapstok en was die ook nog even weg. Daarna maak ik alle bedden weer op, stofzuig en dweil ik nog een keer en dan kan ik zo genieten van het feit dat alles zo lekker fris is. Slaapt toch weer een stuk lekkerder en ook dit kan weer van het lijstje. Check!

Aan het einde van de middag fietsen we naar mijn zus voor een gezellig etentje. Ze heeft erg lekker gekookt! Rond 19.30 uur fietsen we weer naar huis en sluiten we de week af.

We hebben een hoop gedaan afgelopen week en genieten daarom extra van onze vrije dag vandaag, want ook de komende week wordt het druk, maar dan vooral op het werk.

Fijne tweede Paasdag en een mooie week!

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *