Home + Diary | Buikpijnen, de kinderen weer naar school, schaatsen en mijn eerste podcast aflevering

Diary | Buikpijnen, de kinderen weer naar school, schaatsen en mijn eerste podcast aflevering

Dit was een gekke week waarin ik eigenlijk niet zoveel foto’s heb gemaakt. De week begon namelijk met hele heftige buikpijnen. Die heb ik wel vaker, maar dit was de allerergste keer. De pijn was veel heviger en hield veel langer aan. Waar ik normaal nog baat heb bij paracetamol, was dat nu zeker niet het geval. De pijn begon zondagavond en hield aan tot zondagnacht een uurtje of half 4. De rest van de maandag heb ik nog pijn gehad al was deze een stuk dragelijker dan ’s nachts. Het begin van de week was dus niet zo best, maar gelukkig hebben we de week wel heel goed af kunnen sluiten met heerlijk schaatsweer én kwam mijn eerste podcastaflevering op Spotify! Kijk je weer mee?

Maandag

Dit is de enige foto die ik vandaag maak. Ik zit in een hoekje op de bank en kijk naar Notting Hill. Heerlijke film en het was heel lang geleden dat ik die voor het laatst heb gezien. Het zorgde in ieder geval voor wat afleiding. ’s Morgens had ik nog contact met de huisarts. Telefonisch, want het was te glad om erheen te rijden. Ik heb destijds al wat onderzoeken gehad naar aanleiding van deze buikpijnen, maar daar is toen niets uitgekomen. De huisarts vermoed een allergische reactie op eten en waarschijnlijk rauw vlees. Ik heb vrijdag namelijk een broodje carpaccio op en van het weekend nog wel wat filet geweest. Waarschijnlijk heb ik daarop gereageerd, maar het blijft speculeren. Ik weet zelf eerlijk gezegd ook niet zo goed wat ik ermee moet.

’s Middags slaap ik nog een uurtje en de pijn neemt gelukkig steeds meer af.

Dinsdag

Vanwege de gladheid hielden we de kinderen gisteren nog een dagje thuis, maar Milan gaat vandaag weer naar school. Met mij gaat het ook een stuk beter en ik werk een halve dag tot 14.00 uur. Patrick is de hele week nog vrij dus die ontfermt zich over Floris. Samen doen we lopend wat boodschappen en Patrick besluit een kwarktaart te gaan maken.

Woensdag

Vandaag ben ik vrij, maar ik houd mij wel een beetje rustig. Het rommelt nog steeds in mijn buik en ik ben heel voorzichtig met wat ik eet. We maken het binnen maar gezellig.

Floris maakt deze twee foto’s met mijn telefoon en hij is helemaal in de ban van Casper en Emma. Wel jammer dat die deze week van Netflix zijn gehaald. Gelukkig hebben we YouTube nog. En Bobby is met dit weer ook veel liever binnen. Dit is één van zijn favoriete plekjes.

patrick moet voor een controle naar de kaakchirurg en ik besluit en Milan zit nog op school. Ik besluit toch even een ommetje te gaan maken met Floris. Schaatsen kan ik totaal niet, maar ik kan wel een slee trekken haha.

Donderdag

Beide jongens zijn vandaag weer naar school. Voor het eerst allebei weer dus we zijn vanmorgen kinderloos thuis. Ik Installer mijn plekje om thuis te werken en realiseer mij dat er nog steeds geen batterij in dit klokje zit. Ik neem het mij iedere dag voor en iedere dag vergeet ik het weer.

Ondertussen krijg ik deze foto van de peuterspeelzaal. Hij heeft er zo naar zijn zin en keek er zo naar uit om weer naar “zijn kindjes” te gaan zoals hij dat dan zegt.

Ik werk de hele dag thuis en dat is gunstig, want daardoor kunnen we snel eten en na het eten nog even het ijs op. Deze sloot ligt naast onze straat, ideaal!

’s Avonds wordt dit mooie boeket van Bloomon gebracht. Geen spon en ik ben juist heel erg blij met dit abonnement.

Vrijdag

Patrick en ik brengen eerst de jongens naar school en dan brengt Pat mij weg naar kantoor. Ik vind het ook nog te glad om zelf te rijden en durf dat dan ook niet zo goed. Patrick geniet daarna van een ochtendje stilte in huis haha.

’s Avonds is het weer tijd om te schaatsen, dit keer samen met neef Stijn.

Zaterdag

Afgelopen week nam ik mijn eerste podcast al op en vanochtend besluit ik om deze nu eindelijk eens te gaan publiceren. Ik heb geen idee hoe dat precies werkt, maar heb me natuurlijk wel ingelezen dus ik weet in ieder geval waar ik moet beginnen. Stapje voor stapje begin ik het begrijpen en voor het einde van de ochtend staat mijn eerste podcast op Spotify! Je kunt deze aflevering hieronder luisteren.

Hij staat op Spotify! Ik maak er een screenshot van en hoop maar dat mensen hem willen luisteren ☺️. Ik zie echter dat de titel en de omschrijving nog niet goed zijn en pas dat later aan. Maar toch, het is gelukt en mijn eerste podcastaflevering is een feit!

De rest van de dag staat weer in het teken van schaatsen en dit keer schaatsen we op het meertje in onze wijk, wat een cadeautje is dit!

Patrick stuurt mij ’s avonds deze foto nog door. Die maakte hij eerder deze week van Floris met statisch haar, grappig!

Zondag

De laatste dag dat we kunnen schaatsen en dat laat Patrick zich, als echte schaatsliefhebber, geen tweede keer zeggen. Hij gaat met mijn zus en zwager de plas rond schaatsen. Dat doen ze in de middag. Dat geeft mij in de ochtend de gelegenheid om weer een flink aantal dagen vooruit te bloggen en alvast twee podcasts op te nemen. Eentje neem ik alleen op en de ander neem ik samen met Milan op, dat vind ik wel heel erg leuk!

Ook check ik de statistieken van mijn eerste podcast. Ik heb geen idee wat ik ervan moet verwachten, maar ik ben al blij als deze 50 keer gedownload is. In de statistieken zie ik echter dat hij in 24 uur al meer dan 450 keer gedownload is!

Ik heb totaal geen idee of dat veel of weinig is voor een eerste podcast, maar het is in ieder geval meer dan dat ik zelf had verwacht! Ik vind het heel erg leuk om ze in te spreken en het is inderdaad een heel laagdrempelige manier van content maken. Komende week komt er een nieuwe podcast online. Ik wil er minstens één per week publiceren. Die met Milan komt naar alle waarschijnlijkheid de week erop online. Je kunt mij op Spotify vinden onder de naam ‘Mamablogcast’ en binnenkort hopelijk ook op iTunes.

In de middag gaat Patrick schaatsen en stuurt hij deze foto’s op. Wat is dit toch mooi!

Ik kijk nog een film op Netflix en ga daarna met Floris naar zolder. Ik kan daar nog wat was doen en foto’s maken voor Mamablogger terwijl Floris er alle ruimte heeft om te spelen. Ik ben zo blij met die ruimte, dat werkt toch een stuk lekkerder.

Dat was hem alweer voor deze week. Komende week hoop ik weer veel foto’s te kunnen maken die ook wat diverser zijn.

Hoe was jullie week? Hebben jullie ook nog lekker kunnen schaatsen? Laat het me weten in de comments hieronder. Fijne week gewenst!

liefs

SelectSelect

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Christine
  15 februari 2021 / 08:07

  Goedemorgen Marisca!
  Wat leuk dat je zo’n publiek al direct weet te bereiken met de eerste aflevering, je hebt er toch al heel veel energie ingestoken! En nu gaat het vast met mond tot mond reclame alleen maar breder worden opgepakt ??
  Vervelend dat je zo’n allergische reactie hebt gehad.. je darmen kunnen zich goed laten horen /voelen als ze overprikkeld worden, afleiding zoeken en uitzitten is het enige wat er dan helaas opzit ja. Kan me voorstellen dat je voorlopig het rauwe vlees laat staan/meer uitspreid over een langere tijd.
  Ben hier ook absoluut geen held op het ijs, maar wel heerlijk met de slee nog vermaakt dit weekend!
  En vandaag mag de oudste nog gauw van de laatste sneeuwresten genieten want de school is vandaag ook weer dicht vanwege de code rood voorspelling.
  Vorige week had ik de maandag omgewisseld omdat de school ook dicht was, maar dinsdag werd ik wel weer verwacht op mijn werk in Soesterberg. Wat. Een. Rit… zowel heen als terug gebeurden er vervelende dingen met gladheid en mijn ruitenwissers, het was een extra lange dag om alvast uren van de maandag in te halen, ik kwam bekaf en helemaal verkrampt in m’n schouders van een verkeerde houding achter het stuur thuis na een etmaal. Maarja, cruciaal beroep, dus ook donderdag werd ik weer op het werk verwacht.. gelukkig ging het toen voel beter op de weg, maar als je ooit met gladheid een ongeluk hebt gehad, zit je gewoon niet ontspannen in de auto. Dus door code rood vandaag én de schoolsluiting van de oudste mag ik vandaag ruilen, maar ik moet nog even aankijken of het morgen daadwerkelijk beter op de weg is, anders wissel ik morgen ook nog.. goede (werk-)week weer!!

  • Marisca
   Auteur
   16 februari 2021 / 07:24

   Goedemorgen penvriendin ;-),

   Dankjewel, dat hoop ik ook. Ik vind het in ieder geval erg leuk om te doen. Laat mij maar lekker lang kletsen haha.

   Wat betreft die buikpijnen, zelf weet ik niet zo goed hoor of het daaraan ligt, maar ik begon op een gegeven moment een patroon te zien. Als ik meer rauw vlees at, kreeg ik buikpijn. Dus ik vermoed dat het daaraan ligt. Dat hoop ik eerlijk gezegd ook, want afgelopen week maakte ik mij wel zorgen. gelukkig gaat het nu stukken beter.

   En met de slee is toch ook prima? Vond ik ook leuk hoor! Floris moest nog een beetje wennen, maar het ging hartstikke goed. En wat eng dat je toch naar je werk moest met die gladheid. Ik weet het nog van je ongeluk, ik zou dat ook heel spannend vinden. Wat een gedoe is het toch eigenlijk met dat weer en de scholen. Gelukkig zet de dooi nu goed in en wordt het aankomend weekend heel erg mooi weer, bijna lente, heerlijk!