Home + Wat heb ik liever; een groot huis of toch ons knusse rijtjeshuis?

Wat heb ik liever; een groot huis of toch ons knusse rijtjeshuis?

Afgelopen vrijdag had ik het met mijn collega over huizen. Wat hadden we liever; een mega groot huis dat van alle gemakken was voorzien of toch een oud en knus rijtjeshuis? We waren het behoorlijk met elkaar eens. Waar de keus op is gevallen en waarom lees je in dit artikel.

Een groot huis of toch ons knusse rijtjeshuis?

Ik droom regelmatig weg wanneer ik een groot huis zie. Daar zou ik een apart washok in kunnen maken, een gave speelzolder voor de jongens en zelfs een eigen kantoor. Geen gedoe met buren en misschien kunnen we zelfs mijn ouders in huis nemen en voor ze zorgen als het nodig is. In gedachten heb ik het al helemaal ingericht en zie ik al een mooie auto op de oprit staan. We zouden zeeën van ruimte hebben en wat lijkt me dat toch heerlijk.

Ondertussen rijden we door en mijmer ik verder. Zou ik perse gelukkig worden van dat huis? Gelukkiger dan ik nu ben? Ik denk het niet. Ik denk niet dat ik minder zorgen zou hebben. Eerder andere zorgen. Ook ben je met een eigen huis nooit klaar. Kijk maar naar onze tuin. We zijn er 5 weekenden van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat mee bezig geweest en zijn eigenlijk nog niet helemaal klaar. Hierna moet de slaapkamer worden gedaan, de keuken en nog veel meer. Dit huis kost ons al handen vol geld, laat staan een nog groter huis. Al heb je dan waarschijnlijk weer meer geld te besteden. Dat dan weer wel.

Maar de locatie dan?

We wonen nu dan weliswaar in een kleiner huis, we zitten wel op een heel fijne locatie. We zitten op loopafstand van het centrum, wonen precies tussen de gebouwen van Milans school en hebben ondertussen wel een tuin van 22 meter lang. Een groter huis zou betekenen dat ik verder van het centrum zou moeten wonen en we zijn dat inmiddels zo gewend dat ik niet zou weten hoe het zou zijn als we niet meer even snel de stad in kunnen. Ik zou het eerlijk gezegd ook niet willen weten.

Ik houd echt van de stad en vind die reuring heerlijk! Daarnaast wonen we op een locatie waar veel gebeurd en dat is wel heel erg leuk.

Conclusie

Zowel mijn collega als ik kiezen dan toch voor een rijtjeshuis. Kleiner, soms minder praktisch, maar wel heel knus. Misschien wordt het ooit een mooie jaren ’30 twee-onder-een-kap woning, maar veel groter dan dat zal het nooit worden. Ik houd van de gezelligheid en ach, zo’n groot huis kunnen we toch niet betalen 😉

Waar zou jouw voorkeur naar uit gaan? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Anna
    9 juni 2019 / 18:50

    Zo jullie nu wonen is toch gaaf. Een groter huis neemt ook veel extra werk met zich mee. Het zal de kids niet uitmaken hoor. Het zit vooral tussen de oren van de ouders dan dat van de kids. Blijf maar lekker zitten meissie. Xxx

    • 9 juni 2019 / 18:56

      Thanks nicht! We wonen nu ook heel gaaf, maar soms kriebelt het wel hoor 😉 Deze locatie is echter alles en geven we ook niet zomaar op.