Home + Diary | Nieuwe tuinbank, op pad voor de blog, verjaardag en schoolreis

Diary | Nieuwe tuinbank, op pad voor de blog, verjaardag en schoolreis

De eerste week van juni zit er ook alweer op, wat gaat de tijd toch weer hard. Voor we het weten is het zomervakantie en als die voorbij is gaan de laatste maanden ook altijd hard vind ik. Maar goed, zo ver is het nog lang niet en blikken we terug naar afgelopen week. We kregen eindelijk de nieuwe tuinbank, Milan ging op schoolreis, we gingen op pad voor de blog, hadden een verjaardag en nog veel meer. Ik laat het je allemaal zien in deze diary!

Maandag

Mijn dag begint met bedden opmaken, de vaat doen, ontbijt maken, tassen inpakken en de hele mikmak. Ach, het hoort erbij, maar leuk is natuurlijk anders.

Iedere eerste maandag van de maand hebben we een maandstart op het werk. We drinken dan gezamenlijk koffie en één van de afdelingen vertelt waar ze o.a. mee bezig zijn. Ik heb een maand of twee geleden met een collega een presentatie gegeven en nu is dus een andere afdeling aan de beurt, heel leuk en interessant! Dit keer is er een gebakje bij. Daarna ga ik weer aan het werk met een kopje gemberthee. Sinds kort kunnen we verse gember pakken en het is eigenlijk erg lekker. Zelf ook maar even in huis halen.

Na een lange dag ben ik weer thuis bij mijn jongens! Er stond een vriendinnetje van Milan voor de deur dus die komt nog tot 18.00 uur bij ons spelen. Daarna is het tijd voor gekkigheid met zijn viertjes.

Als de jongens op bed liggen pakken wij wat lekkers en beginnen we aan het tweede seizoen van Good Girls op Netflix. Zo onwijs leuk!

Tussendoor krijg ik een aapje van een buurvrouw. We gaan tweede pinksterdag (vandaag dus) met heel veel buren barbecuen. Deze hebben we besteld, maar er komen er nog twee bij. Ik bestel nog twee pakketten. We zijn nu met 16 volwassenen en ongeveer 7 kinderen, gezellig! Nu nog hopen op goed weer.

Dinsdag

Goedemorgen! Ik besluit mijn haar weer eens anders te doen en maak deze foto in de badkamer. Niet de mooiste foto, maar je krijgt wel een beter beeld bij mijn kapsel 😉

We lopen richting opa en oma om Floris weg te brengen en ik maak weer een foto van Milan bij deze muur. Zo’n mooie muur om foto’s te maken, maar het jongetje ervoor is nog mooier 😉

Als we bij opa en oma aankomen spreekt de buurman ons aan en krijgt Milan zomaar deze grote bak vol LEGO en deze platen. Super lief!

Als Milan ook op school zit fiets ik naar mijn werk. Dit plaatje blijft mooi en wat is het heerlijk om over zo’n rustige, zonnige markt te fietsen.

Als ik thuis kom ligt dit boek op mij te wachten. Eindelijk is ‘ie uit en ik ben er zo benieuwd naar!

’s Avonds kijken Pat en ik weer een paar afleveringen van Good Girls.

Woensdag

Het was een storm- en regenachtige nacht en ik check ’s morgens even of alles wel goed is gegaan in de tuin. Milan is ondertussen helemaal in de ban van de Emoji film die sinds kort op Netflix staat en schrijft erover in zijn notities op zijn tablet (echt, heel leuk, want hij houdt hier een soort dagboek op bij). Hij heeft besloten alle emoji’s erin te zetten!

Als Milan op school zit, gaan Floris en ik even op pad. We rijden eerst naar de Action voor wat boodschappen en daarna rijden we door naar de Jumbo, want ik ga een verse soep maken.

Daarna is het tijd voor een klein beetje ontspanning. Heel even maar, want we moeten Milan weer ophalen uit school.

In de middag breng ik Milan naar de musicalles en daarna ga ik even de stad in. Ik ga even naar Miss Nice Banana voor een gezonde smoothie (kan wel een oppepper gebruiken haha) en beantwoord daar meteen wat mail. Ook koop ik deze mooi bos bloemen voor mijn moeder. Heeft ze zeker verdiend! Na een uur haal ik Milan weer op en brengen we de bloemen bij oma.

Pat is laat dus ik eet alvast de verse soep met lekkere broodjes met de jongens. Als Pat thuis komt eet hij en blijft hij thuis met Floris als ik met Milan naar het zwembad ga.

Eenmaal thuis vind ik het wel prima en doe ik niet veel meer.

Donderdag

Goedemorgen! Ik doe vandaag mijn haar eens los. Gebeurt niet vaak!

Milan gaat vandaag op schoolreis naar Avifauna en dus moeten we ons om 8.15 uur verzamelen. Het weer is goed en ze hebben er zin in. Floris zwaait vol enthousiasme de kinderen uit.

