Home + Diary | Nieuwe school, Bobby naar de dierenarts en gewoon niet onze week

Diary | Nieuwe school, Bobby naar de dierenarts en gewoon niet onze week

We hebben weleens betere weken gehad. Floris was verkouden en kon daarom weer niet naar de peuterspeelzaal, onze kat Bobby kwam gewond thuis en het liep gewoon niet. Op alle gebieden was het gewoon niet onze week. We zouden dit weekend ook weggaan, maar vanwege Floris en Bobby hebben we dit geannuleerd en een nieuwe datum geboekt. Toch kon ik nog 10 minuten shoppen bij de Action en Wibra. Hoogtepunten hoor haha. Kijken jullie mee naar onze week?

Maandag

Het is mijn beurt om de snoeppot op het werk weer te vullen. Geen straf dit ☺️.

Alles verliep zo lekker soepel vanmorgen, maar als de brug dan gewoon 10 minuten open staat is dat even balen. Gelukkig is het lekker weer en kan ik er toch niets aan veranderen.

Van de peuterspeelzaal krijg ik deze foto doorgestuurd: het blotevoetenpad!

Helaas komt Floris niet fit en verkouden uit school. Jammer, maar hij hoeft pas donderdag weer en ik heb goede hoop dat het dan beter gaat met hem. Hij gaat vroeg naar bed en wij zitten weer klaar voor persconferentie nummer zoveel…

Dinsdag

Floris is nog steeds niet lekker en samen brengen we Milan met de auto naar school. Eenmaal thuis maak ik een “plekje” voor hem.

Ik ga thuis aan het werk en heb in de ochtend een aantal overleggen. Niet handig met een ziek kind thuis, maar het lukt ??.

Op het schoolplein om Milan op te halen.

Ik heb gevraagd of Patrick op zijn werk stickers kan maken met deze logo’s. Uiteraard tegen betaling. Per logo zijn dit er 100, maar er komen er nog veel meer. Dit is namelijk een test. Wat we hiermee gaan doen wordt later deze week duidelijk.

Woensdag

Bij het hek van een nieuw schoolplein. Floris zwaait zijn broer uit die een ochtendje mee gaat lopen.

Patrick is vrij en Floris en hij blijven thuis terwijl ik even snel de stad in ga. Daarna rijd ik door naar Chantal voor een kop thee.

Aan het einde van de ochtend ben ik thuis zodat we met zijn drieën Milan op kunnen halen. De rest van de middag maak ik geen foto’s meer en ’s avonds kijken we ‘Ik Vertrek’ terug. De meest vage aflevering die we ooit hebben gezien vonden wij.

Donderdag

Floris hoest nog behoorlijk en hoewel het iets beter gaat mag hij nog niet naar school. We brengen Milan naar school en Floris mag naar opa en oma. Ik ga daarna naar huis om te werken en zit tot 13.00 uur in overleg. Thuis begint het te stormen, maar ik heb dat in eerste instantie nog niet zo in de gaten. Na het laatste overleg staat Bobby voor de achterdeur en ik doe de deur open voor hem.

Het valt niet meteen op, omdat ik weer verder ga, maar opeens zie ik vanuit mijn ooghoek dat hij mank loopt en niet op zijn rechter voorpootje kan staan. Ook is zijn mondje dik en hangt deze scheef. We komen echt zelden met hem bij de dierenarts, maar ergens voel ik dat het niet goed is. Ik bel de dierenarts en ik kan er meteen heen.

De dierenarts checkt hem en denkt dat hij is aangereden. Zelf denk ik dat het met de storm te maken heeft. Er is in de wijk nogal wat schade en misschien is er iets op hem gevallen of is hij ergens vanaf gewaaid en verkeer terecht gekomen. Hij krijgt pijnstilling, gaat onder narcose en er worden foto’s gemaakt. Ik ga naar huis en weer aan het werk. Ik moet wachten op een telefoontje van de dierenarts.

Aan het einde van de middag krijg ik het telefoontje. Ze zien een kleine breuk in zijn pootje, maar helemaal duidelijk is het niet. Zijn kaak ziet er goed uit en het lijkt alleen een bloeduitstorting te zijn. Met rust en pijnstilling moet het overgaan. Verder ziet alles er goed uit. Hij wordt dit jaar 16 en blijft nog wel even bij ons! Hij moet nog even bijkomen en ik mag hem vanavond ophalen.

Ik heb nog steeds niets gehoord van de dierenarts en heb om 18.15 uur een afspraak bij de Action. Gewapend met een briefje sjees ik de winkel door, maar ik heb alles wat ik nodig heb. De dierenarts zit vlakbij dus ik neem Bobby’s mandje voor de zekerheid mee in de hoop hem na de Action meteen op te kunnen halen.

Ik heb goed gegokt, want in de auto krijg ik het telefoontje dat hij mag worden opgehaald! €300,- lichter, maar met Bobby ga ik naar huis!

Vrijdag

Ontbijt voor ons en pijnstilling voor Bob.

Mijn manager neemt koffie voor me mee. Precies wat ik nodig had haha!

Wat een gekke week. We zijn er helemaal klaar mee en besluiten thuis onze eigen vrijdagmiddagborrel te houden in de avond.

Daarna komt de Appie nog langs en als alles is opgeruimd kijken Patrick en ik de laatste aflevering van Mocro Maffia. Wat een bizarre seizoensfinale!

Zaterdag

Inmiddels zijn alle stickers klaar, maar ze moeten even netjes worden geknipt. En dus zitten Patrick en ik ’s morgens een paar honderd stickers te knippen. We hebben de tijd dus doen iedere keer een beetje. Deze zijn namelijk bedoeld voor Milans afscheid van zijn huidige school. Hij heeft besloten hier in de wijk naar school te willen. Floris gaat hier na de zomervakantie ook heen.

We zouden dit weekend weggaan, maar vanwege Floris en Bobby hebben we deze geannuleerd. We hebben inmiddels een nieuwe datum geprikt, gaan dan twee nachtjes en hopen op beter weer én de terrassen zijn dan misschien open. Ondertussen rommelen we in en rond het huis.

Ik kan mijn bestelling ophalen bij de Intratuin, maar wat een waardeloze takken zijn dit. Dat is het nadeel als je ze bestelt, maar we maken er maar wat van.

In de middag heb ik een afspraak bij Wibra en ik spot daar onder andere deze bak voor op je bureau. Deze is ook handig en leuk om cadeau te geven! Ook doe ik een rondje Coop voor het artikel van gisteren.

Verder nestel ik mij lekker op de bank met ‘The Bold Type’ en doe ik niet zoveel meer. Ook weleens lekker!

Zondag

Als ik eenmaal begin, blijf ik bezig en ik maak alvast deze labels van Milans afscheidscadeau. Zie je de tekst? Nu zijn de stickers denk ik wel duidelijk. Het eindresultaat deel ik over een tijdje met jullie.

De rest van de ochtend breng ik door op zolder om wat vooruit te bloggen.

diary_dierenarts_Bobby_persoonlijk_dagboek

Tussen de middag rijd ik nog even naar het Kruidvat en onderweg zie ik dat ik moet tanken.

Eenmaal thuis komen onze lieve, oude buurtjes op visite, gezellig!

diary_dierenarts_Bobby_persoonlijk_dagboek

Aan het einde van de middag rijden we naar mijn ouders voor pannenkoeken! ?

diary_dierenarts_Bobby_persoonlijk_dagboek
Na het eten zitten we er zo bij op onze bank. Heel gezellig haha. ‘s Avonds kijken Pat en ik nog een serie en daarna gaan we vroeg naar bed.

Dit was onze week, op naar weer een nieuwe! Fijne week!

liefs

Kantoor en schoolKantoor en school

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

 1. Christine
  15 maart 2021 / 06:51

  Hè, wat jammer dat deze week zo in de soep liep! Je had je er zo op verheugd, merkte ik in een vorig artikel.. fijn dat Bobby niets ernstigers mankeerde, maar wel heel sneu omdat ze het zelf niet kunnen vertellen, hé? De laatste kat van mijn ouders troffen we onder de struiken aan bij de buren na twee dagen zoeken, vermoedelijk zei de dierenarts, is ze aangereden, want haar heiligbeen zat in de kreukels. Mijn ouders hebben het twee weken aangekeken, maar ze liet alles lopen en zou nooit meer zonder zware pijnstilling kunnen, dus toen hebben ze haar uit haar lijden verlost.. wel heel vreemd als je dan gewoon naar school moet en alles door lijkt te gaan! Het maakte veel indruk op mij, ondanks dat de laatste kat echt een buitenpoes was die we sowieso weinig in huis zagen.. mijn ouders hebben daarna ook geen nieuwe huisdieren meer genomen. Of je zou die vijver in de voortuin bij mijn ouders met vissen nu als huisdieren moeten bestempelen ?
  Kon je trouwens niet de andere brug nemen toen deze dicht ging, vroeg ik me af? Of zag je te laat dat deze dichtging. Was ik gewoon nieuwsgierig naar omdat je vaker zegt dat je voor een dichte brug stond, maar bij ons gaat het meestal goed met voorsorteren als we niet te druk met kletsen zijn en vergeten op het bord te kijken of er eentje (binnenkort) dichtgaat ?
  Hier waren we de afgelopen week alle drie verkouden. Heb er mezelf uiteraard op laten testen, maar het is ‘gewoon’ een verkoudheidje. Gelukkig mag de jongste met een loopneus naar het kdv, de oudste moet wel van school thuisblijven, maar dan kan mijn man nog heel aardig werken terwijl zij in de kamer ernaast speelt (en een extra filmpje kijkt ?).. hopelijk zijn we allemaal gauw uitgesnottert!
  En hebben jullie een volgende keer in de Cantharel sowieso beter weer!! Fijne week!