Home + Diary | Een bloedhete eerste week van de vakantie

Diary | Een bloedhete eerste week van de vakantie

Jeetje, wat was het van de week heet. Ik kan er heel erg slecht tegen en snakte naar verkoeling. Deze week hielden we ons rustig, want een andere keuze hadden we niet :-). Ook kreeg Milan als verrassing een nieuwe fiets, pakten we in voor onze vakantie, was er een politieachtervolging in de straat en rommelden we gewoon lekker. Kijk je mee naar de eerste week van onze vakantie?

Maandag

Goedemorgen! De jongens beginnen de eerste dag van de vakantie met hun eigen hut. Het is een groot succes.

Omdat het een snikhete weer belooft te worden begin ik nu alvast met schoonmaken. Dan heb ik dat alvast gehad. Ik begin met het zemen van de ramen beneden. Voor en achter, binnen en buiten. Goed bezig!

Mijn moeder moet onverwacht naar de tandarts, maar die is verhuisd en het is te ver om te lopen. Zeker met dit weer. Ik bied aan om haar even heen en weer te rijden.

Daarna rijden we nog even door voor wat boodschappen.

In de middag moet ik met Milan naar de huisarts om een wratje onder zijn hiel aan te laten stippen met stikstof. Hij doet het heel erg goed en we zijn zo klaar.

Daarna chillen we even in de tuin. Ik ben vooral moed aan het verzamelen om eten te gaan koken. Het is al warm, maar het wordt nog warmer dus ik wil perse Hollandse pot koken. De rest van de week zal dat minder worden dus gezond eten is nu al belangrijk. En zo zitten we dus om 17.00 uur al aan ons prakje haha.

’s Avonds komt onze kapster de jongens nog even knippen. Lekker zo vlak voor de vakantie.

Dinsdag

Wat is het toch fijn om rustig op te kunnen starten! We ontbijten rustig terwijl Milan en ik oefenen met de landen en de hoofdsteden. Daarna ga ik nog even lekker op de bank zitten (oké, liggen).

Ik heb daarna nog wel het één en ander nodig in de stad en loop met de jongens wat winkels in. Ik zie deze jumpsuit en besluit hem even te passen. Hij staat leuk! Daarna doen we nog een rondje en gaan we snel weer naar huis.

Eenmaal thuis ga ik de maandelijkse administratie en de BTW aangifte even doen. Moet ook gebeuren.

’s Middags doen we niet zoveel. Het wordt al warm en de jongens vermaken zich zowel binnen als buiten. Patrick is ook op tijd thuis. Ik kan daardoor lekker bloggen en Pat maakt met Milan weer een borrelplankje. Vindt Milan zo gezellig!

’s Middag kook ik nog één keer een prakkie. Milan is erg van de Hollandse pot en eet dat het best. Floris vindt alles nog lekker, dus maak ik dat nog even. Bruine bonen it is met die bloedhitte.

Als de jongens ’s avonds op bed liggen kijken wij La Casa de Papel op Netflix. Oh jongens, wat is het derde seizoen goed!

Woensdag

Opa’s politiepet ligt hier nog van Milans spreekbeurt, maar Floris heeft hem gevonden en is niet van plan hem af te geven. Ik maak ondertussen een pannetje verse soep en begin weer vroeg met schoonmaken en een wasje ophangen. Veel te warm om dat vanmiddag te doen!

Halverwege de ochtend gaan we op visite bij vriendinnetje Chantal en haar jongens. Zij heeft het badje op staan en Milan en Floris mogen er ook in. De hele ochtend wordt er met water gespeeld. Ik doe overigens een poging om mijn auto recht in het vak te krijgen. Lukt niet… Het is te warm, ik geef het op…

 

Bij ons in de tuin is het helaas veel te warm en we hebben weinig schaduw. De stenen zijn gloeiend heet en het is onmogelijk om daar lekker te zitten en te spelen. We hebben een groot zwembad, maar ik ben nog alleen omdat Pat deze week nog moet werken en het is geen doen om deze in mijn eentje op te zetten. Een opblaasbad is met onze katten ook geen optie. Daarnaast moet een groot bad goed schoongemaakt worden en gaan we komende week met vakantie. Heel veel zin heeft al dat werk dan ook niet. Opa en oma hebben ook een badje en gelukkig kunnen we daarheen voor de verkoeling. Daar kan ‘ie namelijk ook in de schaduw staan. De jongens hebben daar nog heerlijk kunnen spelen. Ik vraag mijn ouders om mee te gaan naar ons huis om mee te eten. Ik heb genoeg soep met allemaal lekkere dingen en dan hoeven zij niet te koken met die hitte.

Later die middag hebben we een grote verrassing voor Milan, want er staat een gloednieuwe fiets voor hem klaar! De vorige werd echt te klein, maar we hebben even gewacht tot de vakantie. Er komt nog een kratje op en dan is hij echt klaar voor groep 5! Het is zo’n verrassing voor hem en hij is zo onwijs blij!

Als opa en oma naar huis zijn en de boodschappen zijn bezorgd, besluiten we nog even richting Schoonhoven te rijden en de verkoeling bij het water op te zoeken. We pakken een terrasje en zien er een ooievaar die er wacht totdat hij ook wat te eten krijgt, zo leuk!

Donderdag

De eerste foto van vandaag is gemaakt bij de snackbar haha. Het is te warm en ik denk niet eens aan het maken van foto’s 😉

’s Avonds komen we pas een beetje tot leven en de jongens spelen nog even in de tuin. ’s Avonds kan het gelukkig wel. Voor volgend jaar moeten we andere maatregelen nemen om toch een beetje overdekt te kunnen zitten. Dit is zonde van de mooie tuin.

Het lukt Floris niet om in slaap te komen met deze hitte. Ik besluit daarom nog lekker met hem buiten te gaan zitten. We zitten hier tot ongeveer 22.30 uur en dan gaan we naar binnen. Het wordt een kort nachtje…

Vrijdag

’s Nachts stormt het opeens flink en de volgende morgen ligt de parasol in de moestuin. Ach, het had gekker gekund.

We gaan al vroeg op pad, want ik wil de planten op het graf van mijn vader water gaan geven. Gelukkig staat alles er nog goed bij! Daarna loop ik met de jongens naar de kinderboerderij ernaast. Nu is het nog lekker daar!

Daarna lopen we even door naar de Aldi (alles zit daar namelijk naast elkaar) om wat boodschappen te doen. Ik ga spaghetti maken en koop nog wat andere boodschappen. Het is heerlijk koel in de supermarkt!

In de middag mogen de jongens weer bij opa en oma in het badje. Feest!

Toch moet ik in de middag nog even weg, want ik heb nog een afspraak staan voor mijn nagels. Ik vind deze blauwe kleur echt heel erg leuk en zomers!

Zaterdag

We hebben de ramen open staan en opeens horen we halverwege de nacht “Blijf staan of ik schiet”. We schrikken er wakker van en kijken naar buiten. Daar zien we dat de politie een achtervolging heeft ingezet. Even later zien we dat diegene is gearresteerd en komen er nog meer politieauto’s bij. Geen idee wat er aan de hand was, maar bizar was het wel.

De zaterdag staat in het teken van alles alvast in orde maken voor de vakantie. Terwijl de jongens met het buurmeisje spelen in de tuinen, maken wij het huis en de tuin in orde voor vertrek. Pat snoeit de komkommers, ik zeem boven alle ramen, we pakken alvast wat in etc. Daarna klets ik nog een tijdje met de buurvrouw en is het gezellig in de tuin. Voor we het weten is het 13.30 uur en moeten we nog eten!

Na het eten fietsen we even naar het Grens Wissel Kantoor voor een milieusticker voor op de auto (ik was net te laat met bestellen bij de ANWB) en naar de stad. We hebben wat boodschappen nodig en we hebben Milan een nieuw kratje beloofd voor op zijn fiets. Het is warm dus we halen natuurlijk nog even een ijsje bij Davids Gelato. Zo lekker!

’s Avonds komen mijn ouders bij ons patatjes eten en we eten lekker buiten. Als de jongens op bed liggen kijk ik het tweede seizoen van “Working Moms” uit op Netflix. Dit tweede seizoen is echt heel goed en heeft een heel verrassend einde!

Zondag

Vaste prik op de zondag: afbakbroodjes, zacht gekookte eitjes en lekker beleg. Hmmm!

We zorgen dat we als eerste bij de wasstraat zijn om de auto te wassen, daarna stofzuigt Pat hem uit, doen we nog wat extra lucht in de banden, checkt Pat het oliepijl en vult hij de ruitenwisservloeistof bij.

In de middag pakken we al veel in, dweil ik boven de vloer en maak ik de rest van de dag geen foto’s meer. Wij zijn klaar voor onze vakantie!

Ik dacht dat we een lekker rustig weekje hadden, maar als ik de foto’s zo zie hebben we best veel gedaan en was het toch wel weer een drukke eerste week van de vakantie. Hoe was jullie week? Laat het me weten in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.