Daarna leg ik Floris op bed, want vanwege het onweer was het een kort nachtje. Gelukkig gaat hij nog even slapen, want ik werk de ochtend thuis. Als Floris wakker is gaat hij lekker spelen met de ijskraam van Action. Om 13.00 uur heb ik een afspraak voor mijn nagels. Er zijn er twee beschadigd en die laat ik even repareren.

Milan komt rond 15.15 uur thuis en we eten op tijd. Na 17.00 uur staan de mannen van Van Stoer Hout namelijk voor de deur met onze nieuwe tuinbank! Wat is ‘ie mooi hè? Zo onwijs blij mee! De tafel is overigens ook te gebruiken als hocker en kunnen we aansluiten aan de bank. Super handig. Het hout is nu nog wat rood, maar het is Douglas hout en dit zal in de loop van de tijd vergrijzen, net als steigerhout. Het heeft in ieder geval een lange levensduur. Wat vinden jullie van onze nieuwe tuinbank?

En ik spot de eerste drie bramen uit eigen tuin. Ze zijn heerlijk!

Terwijl de bank in elkaar wordt gezet, spelen de jongens in de tuin en Floris ziet er aan het eind zo uit. Dat wordt even snel in bad… Gelukkig krijg ik de vlekken nog uit de broek.

Vrijdag

Mijn dag begint met dit… Ik ga er maar vanuit dat het geluk brengt en kan het nog schoonmaken bij mijn moeder toen we Floris daar brachten.

Verder maak ik vandaag geen foto’s meer behalve deze. Mijn collega en ik hebben heel erg veel behoefte aan chocolade en dus scoort zij deze M&M’s bij andere collega’s 😉

Zaterdag

Ik heb nog 6 opdrachten te schrijven voor Mamablogger en moet echt even rustig kunnen werken. Ik werk daarom de ochtend in De Chocoladefabriek. Superfijn!

Begin van de middag rijden we naar Babypark Barendrecht voor de officiële lancering van de nieuwe Stokke kinderwagen; de Stokke Beat. Het is eigenlijk een verbeterde versie van de Stokke Scoot en wat een ontzettend mooie, praktische stadswagen is dat zeg! Heel simpel, heel clean en daardoor heel gebruiksvriendelijk. Je klapt deze met één hand in en het zitgedeelte kun je naar je toe en van je af bevestigen. Ook de prijs is heel redelijk. Een nieuwe Stokke Beat shop je al voor €829,- inclusief reiswieg. Het was leuk er te zijn en we konden deze mooie tekening laten maken van de jongens. We kregen er een mooie lijst bij en deze staat nu te pronken in onze woonkamer. Leuke middag!

Als we weggaan shoppen we deze Little Dutch regenboog voor Floris die je afgelopen week al op de blog voorbij hebt zien komen. Hij is er super blij mee.

Aan het einde van de middag rijden we naar mijn nichtje want die viert haar verjaardag. We blijven daar eten en de kinderen vermaken zich wel een paar uurtjes. Rond 21.00 uur zijn we thuis. Lekker dagje!

Zondag

Je zou denken dat kinderen uitslapen als ze laat naar bed gaan, maar dat gaat hier in huis niet op. Ik begin maar met de was…

Het huisje heeft al een week in de regen gestaan, maar ik moest de luikjes nog beitsen. Ik besluit dit vandaag binnen te gaan doen. Nichtje Maud komt met de jongens spelen en neemt Milan ’s middags mee naar een nieuwe natuurspeeltuin. Ook komen mijn zus en zwanger langs om spullen te brengen voor de rommelmarkt die we morgen (tweede pinksterdag) hebben. Ik vind het huisje zo onwijs tof geworden, maar we zijn er nog niet hoor. Ik ga hem nog verder inrichten, maar de jongens vinden hem nu al geweldig. Zelf baal ik er wel van dat ‘ie nu alweer vies is door de regen. Ik wil gewoon dat ‘ie altijd mooi en schoon is haha.

Ik probeer de diary af te sluiten met een leuke foto van Pat, maar hij denkt daar anders over. Sorry, ik heb het geprobeerd 😉

Zo, dit was weer een lekker weekje! Komende week staan er ook weer wat dingen op de planning. Zo ga ik beginnen met mijn training community management en gaan we kijken voor kussen voor op de tuinbank. Er staat namelijk nog een barbecue op de planning. Leuk dat je mee keek en tot de volgende diary!

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 10 juni 2019 / 17:25

    Wat een onwijs leuke foto’s! Die regenboog van little dutch is mooi! Is die goedkoper dan de grimms? En gember thee drinkt mijn zus ook. Vond ik zo raar haha! Tot ik een slokje nam. Heel lekker inderdaad!

    • 10 juni 2019 / 20:23

      Dankjewel! Ja, die is zeker goedkoper dan die van Grimm’s. En inderdaad heel erg lekker. Nieuwe verslaving 😉