Home + Diary | Pittig weekje en weer naar school!

Diary | Pittig weekje en weer naar school!

Zo, dit was best een pittig weekje. Ik was niet helemaal lekker en het was behoorlijk druk. De scholen begonnen weer en dat was even wennen, want Milan heeft nu les in een ander gebouw. Niet erg, maar logistiek even een dingetje. Ach, alles went… Kijk je weer mee naar onze week?

Maandag

Goedemorgen! Tijdens het ontbijt en de ochtendspits ben ik ook nog bezig voor Mamablogger. De opdrachten stromen momenteel binnen en hoewel ik daar natuurlijk heel blij mee ben, moeten ze ook nog geschreven worden. Dat doen we dus op dit soort belachelijke tijdstippen 😉

Om vervolgens altijd haast te hebben daarna. De tassen voor vandaag staan weer klaar!

Nadat we Floris bij opa en oma hebben gebracht, breng ik Milan naar school. Het orgel is er altijd op de eerste schooldag, ook in het nieuwe gebouw. Alle nieuwe schoolspullen krijgen een plek in de la en daarna moet ik toch echt naar mijn werk. Ik moet een presentatie geven en vind het vreselijk…

Gelukkig gaat die goed en na een lange dag op kantoor fiets ik weer naar huis. Ik heb de dag ervoor nieuwe broeken besteld voor Milan en die komen binnen. Hij kan hopelijk weer even vooruit.

Ik ben niet helemaal lekker en besluit een bad vol te laten lopen. Netflix aan en verder helemaal niets!

Dinsdag

Vandaag is het wat rustiger op school en kan ik foto’s maken. Weet je wat zo bijzonder is aan dit gebouw? Het is mijn oude basisschool en zelfs mijn opa (die bijna 20 jaar geleden is overleden) heeft hier nog op school gezeten. Zelfs de kapstokken zijn nog hetzelfde! Bijzonder om hier nu mijn kind heen te brengen.

Ik werk de hele dag en maak verder geen foto’s meer…

Woensdag

Als ik tegenwoordig in de badkamer sta om mijzelf aan te kleden etc. liggen mijn jongens aan de andere kant van de deur door op de grond door de kier heen te kijken en tegen mij te kletsen. Tot zo ver mijn kleine beetje me-time.

Ik ben vrij dus Floris gaat mee naar school. Hij vindt het er fantastisch! De kinderen dragen hem op handen (letterlijk) en hij loopt er rond als een baas. Het kostte dan ook wat moeite om hem mee te nemen naar huis.

Daarna rijden we vrij snel door naar vriendinnetje Chantal om een kopje thee te drinken. Aan het einde van de ochtend fietsen we weer naar school om Milan op te halen.

Daarna komt nichtje Maud om op de jongens te passen zodat ik naar de tandarts kan voor deel twee.

Het valt tegen en er moet flink verdoving worden gespoten omdat ik toch nog wat voel. Eenmaal thuis staat alles scheef en het duurt lang voor de verdoving is uitgewerkt. Ook heb ik nog flinke napijn. Balen…

Gelukkig is Maud er die een hut met de jongens bouwt.

Drama met slapen en napijn. No words needed…

Donderdag

Maud is deze week nog vrij dus komt vanochtend nog een keertje oppassen zodat ik thuis even lekker door kan werken. Ik zet een kan citroenwater op tafel en ga aan de slag.

Samen spelen!

Maud en Floris doen wat boodschappen in de stad. Ik geef mijn pinpas mee en daarna gaan ze nog lekker wat drinken in de Chocoladefabriek. Fijn dat Maud er is!

Maud legt Floris op bed en gaat daarna naar huis. Ik ben inmiddels klaar met werken en heb opeens een leeg en stil huis. Dit gebeurt zelden dus ik besluit er een half uurtje van te genieten en kijk de nieuwste aflevering van Younger. ik houd echt van deze serie (Videoland aanrader!)

Kijk hem nou zitten, zo lief! Hij wacht totdat Milan en een vriendje uit school komen. Gezellig en Floris vindt de vrienden van zijn broer wel cool.

Terwijl Milan en zijn vriendje spelen reserveer ik stiekem een tafeltje bij Vidocq in Gouda. Pat belde namelijk dat ‘ie zin had om uit eten te gaan. Goed idee! Genieten waar het kan is ons motto.

Daarna lopen we met zijn viertjes even de stad in, want ik wil Milans voeten op laten meten bij Omoda en hij heeft een nieuwe winterjas nodig.

Zijn voeten zijn inderdaad weer een maat gegroeid en we kopen deze toffe Timberland laarsjes en Tommy Hilfiger sokken bij Omoda. De jas is van Retour en kopen we bij “Onze nieuwe winkel” in Gouda.

Vrijdag

Deze foto maak ik ’s morgens vroeg van Milan met zijn nieuwe schoenen. Je ziet het niet heel goed, maar ze staan hem zo leuk!

Mega drukke dag op het werk dus de eerste foto die ik maak is tijdens de vrijdagmiddagborrel.

Mijn sportmaatje is ziek en ik voel me ook nog steeds niet lekker. Als het dan ook nog eens hard regent besluit ik ook niet te gaan sporten. Ik heb echt de ruggengraat van een visstick…

Zaterdag

Ik heb vandaag een mobiel kantoor. We zitten rond 7.45 uur al in de auto op weg naar Sevenum. We gaan weer naar Mattel Play voor de premiere van de nieuwe Thomas de Trein film “Opgraven en Ontdekken”. Ik zit tijdens lange ritten altijd achterin naast Floris. Dat vind ik makkelijk omdat ik hem dan tussendoor wat te drinken etc. kan geven. Ik neem de laptop mee om te kunnen werken. Het aantal opdrachten neemt nog steeds niet af. Er komen dagelijks diverse verzoekjes binnen en de gewone blogs gaan ook door. Tijd voor orde in de chaos dus werk ik op de achterbank.

We zijn in Sevenum! We worden heel hartelijk verwelkomt en worden al meteen verwend. We krijgen vouchers om greenscreen foto’s te laten maken, vouchers voor goodiebags en vouchers om te lunchen. Er staat wat lekkers voor ons klaar en de kinderen kunnen heerlijk spelen. Na een tijdje is het tijd voor de film. Ontzettend leuk en hij duurt niet te lang, ongeveer een uurtje. Perfect met kleine kinderen. Hij draait vanaf deze week in de bioscopen.

Daarna is het tijd voor een prijsuitreiking en we winnen gewoon een Thomas de Trein pakket! We winnen echt nooit wat, dus dit was een verrassing. Geen idee wat erin zit, maar binnenkort ontvangen we deze thuis.

Na de film maken we foto’s en gaan de kinderen nog even los in Mattel Play zelf. Daarna is het tijd voor de lunch…

Het ABC restaurant vind je naast Mattel Play, in hetzelfde pand. Dat is fijn, want dat betekent dat je alles overdekt onder één dak vindt. Het restaurant is voor ons gereserveerd en we mogen alles pakken wat we lekker vinden. Wat een onwijs toffe locatie en een feestje voor kinderen. We genieten volop!

Na de lunch is het tijd om naar huis te gaan…

Opa en oma komen ’s avonds patatjes eten en Milan wil graag logeren. Dat mag en dus pakt hij zijn koffertje in. Floris ziet dit en wil ook graag mee. Opa en oma besluiten dat Floris ook mee mag en opeens hebben wij onverwachts het huis voor ons alleen. Even wennen, want opeens hebben we tijd over haha. We kijken een serie en gaan gewoon heel vroeg slapen. Als we de volgende ochtend wakker worden hebben we gewoon negen uur achter elkaar geslapen. Ik kan mij niet heugen wanneer dat voor het laatst was.

Zondag

Nu de jongens er niet zijn kunnen wij even lekker opruimen (lees: dingen weggooien waarvan ze niet zien dat we deze weggooien) en heb ik alle tijd om foto’s te maken voor Mamablogger waaronder deze.

In de middag ben ik vooral bezig voor Mamablogger en rijd ik nog even naar de Action. Ik shop daar wat spulletjes voor de blog en rijd dan weer naar huis.

Verder rommelen we gewoon een beetje in huis. ’s Avonds gaan we nog even naar de verjaardag van mijn zwager, maar ik maak verder geen foto’s meer.

Zo, dit was onze week. Ik hoop dat je het leuk vond om weer met ons mee te kijken. Fijne week!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Nathalie
    9 september 2019 / 12:17

    Wat leuk om in je oude basisschool te lopen, is er veel veranderd of juist niet? Maakt me nieuwsgierig!

    • 15 september 2019 / 07:42

      Nee, alles is nog hetzelfde! Ik zal er misschien eens over bloggen. Het gebouw is echt prachtig en zelfs de kapstokken zijn nog hetzelfde. Ook de oude, grote, houten kasten (antiek zelfs denk ik) staan nog in de hal met de opgezette vogels erop. Heel gaaf!