Home + Money Issues | Hoe zuinig zijn wij eigenlijk?

Money Issues | Hoe zuinig zijn wij eigenlijk?

Als ik de diary’s terugkijk kan ik niet anders dan concluderen dat we best wel wat geld uitgeven aan leuke dingen als lunches en etentjes. Ook doen we zoveel mogelijk leuke dingen in de weekenden en gaan we graag dagjes weg. Verder gaat er best wel wat geld zitten in kinderkleding. En ja, dan gaat er aardig wat geld doorheen. Ik kan mij voorstellen dat je je als lezer afvraagt of we wel verstandig omgaan met ons geld. Vandaag vertel ik jullie of dat zo is of niet…

Waar doen ze het van?

Ik kan mij niet voorstellen dat je je dit nooit hebt afgevraagd bij iemand. Ik namelijk ontelbare keren hoor 😉 Die nieuwsgierigheid zit in ons en dat is ook helemaal niet erg. Ik heb mij ook vaak genoeg afgevraagd wat we verkeerd doen als ik lees dat een ander gezin met meerdere kinderen en een eenverdiener een grote, nieuwe auto koopt bijvoorbeeld. Ik gun het die ander van harte, maar vraag mij dus echt af wat wij verkeerd doen haha.

Andersom snap ik de vraag ook heel erg goed. Twee modale salarissen, hoge woonlasten (huizen voor de crisis gekocht, dubbele woonlasten en in de Randstad) en twee kinderen. Voor de buitenwereld lijkt het dan alsof we heel veel geld verdienen, want als je dit kunt betalen dan moet dat haast allemaal wel. Niets is minder waar. We moeten gewoon allebei heel hard werken voor ons geld. Anders redden we het misschien ook wel, maar kunnen we al deze leuke dingen niet meer doen. Een luxeprobleem, maar we genieten wel graag van het leven. En de lasten liggen hier gewoon een stukje hoger. De salarissen niet, want we hebben beiden een CAO die gewoon door het hele land geldt. Er worden geen uitzonderingen gemaakt voor bepaalde regio’s.

Zijn we een beetje zuinig?

Ja en nee. We letten op ons geld en ik weet nog steeds tot op de cent wat er binnenkomt en wat er uit gaat. Iedere maand ga ik er voor zitten en neem ik alles weer door. We laten het niet op zijn beloop. Wat betreft boodschappen hebben we wel een bepaald budget en ik baal ervan als we er boven zitten, maar het is ook geen ramp als dat een keer zo is. Verder zijn er geen budgetten, maar kijken we heel goed naar wat wel en niet kan. Voor mijn MacBook heb ik bijvoorbeeld echt moeten sparen.

We letten op, maar zijn niet super zuinig. We houden van zekerheid, maar genieten ook enorm van het leven. Zo lang je alles maar doet met mate moet het goed komen. En genieten hoeft niet altijd geld te kosten dus dat hoeft ook niet met mate!

Zijn jullie een beetje zuinig of juist helemaal niet? Klets gezellig mee in de comments hieronder!

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *