Home + Diary | Klein beetje lente, visite en gewoon een lekkere week

Diary | Klein beetje lente, visite en gewoon een lekkere week

Ik kan er niets anders van maken en waarom zou ik, want het was gewoon een lekkere week! De sneeuw smolt en maakte plaats voor een zonnig weekend. Ik zat lekker in mijn vel, de jongens ook en het liep gewoon lekker. Ook weleens fijn haha. Ik heb in ieder geval weer veel foto’s gemaakt. Kijk je mee?

Maandag

Mijn week begint met de was. Ik vouw alles wat droog is (en wat niet in de droger kon) op en hang het in de kasten.

Een van mijn favoriete plekjes van het huis: de zolder. Dit is zo’n fijne plek!

Vanwege de gladheid gaat de school van Milan later open. Ik werk daarom eerst even thuis, breng Milan naar school en breng vervolgens Floris naar opa en oma. Daarna rijd ik door naar kantoor.

De dooi zet al goed in. Gek idee dat we gisteren gewoon nog op het ijs konden staan.

Dinsdag

Mijn thuiswerkplek van vandaag. Ik breng de jongens weg en ga dan snel aan de slag. Op deze plek werk ik het fijnst en kan ik lekker doorwerken zonder afgeleid te worden.

Tussen de middag maak ik een ommetje en loop ik meteen even naar de supermarkt voor het eten van vanavond.

Milan heeft een super goed rapport en we bestellen stiekem deze Knolpower klok voor hem. Hij komt vandaag binnen. Ik vind die klok overigens verschrikkelijk, maar het valt mij opeens op dat hij wel past in zijn kamer. De basis is geel met zwart, maar de kleur rood komt terug in accessoires. Als ik hem zo zie hangen, staat hij eigenlijk best leuk.

Tijd om het avond eten te koken! Ik maak een snelle pasta met de boodschappen die ik tussen de middag heb gehaald. Hier had ik zo’n trek in.

Ik kreeg vanmiddag deze foto via Instagram doorgestuurd. Hoe leuk is het dat mensen jouw podcast luisteren in de auto?! Best gek om jouw naam op het scherm van iemand auto te zien staan. De podcast wordt goed geluisterd, ik hoop dat dat met de volgende aflevering ook zo is…

Woensdag

Alle sneeuw is eindelijk verdwenen uit de tuin, tijd om de boel een beetje aan te vegen en al het grind weer op zijn plek te vegen. Even later ziet de tuin er weer netjes uit. Nog niet gezellig, maar wel netjes.

Woensdag = soepdag! Ik maak weer een pannetje verse soep.

Floris is lekker aan het spelen en ik werk nog wat voor mijn werk. In de middag ga ik weer aan de slag voor Mamablogger, maar ik wil er nog wel even uit met de jongens.

Maar voor het zo ver is, moeten we natuurlijk wel eerst thuiskomen. Dit is de enige weg naar ons hele blok met huizen en straten en dit hebben we dus meerdere keren per dag. De hele weg is geblokkeerd en soms sta je wel een kwartier te wachten voor je erdoor kunt. Ik begrijp dat er gewerkt moet worden en het is niet perse erg, maar zorg er dan voor dat er een andere weg is om bij ons blok te komen. Zo kunnen hulpdiensten er ook niet door.

In de middag stappen de jongens en ik op de fiets en gaan we wat boodschappen halen in een andere wijk. Lekker stukje om te fietsen en het is gezellig.

Donderdag

Omdat het vorige week een paar dagen duurde voor mijn podcasaflevering op iTunes te beluisteren was, besluit ik ’s morgens vroeg al de nieuwe aflevering te uploaden. We zijn vroeg wakker en hij staat al gemonteerd klaar. Ik hoef de aflevering te uploaden en er een begeleidende tekst bij te schrijven. “Met een beetje geluk staat hij dan zaterdag op iTunes en Spotify” dacht ik. Zul je altijd zien dat hij er aan het einde van de ochtend al op stond, lekker op tijd haha 😅. Je kunt hem in ieder geval ook luisteren via de onderstaande knop.

Sinds we hier wonen zien we soms de prachtigste luchten omdat we nu verder weg kunnen kijken. Dit is toch prachtig?!

Carnaval bij Floris op school! Hij wilde graag verkleed als Spiderman en hij heeft er zoveel zin in. Eerst brengen we Milan naar school en dan mag hij.

Ik ga daarna weer naar huis om te werken en ondertussen zet de juf van Floris deze foto in de app. Volgens Floris heeft de juf zijn gezichtje mooi gemaakt 😍.

Lunch! Ik heb nog soep over, neem er twee kaasstengels bij en drink een smoothie, lekker!

’s Avonds ploffen Pat en ik op de bank en kijken we op Netflix naar ‘Alles is zoals het zou moeten zijn”. Deze film had ik een tijdje terug al in de bioscoop gezien en hij is zo leuk!

Vrijdag

Patrick is vrij en hij brengt de jongens weg met de auto. Ik besluit lekker te gaan fietsen naar mijn werk. Nu we om moeten rijden omdat de brug wordt gemaakt is dat zo’n 7,5 á 8 kilometer. Lekker stukje en met deze mooie zonsopkomst zeker geen straf.

Deze foto appt Patrick mij terwijl hij en Floris zitten te eten. Floris mocht weer verkleed naar school en werd wederom geschminkt! Zo jammer voor hem dat het nu weer voorjaarsvakantie is, hij heeft het er zo leuk.

Zelf maak ik de rest van de dag geen foto’s meer.

Zaterdag

We zijn er vroeg uit en ik vind het heerlijk. Het is mooi weer en ik heb zin om aan de slag te gaan met van alles en nog wat. Ik haal de bedden af en hang alles uit het raam, zet meteen een was aan en begin alvast weer wat vooruit te bloggen. Ik krijg weer energie van de zon!

Ik ga beginnen aan mijn klusprojectje. Ik heb onlangs deze steigerhouten bakken en een steigerhouten bankje gekocht. Deze zijn lila en aan een opknapbeurt toe. Ik begin met schuren en zet deze bakken alvast in een eerste laag beits.

’s Middags komt mijn oude buuf op visite met haar dochter en ze nemen deze mee voor het geval we Gouda missen 🤣. Dat komt omdat we nu zo ver buiten het centrum wonen en we deze wijk eigenlijk geen Gouda vinden haha.

Hierna ga ik weer aan de slag met de bakken en ik zet er uiteindelijk drie á vier lagen op. Wat een verschil hè?

Na het eten schuur ik met Milan de bank. Het eindresultaat deel ik later met jullie 😉.

Zondag

We zijn vroeg op omdat we redelijk vroeg op visite gaan. Ik ga op zolder nog even een half uurtje werken en zie deze lucht. Weer zo’n plaatje 😍.

Nog even gauw een laagje erop voor we weggaan. Kan het mooi even drogen.

Rond 9.30 uur op de snelweg bij Rotterdam…

De terugweg gaan we binnendoor met de veerpunt en we stoppen onderweg voor een snack bij het water. Daarna rijden we naar huis.

Dit was onze week. Hoe was die van jullie? Hebben jullie nu ook voorjaarsvakantie? Patrick en ik moeten werken, maar de jongens mogen gelukkig naar opa en oma. Fijne week!

liefs

SpeelgoedSpeelgoed

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *