Home + Diary | Examen, Pakjesboot en nog één keer uit eten

Diary | Examen, Pakjesboot en nog één keer uit eten

De weken vliegen voorbij, zo ook deze week. Afgelopen week deed ik examen, gingen we nog één keer uit eten, brachten we een bezoek aan de Pakjesboot en zondag waren we bijna de hele dag op zolder. Ik om te werken aan Mamablogger en de mannen ruimden LEGO en speelgoed op. Kijk je gezellig mee naar onze week?

Maandag

Goedemorgen! Vandaag ben ik vrij en breng ik, nadat ik de jongens naar school heb gebracht, dit kratje naar mijn werk. De afgelopen weken had ik acht cursusdagen (eigenlijk zeven, want donderdag is de laatste) en daardoor was ik veel afwezig op kantoor en ik voelde mij schuldig. Ik had 12 chocoladeletters ingepakt en had zelfs een gedicht geschreven. Op de envelop staat dat ze het tijdens het overleg dinsdag open mochten maken…

Eenmaal thuis begin ik eerst met wat huishoudelijke dingen en ik maak foto’s voor een opdracht voor Mamablogger.

Daarna begin ik aan hetgeen waarvoor ik vrij had genomen: leren voor het examen morgen! Ik leer zo’n beetje de hele dag, maak het proefexamen en heb daar maar 4 fout.

Tijd voor een wandeling om de jongens uit school te halen! Eenmaal thuis leer ik nog even door voor ik aan het eten begin.

Dinsdag

Vandaag is het examendag en hier sta ik met mijn collega’s zenuwachtig te wachten buiten op de uitslag. Die hebben jullie hier al kunnen lezen.

Eenmaal thuis heeft Milan een allergische reactie. Het lijkt aanvankelijk goed te gaan, maar ’s avonds neemt de jeuk en de roodheid weer toe. We besluiten toch maar even de HAP te bellen. Patrick gaat uiteindelijk medicijnen halen en ik houd het ondertussen koel. Uiteindelijk valt hij toch in slaap en lig ik er ook op tijd in. Wat een dag!

Woensdag

Weer een vrije dag vandaag en Milan blijft ook nog een dagje thuis. Ik begin zelf met het huishouden, de was én met het schrijven van de enveloppen voor Patricks 40e verjaardag in januari. We gaan er maar even vanuit dat dat wel door kan gaan…

Verder ben ik druk met de administratie, Mamablogger en dingen in huis. Vervolgens dweil ik mijzelf de deur even uit en fiets ik naar de stad. Milan is overigens even bij opa en oma, want ik ga de rest van de kerstcadeautjes kopen vanwege een mogelijke lockdown. Ik vind het fijn alles dan in huis te hebben.

De laatste cadeaus, ik heb nu alles in huis!

Vandaag is de dag dat de groene container naar buiten moet en sinds een maand of twee hebben we een abonnement op Cleanprofs (geen spon!). Om de week komen zij de groene container reinigen en ook nu zijn ze er weer (het witte busje rechts). Ideaal en de groene bak is een stuk schoner!

Lekker verlept hoofd in auto ?. Vandaag is een kijkles bij de musical. De eerste helft voor de ene groep ouders en de andere helft voor de andere groep. Ik zit bij de eerste helft en wacht daarna weer in de auto.

Donderdag

Tijd voor de Sinterklaasviering op school vandaag!

Ik heb een drukke dag op het werk vandaag en ’s avonds plof ik op de bank met een film. Even helemaal niets…

Vrijdag

Ontbijten als een hoofdpiet!

Of ik een foto wilde maken. Tuurlijk! Hier moesten we zijn haar nog wel doen, maar de tassen staan in ieder geval klaar!

Werkoverleg met een collega bij Keck. Zo fijn dat dat kan!

En natuurlijk zitten we ’s avonds klaar voor de persconferentie. Tja, wat zal ik ervan zeggen…

Zaterdag

We beginnen onze dag met een bezoek aan de Pakjesboot in Rotterdam. Milan doet mee voor zijn broertje en wat heeft die kleine man ervan genoten! Zo onwijs leuk!

Thuis eten we snel een broodje en daarna rijden we door naar de verjaardag van ons kleine vriendje James. Daarvandaan rijden we door naar Bodegraven en bezoeken we het graf van mijn vader. Hij zou maandag 29 november 78 zijn geworden.

Vervolgens rijden we naar huis, ben ik nog even bezig met de was en doe ik de gordijnen vast dicht, want we gaan uit eten nu het nog kan!

Zo onwijs lekker altijd bij La Baraque. Een begrip in de buurt!

Thuis kijken we het Sinterklaasjournaal terug en mogen de schoenen weer worden gezet. Natuurlijk zetten we ook een bedje klaar voor de Babypiet.

Zondag

De schoenen zijn gevuld en Babypiet is langs geweest!

Na het ontbijt kijken we Het Jachtseizoen. Inmiddels traditie op de zondagochtend.

Het is slecht weer dus we gaan op zolder opruimen! Alle LEGO gaat uit elkaar en de blokjes worden op kleur gesorteerd in bakken. Aangezien we iets van 30 á 40 kratten hebben staan is dat een monsterklus, maar de mannen ruimen weer vijf kratten op. Ondertussen werk ik op zolder voor Mamablogger en verkoop ik nog wat kleding en andere spullen. Ook geef ik nog het één en ander weg. Gezellig zo met zijn vieren op zolder en het ruimt heerlijk op!

De rest van de dag blijven we binnen. Dit was onze week, hoe was die van jullie?

liefs

 

 

 

Cyber weekendCyber weekend

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *