Home + Diary | Mondkapje mee, Patrick naar de kaakchirurg, kaarten voor Milan en een rustig weekend

Diary | Mondkapje mee, Patrick naar de kaakchirurg, kaarten voor Milan en een rustig weekend

Afgelopen week was eigenlijk best een rustige week. We hadden geen uitstapjes of afspraken gepland staan dit weekend en dat was misschien maar goed ook, want we willen de drukte weer vermijden en zijn toch wat angstig nu het virus, zeker in deze omgeving, flink om zich heen grijpt. Een aantal mensen dat we goed kennen is besmet en dan komt het opeens steeds dichterbij. Het advies om mondkapjes te gebruiken in openbare ruimte volgen we ook gewoon op. Verder moest Patrick naar de kaakchirurg, ging ik schoenen kopen met de jongens en hadden we een heel rustig weekend.

Maandag

Het is zo’n dag. Mamablogger knalt er ’s morgens vroeg uit en dat terwijl het net zo lekker druk is. Als ik de jongens naar school heb gebracht en ik wil pinnen, is de pinautomaat buiten gebruik. Gelukkig is de dag op mijn werk een stuk beter.

Er komt nieuw papier binnen voor mijn Sprocket. Iedere week print ik een leuke foto uit voor in mijn planner. Voor deze week is dat deze.

Daarna nog even aardrijkskunde overhoren bij Milan en dan is het tijd voor…

… De persconferentie. We wisten het natuurlijk al, maar de we schrikken toch weer van de heftige boodschap. Laten we ons alsjeblieft aan alle maatregelen houden om een tweede lockdown te voorkomen. Dat willen we echt niet meer en zou ook een genadeklap kunnen betekenen voor de economie.

We hebben de persconferentie afgewacht en versturen daarna, via de app, de uitnodigingen voor de verjaardagen van de jongens. We vieren het in twee heel kleine shifts van maximaal vier personen. Milan is er verdrietig om, want hij had zich zijn 10e verjaardag wel anders voorgesteld. Het is immers ook een behoorlijke mijlpaal. Daarom besluit ik later een oproep te doen op social media:

Wie wil Milan een kaartje sturen voor zijn 10e verjaardag?

De kaartjes die binnenkomen verstoppen we en verzamelen we. Op de ochtend van zijn verjaardag hopen we hem dan te verrassen met lieve kaarten. Zo hopen we er toch een bijzondere verjaardag van te maken.

Dinsdag

Thuiswerk dag vandaag! Het is behoorlijk druk en tussendoor neem ik een uurtje op voor een privé afspraak. AD Groene Hart (de krant 😉) komt mij namelijk interviewen voor de rubriek ‘Binnen kijken’. In deze rubriek worden huiseigenaren geïnterviewd die hun huis te koop hebben gezet. Het is een grote rubriek en biedt de gelegenheid een persoonlijk verhaal te vertellen over je huis. Aankomende vrijdag staat het in de krant.

Milan ophalen van school.

Kijk eens wat er binnenkomt voor Floris? Floris is een ontzettende Cory Carson fan en hij krijgt deze Toet Toet Auto’s van VTech cadeau.

Woensdag

Patrick moet naar de kaakchirurg voor een behoorlijk ingreep. Ik mag niet mee de afdeling op, maar mag wel naar het restaurant. Ik heb mijn laptop meegenomen en ga daar aan het werk.

Zo verander ik de huisstijlkleuren van Mamablogger en breng de website een beetje in herfstsfeer. Uiteindelijk wil ik dat dan overal doorgevoerd hebben wat dus altijd meer werk is dan je van tevoren denkt 😅.

’s Middags gaan Milan en ik samen naar de stad om nieuwe schoenen voor hem te kopen. Het is tijd voor winterschoenen én om zijn voeten op te laten meten. Bij Omoda slagen we dit keer niet, dus kijken we verder. Uiteindelijk worden het deze Nike Air sneakers. De blauwe mag hij direct aan en de rood/witte bewaren we voor zijn verjaardag. Hij wil namelijk een tweede paar, maar dat vond ik te gortig. Hij wil ze echter zo graag en het is het laatste paar dat we afspreken dat hij deze krijgt voor zijn verjaardag. Dolgelukkig loopt ‘ie de winkel uit.

Halverwege de middag moet Milan weer naar de musical en ’s avonds zit ik weer in de auto op de parkeerplaats van het zwembad.

Donderdag

De eerste en meest gezellige foto die ik maak vandaag 🌧

De eerste kaartjes voor Milan zijn binnen gekomen en hij heeft nog niets door! En nee, Milan leest mijn blog niet dus dat scheelt haha. Patrick heeft ze verstopt en we hopen dat er nog een aantal binnen komen. Zo onwijs leuk en lief!

Vrijdag

De jongens ’s morgens vroeg 🥰

Vandaag is het pronkstukken museum geopend in Milans klas. Omdat ouders de school niet in mogen heeft de juf een filmpje opgenomen. Milans pronkstuk is zijn graffiti muur.

Ondertussen heeft Floris het ook naar zijn zin op school.

Ik begin ’s avonds aan Emily in Paris! Gisteren heb je de review al kunnen lezen.

Zaterdag

Toen ik afgelopen woensdag met Milan schoenen ging kopen was Floris er niet bij. Daarom staan we om 9.30 uur al samen voor de deur (met mondkapje uiteraard) om zo vroeg mogelijk schoenen te shoppen. Dit keer slagen we wel bij Omoda. Gelukkig zit het eerste paar laarsjes al goed en staan we zo weer buiten.

Deze cadeaublikken spot ik bij Wibra, die zijn leuk! Ze kosten maar €1,99 per stuk.

’s Avonds kijken Patrick en ik de indrukwekkende docu ‘Veerkracht: Gevecht tegen Corona’ op Videoland. In deze docu worden de medewerkers en patiënten van het Bernhoven ziekenhuis in Uden gevolgd tijdens de eerste corona uitbraak. Wat een indrukwekkende docu en wat goed dat deze is gemaakt. Er zijn nog steeds mensen die veel te gemakkelijk denken over Corona. Wat mij betreft wordt dit ook gratis uitgezonden op RTL, want iedereen zou dit moeten kunnen zien. Zo, einde spreekbeurt haha, maar ik moest het even kwijt.

Zondag

Vandaag doen we niet veel. Ik ruim wat jassen en schoenen op van Milan en bijna alles is alweer in een mum van tijd verkocht. Vervolgens rijd ik even naar Bodegraven om te kijken hoe het graf van mijn vader erbij staat.

Na het eten besluiten we spontaan nog even bij het nieuwe huis te gaan kijken. er is nu een terras aangelegd in de tuin en als we de tuin nog eens goed bekijken en opmeten zien we dat we echt een behoorlijke tuin hebben. Dat betekent dat al onze tuinmeubels toch mee kunnen! We kunnen niet wachten, maar hebben nog wel een huis te verkopen…

Zo, dit was onze week weer. We gaan zien wat komende week ons brengt. Fijne week!

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.