Home + Diary | Kaakafwijking, flessenpost en de Zaanse Schans

Diary | Kaakafwijking, flessenpost en de Zaanse Schans

Wat een heerlijke week hebben we weer achter de rug. Wat ons betreft mag dit nog wel even duren. Dit was echter ook de week waarin we hoorden dat Milan een kaakafwijking heeft… Verder kregen we te leuke flessenpost, bleef Floris maar lachen en gingen we lekker op pad met zijn viertjes naar de Zaanse Schans. Kijken jullie weer mee naar onze week?

Maandag

Goodmorning! Milan is niet helemaal fit en ik houd hem een dagje thuis. Ik begin vandaag echter wel een uurtje eerder vanwege een overleg. Tijdens dit overleg wordt ons iets gepresenteerd en ik vind dit steigerhouten bankje zo leuk dat ik er een foto van maak. Deze wil ik zelf ook maken! Gelukkig kan Milan terecht bij opa en oma, gelukkig!

Na het werk zet ik de fiets weer bij mijn ouders neer en loop ik langs de Chocoladefabriek naar huis. Dit is geen fabriek meer, maar onze bieb en een heel fijne werkplek! Maar niets is zo fijn als thuiskomen bij deze twee jongetjes. Kijk eens hoe lief Floris zijn grote broer vindt!

Dinsdag

Milan voelt zich alweer een heel stuk beter en kan vandaag weer naar school. Gelukkig maar, want hij gaat vanmiddag een kijkje nemen in zijn nieuwe klas. De kinderen zijn hetzelfde, maar er moet natuurlijk even worden gekeken in het nieuwe lokaal en kennis worden gemaakt met de juffen.

Ik werk een hele dag en na mijn werk rijd ik naar de tante van mijn moeder, want die is jarig. De rest is er al en we eten daar dus ik kan zo aanschuiven. Gezellig en lekker! Ik maak alleen helemaal geen foto’s meer en als de jongens daarna op bed liggen, kruip ik op de bank met dit boek. Leuk boek, maar vooralsnog is dit niet het leukste Sophie Kinsella boek.

Woensdag

Mijn enige vrije dag in de week en ik begin met het boenen van de wc. Ziet er best leuk uit toch zo? De potjes maakte ik zelf. Daarna begint de drukke ochtendspits weer en brengen Floris en ik Milan naar school.

Als we thuis komen leg ik Floris op bed en begin ik met werken voor Mamablogger. Gelukkig weet ik dat Milans rapport goed is dus ik begin alvast met schrijven. Terwijl ik bezig ben komt de postbode met dit kleine pakketje flessenpost. Hierin zit een uitnodiging voor een event van Stokke en Prenatal, ik heb er zin in!

Floris slaapt maar heel kort en ik besluit lekker de stad in te lopen. We kopen bij de boekhandel een cadeautje voor Milans rapport en eentje voor een collega die morgen jarig is. Daarna lopen we een rondje en genieten we van de zon.

Daarna halen we Milan uit school en lopen we langs de visboer voor visfriet, dat was al een hele tijd geleden.

In de middag gaan we voor de halfjaarlijkse controle naar de tandarts. Het blijkt dat Milan een afwijking heeft aan zijn kaak en zo snel mogelijk naar de ortho moet. Hier kun je niets aan doen en het is gewoon vette pech, maar we balen er wel flink van. De wachtlijst bij de ortho is maar liefst 8 maanden, maar de tandarts gaat proberen dat te versnellen. Wie weet schrijf ik er tegen die tijd wel een keer over.

’s Avonds werk ik door tot ongeveer 22.30 uur en installeer ik een Office pakket op mijn MacBook. Ik heb een site gevonden waar deze pakketten erg goedkoop zijn. Ik was wat huiverig, maar vooralsnog lijkt alles perfect te werken.

Donderdag

Goedemorgen! Ik moet om 8.00 uur op kantoor zijn en Patrick is vrij. Dat geeft mij even de tijd om nog wat te doen voor Mamablogger 😉 Ik werk met dit lijstje. Nadat ik met mijn kleine mannetjes heb ontbeten, spring ik op de fiets naar kantoor.

Mijn collega is jarig dus ik versier de boel voordat ze er is.

Patrick had al wat foto’s gestuurd, maar als ik thuis kom pak ik natuurlijk eerst Milans rapport. We waren al trots, maar vandaag een beetje extra.

We oogsten onze eerste komkommer uit eigen tuin! Om de grootte te laten zien hebben we hem bij mijn Mac gelegd. En ja, hij is ook nog eens erg lekker! Moestuinieren is een heel stuk leuker dan ik aanvankelijk dacht!

Vrijdag

Goedemorgen! Ik moet om 8.00 uur op kantoor zijn dus werk ik in alle vroegte aan een klus voor iemand anders en ontbijt ik met de jongens.

Dit heeft Patrick mij meegegeven naar mijn werk, hoe lekker is dat?!

Thuis! Eindelijk weekend met mijn mannetjes! Floris lacht zoals gewoonlijk en de bestelde foto’s van Milans voorstelling zijn binnen. Hij stond op veel foto’s dus ik heb er veel besteld, maar dit is mijn favoriet. Hier had hij een erg lange zin. Trotse moeder hier hoor! Nu nog wachten op de dvd’s en dan gaan we een filmmiddag of avond houden.

De buurjongen geeft een feest voor 40 vrienden omdat hij geslaagd is. Het is mooi weer dus dat feestje wordt in de tuin gevierd. Milan slaapt aan de achterkant en nodigt zichzelf weer uit bij opa en oma haha. Ik breng hem daarheen met zijn koffertje en zit nog even met mijn moeder op het balkon om de foto’s te laten zien van de musical. Dit is hun uitzicht, heerlijk hè?

Zaterdag

We zijn niet compleet, want Milan is nog bij opa en oma, maar deze lach telt voor twee. Wat is Floris toch een heerlijke, makkelijke baby. Het maakt niet uit hoe naar de dag is geweest, de lach van je kinderen maakt alles goed. Kan toch ook niet anders? Dit is dan misschien niet de scherpste foto, maar hij is nu al favoriet!

We halen Milan op, lopen nog even de stad in en gaan lekker lunchen! Ik kies weer voor een broodje carpaccio, de hemel!

Ook kopen we in de stad een fotoboekje voor de foto’s van Milans musical. Met stempels zet ik er tekst op. Een mooi aandenken en leuk om later nog eens door te bladeren.

Mooie scherpte/diepte foto gemaakt met mijn iPhone. Mijn ouders kwamen eten en na het eten besluiten we een ijsje te gaan halen in de stad. Ik kies voor bounty, zo lekker! Ook Floris genoot van onze hapjes 😉

Zondag

Goodmorning! Ik heb me in mijn hoofd gehaald dat ik deze week 42 (voor iedere dag van de zomervakantie 1) gratis, bijna gratis en low budget uitjes met jullie ga delen op de blog. Op dit moment heb ik 1600 woorden van die blog getypt en ik ben pas bij uitje 13… Een monsterklus dus, maar ik heb een missie. Ik wil een echt goede blog schrijven met dit soort uitjes. Ik lees deze vaak en zie dan de kinderboerderij, het bos/strand, het zwembad etc. staan. Leuk, maar die liggen toch veel te veel voor de hand? Ik vind dat geen echte tips en daarom zijn we op zoek gegaan naar uitjes door het hele land. Later deze week dit MEGA overzicht! Dat wordt tot in de late uurtjes doorwerken…

Als we bijna alle uitjes hebben gevonden en hebben gerubriceerd is het tijd om zelf een uitje te gaan doen. We gaan naar de Zaanse Schans, zo’n leuke plek! Ook deze staat in het overzicht. We hebben zo onwijs genoten van deze zonnige dag! De rest zie je morgen in de weekendvlog 🙂

Dit was onze week. Ik moet deze week veel werken en dus ook heel hard werken aan dit grote artikel, maar… ik hoop zo dat jullie er blij mee zijn! Fijne week! X

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Linda
  9 juli 2018 / 07:08

  Wat doe jij toch een hoop leuke dingen in de week! Je week zit daardoor bomvol, maar volgens mij haal je juist een hoop energie uit die leuke dingen. Het geeft mij in ieder geval veel inspiratie en enthousiasme om leuke dingen met mijn gezinnetje te doen. Dankjewel daarvoor! Volgens mij ben je een ontzettend leuke meid en ik lees je blogs met veel plezier. Ik kan dus ook niet wachten totdat de lijst met uitjes er is. Succes en veel plezier met alles wat je deze week moet en gaat doen!

  • 9 juli 2018 / 10:15

   Hoi Linda,

   Wat een onwijs lieve reactie, dankjewel! ? De lijst met uitjes is mega veel werk, maar ik heb een doel dus ga ‘s avonds zo lang mogelijk door ☺️? Juist om weer eens iets anders te laten zien. Hoop dat je er blij mee bent!