Home + Diary | Kerstvideo, kiespijn, koffie drinken en kaarsjesavond

Diary | Kerstvideo, kiespijn, koffie drinken en kaarsjesavond

Een mega drukke week waarin ik twee avonden moest werken voor het maken van een kerstvideo. Dat gebeurt echt zelden, maar was wel heel leuk! Verder kreeg ik kiespijn, ging ik koffie drinken met Chantal en genoot ik van een prachtige kaarsjesavond. Kijk je weer gezellig mee?

Maandag

Goedemorgen! Drukke dag voor de boeg, want ik werk door tot vanavond voor het opnemen van een kerstvideo voor mijn werk. Snel nog even schoonmaken thuis voor we de auto instappen naar school en naar het werk.

In de middag nemen we een scène op bij een cliënt en vervolgens rijden we door naar één van onze locaties om te filmen bij het kerstdiner. Ook ik heb een kleine rol in de kerstvideo, want ik mag de mistletoe vasthouden. Die scène is zo ontzettend leuk geworden!

Dinsdag

Vanochtend was ik op mijn oude stekkie om samen met mijn collega en het reclamebureau de laatste scènes van de kerstvideo op te nemen. Zo leuk om iedereen weer te zien en wat deden de bewoners enthousiast mee. We hebben zo gelachen en kunnen niet wachten op het eindresultaat. We gaan in ieder geval laten zien dat er in verpleeghuizen ook heel veel mooie dingen gebeuren tijdens Kerst. Dat er veel gelachen en genoten wordt en de bewoners echt wel in zijn voor een feestje.

Ik heb al de hele week kiespijn, maar dacht dat het wel over zou gaan. Dat gebeurt helaas niet en ik heb gisteren toch maar even de tandarts gebeld. Gelukkig kon ik vanmiddag al terecht en het blijkt dat er een vulling los zit. Deze wordt er meteen uitgehaald en de kies wordt opnieuw gevuld. Fijn dat dat meteen kan, dan hoef ik niet meer terug en ben ik van de kiespijn af. Tenminste, dat hoop ik. Daarna snel weer door naar huis en weer aan het werk.

Woensdag

Floris heeft een tekening gemaakt: Floris, mama en een heleboel hartjes. Zo lief! Daarna over tot de orde van de dag. Hup, voor school nog even snel brood halen bij de Appie.

Voor we richting school gingen, heb ik thuis alles al gedaan. De soep staat klaar voor vanavond, de was hangt en alles is opgeruimd. Ik ga nog even aan het werk en sorteer alle spullen voor het cash stuffen. Als ik iets nieuws nodig heb, kan ik het meteen pakken. Ik kan daar heel blij van worden, haha.

Tijd om richting de stad te fietsen, want ik heb afgesproken met Chantal om koffie te gaan drinken bij Kruim. Ik kies dit keer alleen niet voor de koffie, maar voor de warme, witte chocolademelk. Zo lekker en zo lang geleden dat ik dat op had. Vervolgens fiets ik nog even snel de stad in voor een kersttrui voor Floris. Bij de Bruna spot ik dit boek van Aaf Brandt Corstius. Deze staat op de wishlist! Eenmaal thuis heb ik nog van alles te doen voor werk en Mamablogger, maar ik ben aan het afronden voor de kerstvakantie. Een lekker gevoel! Floris wordt uit school gehaald door opa en oma die met hem gaan zwemmen. Superfijn, want dan kan ik nog even door.

Aan het einde van de middag hebben we nog een driehoeksgesprek met de mentor van Milan. Dat kan via Teams dus we hoeven er niet voor naar school, wel zo handig. Na het eten is het even klaar en doen we niets meer. Morgen weer een dag.

Donderdag

Bijna hetzelfde beeld als eerder deze week, maar ik vind het toch zo gezellig! Milan mag later naar school én is vroeg thuis. Floris wil niets liever dan dat zijn broer hem naar school brengt en weer ophaalt en Milan vindt dat ook wel gezellig. Ik vraag of hij echt niet wil dat ik meega, maar nee hoor, de broers fixen het wel even. Zo onwijs leuk en lief!

