Home + Diary | Nagels, bioscoop, Pokémon kaarten en al helemaal in de kerststemming

Diary | Nagels, bioscoop, Pokémon kaarten en al helemaal in de kerststemming

Het voelde als een heel rustig week, maar als ik de foto’s terugkijk zie ik dat we eigenlijk best wel veel hebben gedaan. Zo sloeg het Pokémon virus ook toe in dit huis, liet ik mijn nagels doen, ging ik met Chantal naar de film, kwamen we in de kerststemming en maakte ik de traktaties van de jongens. En ondertussen ging het werk en het huishouden gewoon door, maar dat is vast herkenbaar. Het was eigenlijk vooral een leuke en gezellige week. Kijken jullie mee?

Maandag

Goedemorgen! Het is vroeg, maar ik merk dat het nu ook langer donker is ’s morgens. Daar moet ik weer even aan wennen. De bedden zijn in ieder geval weer opgemaakt.

Na het ontbijt hang ik nog even een klein wasje op. Ik zet liever niet de droger aan als we niet thuis zijn. Dit is net zo makkelijk.

Alles verloopt vanmorgen zo voorspoedig dat ik zelfs de zolder en de eerste verdieping nog even kan dweilen voor we de deur uit gaan. Lekker!

Hoe lief, Milan heeft mijn zadel droog gemaakt ?. Al was het wel een beetje eigen belang omdat hij bij mij achterop ging. Ach, lief is het wel.

Als ik rond 17.30 uur thuis kom sta ik even deze mooie pluimen in de tuin te bewonderen. Een paar maanden geleden kreeg ik van een collega’s twee kleine stekjes. Die groeien inmiddels boven de schutting uit én er komen pluimen uit!

Volgens mij zijn we het allemaal een beetje zat…

Dinsdag

Als mijn wekker gaat hoor ik Patrick opeens beneden. Dat is gek, want hij gaat meestal rond 5.00 uur de deur uit. Al snel wordt duidelijk waarom, want zijn bus start niet. Gelukkig heeft de ANWB hem alweer snel aan de praat en kan hij ermee naar zijn werk. Daar wordt de bus opgehaald en gaat ‘ie naar de garage.

Altijd die eeuwige was…

Ik werk thuis en loop tussen de middag even met Floris naar de Appie voor wat boodschappen.

Dit hadden we al in huis: Hollandse pot vanavond! Milan schuift wat later aan, want die zit nog met een vriendje in een bootje. Vol verhalen komt ‘ie thuis.

Woensdag

Floris en ik halen mijn moeder om 10.00 uur op en net wanneer we de deur uit willen lopen, wordt deze box van Santa Maria bezorgd.

Ik rijd met mijn moeder naar Bodegraven om een hocker te bestellen. Vorige week kon je in de diary zien dat we stalen mee naar huis namen. Inmiddels hebben we een stof gekozen, brengen we de stalen terug plaatsen we de bestelling. Het duurt 12 tot 16 weken dus we moeten nog even geduld hebben.

Daarna weer door naar Gouda voor mijn nagels en wenkbrauwen. Beide waren hartstikke nodig ☺️.

Ik vond dit wel een mooie herfstkleur…

Eenmaal thuis kan ik de pakketjes open maken. In die van Santa Maria zitten de nieuwe groente tortilla’s: wortel en bieten. Hier wil ik een lekkere lunch voor op het werk van maken. Voor de jongens zitten er gave Mepal broodtrommels met hun namen in.

Ook krijg ik het nieuwe boek van Marlies Koers “Sorry dat ik je wakker bel”. Dit is het vervolg van “Dagboek van een verloskundige” die ik ook heel snel uit heb gelezen.

Dit blijven echte cadeautjes.

Terwijl ik thuis ben krijg ik deze foto doorgestuurd van Milan en een vriendje.

Toch is het daarna tijd om naar de musicalles te gaan. Ik vind dat ik deze even verdiend heb, maar ik moet eerst nog even snel heen en weer naar de Action.

Om de nieuwe adventskalender te halen! Daarna reed ik weer terug naar de musical en kon ik even geniete van de rust in de auto.

Na het eten maakte ik onder andere deze foto van de adventskalender. Het artikel over de adventskalender kwam de dag erna al online.

Donderdag

Floris heeft het naar zijn zin op de peuterspeelzaal.

Ik werk de ochtend op kantoor en haal daarna Floris op. Omdat ik dat tijdens mijn pauze doe haal ik vaak even een broodje die ik onderweg opeet. Dit keer een saucijzenbroodje van de HEMA. Voor Floris heb ik een krentenbol mee.

Eenmaal thuis ga ik aan het werk en ik moet even wat meer drinken thuis. De rest van de dag maak ik geen foto’s meer.

Vrijdag

Goedemorgen! Floris vraagt of ik een boekje voor wil lezen op bed. Wel een relaxt begin van de dag.

Terwijl ik Floris naar de peuterspeelzaal breng geniet ik van de mooie binnenstad. Ik blijf nieuwe hoekjes ontdekken, zelfs na 35 jaar Gouda.

Na een dag op kantoor kom ik thuis en ligt dit op me te wachten. We hebben een abonnement afgesloten voor het reinigen van de groene container. Dat is echt nodig!

En deze had ik besteld voor Milan. Hij volgt Thomas en Rutger op YouTube en zij hebben een boek uitgebracht.

Na het eten heb ik met Chantal afgesproken bij de bioscoop. We gaan naar De Luizenmoeder. Heerlijke film en wat hebben we gelachen!

Zaterdag

Met een tiener op TikTok kunnen je zaterdagen zo beginnen ?. Zelfs dit filter werkt mijn rimpels niet weg.

Als Patrick en Milan Floris naar de kleutergym brengen, begin ik alvast in de tuin. Ik snoei de boompjes en de lavendel, haal onkruid weg en maak alles weer netjes en winterklaar. Pat en Milan zijn snel terug en we hebben drie kwartier voor we Floris weer op moeten halen. Het is niet veel, maar met zijn drieën gaat het sneller. We maken het af en de tuin ziet er weer stukken beter uit!

Nadat Floris bij de kleutergym is geweest rijden we door naar Christmas Village in Scheveningen. Ik word hier zo blij van! Morgen komt er een uitgebreid verslag online.

Aan de overkant zit ‘Tante Toos’ en we besluiten er wat te gaan drinken.

Eenmaal thuis begin ik aan de traktaties van de jongens. Ik deel ze binnenkort met jullie!

En het Pokémon virus is ook hier toegeslagen. Milan wil kaarten voor zijn verjaardag en de feestdagen en de eerste kaarten kopen we van iemand. Zelf koopt ‘ie ’s middags met Pat een boek, helemaal gelukkig is ‘ie ermee! En weet je wat ik zo fijn vind aan deze verzameling? Hij neemt niet zoveel ruimte in beslag ? ??.

’s Avonds komen mijn zus en zwager even langs en daarna ga ik weer verder met de traktaties van Milan. Hierna is alles af, lekker gevoel vind ik dat.

Zondag

Ik besluit de traktaties voor de juffen van Floris toch nog even in te pakken.

Ons uitje van vandaag gaat naar het Alexandrium. We hebben nieuwe schoenen nodig voor Floris en gaan even met de jongens naar de speelgoedwinkel om inspiratie op te doen voor de feestdagen. Ik maak foto’s van de dingen die ze leuk vinden. Scheelt over een tijdje weer al zijn Pokémon kaarten overal uitverkocht.

Patrick rekent stiekem het verjaardagscadeau van Floris af (ik liep nog een rondje door de winkel) en daarna gaan we op zoek naar schoenen die hij gemakkelijk zelf aan en uit kan trekken.

Dit is de buit voor Floris. Milan kan niet echt slagen dus daar gaan we binnenkort voor shoppen. Dan gaan we weer naar onze vaste adresjes in Gouda.

De rest van de dag zijn we thuis. Ik begin aan mijn nieuwe boek en blog lekker vooruit. Prima zondagmiddag!

Zo dit was onze week weer. Ik hoop dat die van jullie ook fijn was! Op naar een nieuwe week, de week waarin Floris gaat wennen op de basisschool ?.

liefs

 

 

 

Mode NajaarMode Najaar

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *