Home + Kasboek # 7 | Uitgaven vorige week

Kasboek # 7 | Uitgaven vorige week

Een dure maand, maar we proberen toch wel erg uit te kijken met wat we uitgeven. Daarom weer een nieuw kasboek met de uitgaven van vorige week. Hebben we vorige week meer uitgegeven dan in een normale week? Dat zie je in het kasboek hieronder.

Maandag 11 december 2023

Vandaag werk ik van 9.00 tot 18.30 uur en heb ik helemaal geen tijd om geld uit te geven, haha. Ik haal zelfs geen broodje carpaccio op mijn werk. Ik vind het sterk van mijzelf, haha.

Totaal uitgegeven vandaag: €0,-

Dinsdag 12 december 2023

Gisteren kregen we een mail van de school van Floris over foute kersttruiendag. Helaas is zijn trui te klein, dus ik moet op zoek naar een nieuwe. Milan moet volgende week naar school in een foute kersttrui en ook die van hem is te klein. Voor Milan slaag ik eerder en ik bestel er één online. Niet goedkoop, maar ik hoop dat ‘ie hem volgend jaar nog aan kan 😉 Voor Floris zie ik een leuke bij de HEMA. Even kijken of ik die morgen ergens kan scoren. Wel verkoop ik via de appgroep van onze wijk de twee kersttruien die te klein zijn voor €2,- per stuk. Dat ruimt weer op.

 • Foute kersttrui Milan: €35,50

Totaal uitgegeven vandaag: €35,50

Woensdag 13 december 2023

Ik haal vandaag extra brood en ga koffie drinken met vriendin Chantal. Vervolgens fiets ik naar de HEMA en koop ik daar voor Floris een kersttrui. Ik neem meteen wat servetten mee voor het kerstdiner op school en krijg een kleine korting met een voucher via mijn HEMA pas. Bij Bruna koop ik een boek voor mijzelf voor onder de kerstboom. Deze is niet als e-book te koop voor de e-reader. Bij elkaar loopt het dan toch weer op. Morgen en overmorgen maar weer even rustig aan doen aangezien ik eind deze maand zoveel mogelijk over wil houden van onze potjes.

 • Brood AH: €1,95
 • Koffie drinken met Chantal: €4,-
 • Kersttrui Floris en servetten bij de HEMA: €19,50
 • Boek Bruna: €21,95

Totaal uitgegeven vandaag: €47,40

Donderdag 14 december 2023

Vandaag weer even balansen na de afgelopen twee dagen. Ik kan er kort over zijn, we geven helemaal niets uit!

Totaal uitgegeven vandaag: €0,- 

Vrijdag 15 december 2023

Vandaag komen de boodschappen! Hoewel dat van het boodschappenbudget af gaat, geven we het natuurlijk wel uit vandaag. Ik reken het daarom mee in dit kasboek. Verder koop ik een broodje op mijn werk en is Pat thuis met Floris en halen ze wat lekkers. Floris heeft namelijk geen school omdat zijn juf ziek is. Gelukkig kon Pat thuiswerken en maken ze het met elkaar gezellig.

Verder krijgt Milan een 13e maand zakgeld. Dit kwam als grap tot stand en hier zal ik jullie later meer over vertellen. Hij krijgt in ieder geval een maand extra zakgeld op zijn rekening gestort.

 • Boodschappen AH inclusief koopzegels: €190,97
 • Broodje carpaccio op het werk: €3,-
 • Albert Heijn wat lekkers: €6,38
 • 13e maand zakgeld Milan: €24,-

Totaal uitgegeven vandaag: €224,08

Zaterdag 16 december 2023

Vandaag zijn mijn nagels en wenkbrauwen weer aan de beurt en dat was nodig. Mijn nagels laat ik nu overigens om de zes weken doen, want het werd mij echt te prijzig. Dit geld had ik contant al apart gezet waardoor we het niet voelen in het weekbudget. Toch is het bij elkaar best een flink bedrag.

Verder tanken we weer bezine bij en gaan we naar de stad. We kopen een nieuwe sjaal voor Floris en de mannen halen een oliebol terwijl ik mijn nagels en wenkbrauwen laat doen. Tot slot halen de mannen nieuwe koffiebonen. Kunnen we voorlopig weer vooruit.

 • Nagels en wenkbrauwen: €60,-
 • Tanken: €30,-
 • Oliebollen: €3,90
 • Sjaal Floris: €14,95
 • Koffiebonen: €27,50

Totaal uitgegeven vandaag: €136,35

Zondag 17 december 2023

We gaan naar de kerstmarkt in de stad en eigenlijk weet je dan al dat het geld gaat kosten haha. De uitgaven van deze week lopen al flink op. Ik koop op de markt een fijne, nieuwe haarklem en we besluiten even lekker op te warmen met een warme chocolademelk en een bittergarnituurtje. Niet heel verstandig voor het budget, maar dat mag af en toe best toch?

Maarrrrr, ik heb ook iets verkocht via Marktplaats voor €50,- en dat wordt vandaag opgehaald. Toch weer een mooie score!

 • Haarklem: €4,-
 • Eten en drinken in de stad: €33,-

Totaal uitgegeven vandaag: €37,- 

Totaal uitgegeven deze week

In totaal hebben we afgelopen week €480,43 uitgegeven en daar schrik ik best van. Ik weet dat daar de boodschappen bij zitten, maar ik vind het toch een flinke smak geld.

Voor komende week verwacht ik dat het rustiger wordt wat betreft uitgaven. Tenminste, dat hoop ik, haha. Hoe gaat het bij jullie deze maand? Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

 

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Reacties

 1. Christine
  19 december 2023 / 06:52

  Hoi Marisca, gaan de opbrengsten van de dingen die je dan weer verkoopt terug in deze potjes of heb je daar een ander spaarpotje voor? En ik ben wel heel benieuwd naar die 13e mnd zakgeld ????
  Zelf ben ik gisteren naar de kapper geweest en heb ik daar, inclusief een nieuwe shampoo en haarmasker, €111,30 kapot geslagen.. staat wel tegenover dat ik vorig jaar december voor het laatst ben geweest en dat mijn man bijna 300 euro per jaar kwijt is aan zijn 5 wekelijkse knipbeurt (6wkn wachten is te lang omdat zijn haar zo extreem hard groeit, mijn schoonvader van de bijna pensioengerechtigde leeftijd heeft ook nog steeds (!!) daar last van en toen zijn vader op 80 jarige leeftijd overleed was dat nog steeds met een behoorlijke haardos, het zit echt in de famille!). Ik daarentegen heb de genen van mijn vader meegekregen: op mijn 30e spotte ik de eerste witte haar en nu drie jaar later zijn het er al heel veel, al zitten de meeste nog aardig verstopt op mijn slapen en moet je eerst de bovenste haren optillen, maar mijn vader werd op deze leeftijd al behoorlijk grijs én kaal en ik had een jaar terug ook al forse inhammen en een dunner wordende scheiding… dankzij de zwangerschap zit daar nu weer allemaal babyhaar! Maar ik hou m’n hart wel een beetje vast hoe het verloop eruit gaat zien bij mij, want zo’n dunner wordende kruin is niet bepaald fraai als vrouw zijnde ???? dus ter compensatie laat ik het nu al enige jaren langer groeien en ga ik nog maar weinig naar de kapper, zodat ik misschien wel minder maar wel langer haar heb op den duur ???? eerlijk is eerlijk: heb gisteren wel ontzettend genoten van die dure knipbeurt incl uitgebreide wasmassage ????

  • Marisca
   Auteur
   19 december 2023 / 07:11

   Goedemorgen!

   Wat betreft de verkopen: dat verschilt een beetje. De verkoop van nu heb ik apart gezet voor een etentje met vrienden aanstaande zaterdag. Over die 13e maand ga ik nog wat schrijven, want dat was echt heel leuk en we hebben geprobeerd er nog iets opvoedkundigs van te maken, haha.

   Klinkt heerlijk zeg die kapper! Zou ik ook weleens willen, maar dan moet ik het weer bijhouden, en dan wordt het wel heel prijzig vrees ik. Ik snap dat je ervan genoten hebt en dat mag ook zeker!

   Liefs!

 2. Janneke
  19 december 2023 / 07:38

  Onze uitgaven afgelopen week waren 165 euro, incl boodschappen en nieuwe ondergoedsetjes voor de dochter. En er was nog wat nodig voor de kerststukjes op school, dus even naar de action. Een bestelling gedaan bij bol, zodat we weer wat voorraad in schoonmaakartikelen hebben. En over de hele maand hebben wij tot nu toe 576 euro uitgegeven, incl een trui voor mij en opzetborstels voor de voorraad en uiteraard de boodschappen. Maar volgende week kerst, dus ik zal deze week heel wat meer kwijt zijn aan de boodschappen want 2x gourmetten geloof ik en filmmarathons en daar hoort wat lekkers bij.

 3. Priscilla
  19 december 2023 / 21:33

  Wat grappig een 13e maand zakgeld. Ik zelf krijg ook altijd een 13e maand uitgekeerd met mijn salaris in December en dat vind ik echt heerlijk. Wellicht ga ik dat er ook in gooien bij mijn kids. Ik ben benieuwd hoe dit bij jullie tot stand is gekomen.

  • Marisca
   Auteur
   21 december 2023 / 07:07

   Ja, leuk hè? Ik ga er binnenkort meer over vertellen.