Ik ben daarom op tijd op mijn werk en ben vanochtend alleen op kantoor. Ik maak flink wat meters en werk mijn volle mailbox bij. Ook bereid ik alvast het één en ander voor voor het nieuwe jaar. Ik lunch achter mijn bureau en werk daarna weer thuis. De rest van de dag maak ik geen foto’s meer.

Vrijdag

Zo begint onze dag vandaag. De juf is ziek. Heel erg sneu voor de juf en stiekem ook voor de kinderen die zich op foute kersttruiendag hadden verheugd. Ach, misschien is een dagje rust voor de kinderen wel even lekker in deze drukke periode. In ieder geval wordt gevraagd de kinderen thuis te houden. Lukt dat niet, dan kunnen de kinderen naar een andere klas, maar heel leuk is dat ook niet.

Ik kan helaas niet thuis werken vandaag omdat ik afspraken heb én vandaag naar kaarsjesavond moet. Ik werk dus tot ergens vanavond en weet niet hoe laat ik thuis ben. Pat werkt sinds kort op kantoor en probeert te regelen dat hij de hele dag thuis kan werken. Gelukkig lukt dat en kan ik richting kantoor.

De rest van de dag staat in het teken van Gouda bij Kaarslicht. Met collega’s zetten we een aantal vrijwilligers van onze locaties in het zonnetje (eigenlijk in het kaarslicht) en nemen we hen mee naar dit mooie event. We eten boven bij de Zalm en hebben daarna een mooie plek op de Markt. De avond is prachtig en wat hebben we ervan genoten. Onze stad is zo mooi! Nog even een drankje in de Burgerhal onder het stadhuis en dan is het tijd om richting huis te gaan. Ik ben rond 21.30 uur thuis en morgen om 7.00 uur moet Floris alweer in het zwembad liggen.

Zaterdag

Als we terugkomen van het zwembad, rijden we langs de bouwgrond waar ons nieuwe huis komt. Best een mooi plaatje zo.

Omdat we dit jaar met Kerst niet naar de Cantharel gaan, krijgen we van hen een heel mooi pakketje met een lieve kaart en twee Kersthangers. Die sparen we inmiddels 😉 Ook zit er een kinderboek bij van een oud-medewerker van de Cantharel. Dit lijkt ons een erg mooi boek! Superlief dat we gemist worden en we hopen er snel weer heen te gaan.

Vervolgens rijden we even naar mijn broer en schoonzus. Daarna weer naar huis om te lunchen. We stappen op de fiets om op tijd richting de stad te gaan, maar dan geeft mijn bakfiets een error en ligt de ketting eraf. Pat zet hem erop, maar even later is hij er weer af. Gelukkig zijn we nog in de wijk en kunnen we naar huis lopen. We zetten de fietsen weg en pakken de auto.

Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.

We laten onze dag er in ieder geval niet door verpesten. We gaan naar de wintermarkt in de kerk. Milan koopt er een paar mooie modelauto’s en Floris koopt boeken. We doen een rondje stad en daarna is het tijd voor mijn nagels en wenkbrauwen. De mannen gaan ondertussen lekker verder en halen een oliebol. Nog geen uur later lopen we samen weer richting de auto.

De jongens hebben ook nog LEGO gekocht. Terwijl de jongens bouwen, lees ik nog wat in mijn boek.

Zondag

Na de lunch willen we er even uit, want was is het toch lekker weer! We gaan naar de markt in de stad en besluiten spontaan even een warme chocolademelk te drinken. De jongens lusten wel een bittergarnituurtje en ach, die gaat er bij ons ook wel in. Bitterballen kunnen overal bij, haha.

Daarna weer naar huis en ik ga nog even aan de slag voor Mamablogger en een nieuw boekhoudpakket waar ik vanaf 1 januari mee ga werken.

Dit was onze week! Komende week staan er kerstborrels op het programma, net als het kerstdiner op school. Nog even een weekje knallen en dan is het vakantie. Fijne week!

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *