Home + Diary | Drama nachten, Sinterklaas, naar de HAP met Floris en een pechdag

Diary | Drama nachten, Sinterklaas, naar de HAP met Floris en een pechdag

De eerste week van december zit erop en we tellen nu echt af naar 2020. Wat een bizar idee eigenlijk! Ik kijk heel erg uit naar de feestdagen omdat we weer heerlijk weggaan, maar ik kijk ook onwijs uit naar 2 januari, de datum van de sleuteloverdracht en dan sluiten we na 13(!) jaar het hoofdstuk appartement. Het aftellen is nu dus echt begonnen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot hoor. We zitten hier echt niet de hele dag gezellig in de kerstsfeer, was dat maar waar. Nee, de waarheid is dat de nachten momenteel drama zijn, Floris al langdurig niet lekker is en ik zo moe ben dat mijn motivatie soms even ver te zoeken is. Kijk je mee naar onze week?

Maandag

Hier kan ik nog lachen 😉 We hebben twee lastige slapers die ook nog eens extreem vroeg wakker zijn. Meestal rond 5.15 uur. Ik ben het na 9 jaar dus wel gewend en het scheelt dat ik zelf ook een ochtendmens ben. Ik heb geen moeite met vroeg opstaan, máár ik heb wel slaap nodig. Het ging een tijdje redelijk goed, maar de laatste twee weken zijn we allemaal een beetje aan het kwakkelen. Hier had ik nog hoop dat het wel beter zou gaan haha.

Ik heb een mega drukke dag op kantoor en maak geen foto’s op het werk. Wel wanneer ik naar huis fiets. Ik ga momenteel, net als veel andere mensen, weg in het donker en kom thuis in het donker.

Dinsdag

Ik doe een poging die moeder te zijn die alles vlekkeloos onder controle heeft en wil de laatste hand leggen aan de surprise van Milan. Ik ben lekker vlot, ben gedoucht en aangekleed en heb zojuist zelfs een gedicht geschreven met Milan. En dat tijdens de ochtendspits. Haastige spoed is zelden goed zo blijkt, want als ik “even snel” iets wil pakken uit de kast, valt de helft eruit. Fijn…

Maar ik weet niet hoe we het doen, het lukt altijd om weer netjes en op tijd Floris bij opa en oma te brengen. Het huis is opgeruimd, alles ligt klaar en wij zijn klaar voor de dag.

De jongens hebben bij opa en oma gegeten, maar wij moeten nog eten. Pat bestelt eten, maar ik ben wat later thuis omdat ik nog even doorwerk. Het hangt er dus even om of ik niet te laat ben, maar ik heb blijkbaar een goed gevoel voor timing. Als ik net thuis ben, komt deze pasta binnen. Heerlijk!

diary_mamablogger_drama nachten_HAP_Sinterklaas_persoonlijk_

En er komt nog meer lekkers binnen! Wat een mooi pakket! Ik bewaar er twee voor de jongens en Pat neemt de rest mee naar zijn werk. Zijn collega’s grappen dat het wel heel handig is om een “bloggersman” als collega te hebben 😉

Nog een laagje vernis over de surprise en dan kan hij morgen mee naar school.

Woensdag

Floris en ik hebben Milan naar school gebracht en fietsen meteen even door naar de bakker. Daarna fietsen we weer door naar huis. Ik wilde nog even een uurtje werken voor mijn werk, maar uiteindelijk werden dat er 2,5…

Tussendoor maak ik nog even tijd om Floris voor te lezen. Daar is altijd tijd voor. Hij is helemaal in de ban van de Paw Patrol en heeft dit boekje gekregen van de buurvrouw van mijn moeder. Groot succes!

’s Middags gaat de laptop dicht en snak ik naar buitenlucht en quality time met de jongens. Pat is ook vroeg vrij en we gaan lekker even de stad in. Uiteraard met een warme chocolademelk 😉

Donderdag

Pat is vandaag vrij dus in plaats van thuis te werken, ga ik naar kantoor. Ik begin vroeg en werk nu ook nog wat langer door. Is momenteel even nodig en ik vind het ook niet erg. Zeker als Patrick gewoon thuis is.

En dus fiets ik rond 7. 45 uur al naar kantoor. Ik ben niet de enige zo te zien. Toch is het nog rustig op de weg. Lekker even wakker worden.

diary_mamablogger_drama nachten_HAP_Sinterklaas_persoonlijk_

In de middag werk ik thuis nog even door, maar daarna is het toch echt tijd voor Pakjesavond! Mijn ouders en mijn zus, zwager, neefje en nichtje komen het bij ons vieren en eten gezellig mee. We hallen patat (altijd goed) en daarna is het tijd voor…

… Cadeautjes! Iedereen is flink verwend en het was onwijs gezellig. Ik heb verder geen foto’s gemaakt. Ik was te druk met de pakjes en gewoon even genieten. Is ook weleens goed.

Vrijdag

diary_mamablogger_drama nachten_HAP_Sinterklaas_persoonlijk_

Milan heeft voor Sinterklaas onder andere deze Friends LEGO set gekregen en wat is hij gaaf! Hij mag vandaag een uur later naar school dus begint alvast met bouwen.

Maar ik moet wel op tijd beginnen dus opa brengt Milan naar school. Het is donker als ik weer naar buiten loop.

Met Floris gaat het nog steeds niet lekker en hij heeft vandaag ook nauwelijks wat gegeten. Het duurt nu al bijna twee weken en zijn hoest wordt steeds droger. Ik bel naar de HAP voor wat advies en we moeten met hem langskomen. Hij wordt goed onderzocht en het lijkt om een hardnekkig virus te gaan. Hij krijgt een andere hoestdrank en dan gaan we naar huis.

Zaterdag

Ik kom beneden en de verwarming is losgeraakt van de muur. Pat zet hem snel vast, maar dan blijkt er een lekkage te zijn… Balen!

Ik bel de verwarmingsmonteur en die zegt even later te komen. Ik ga even naar de Action en haal Milan op die bij opa en oma heeft gelogeerd. Als we terugkomen is de monteur al geweest en alles verholpen. Toch zit de verwarming nog niet helemaal goed vast en dat baart mij wel zorgen. Ondertussen ruimen we thuis flink op, rijden Pat en Milan naar de stort en zet ik spullen op de weggeefhoek die allemaal snel worden opgehaald. Ondertussen rijd ik even naar de stad en zie ik deze twee te gekke Engelse notenkrakers in de etalage staan. Ik app naar Patrick en we kiezen de rechter. Milan vindt de linker mooier en we appen wat heen en weer. Volgens Pat zou ik ze allebei moeten kopen omdat hij denkt dat ik er spijt van krijg als ik dat niet doe. Even later koop ik ze allebei 😉

Milan heeft deze gekregen voor Sinterklaas en ik knijp er drie keer in… Tsja…

Maar hier word ik wel heel blij van! Een greep uit mijn verzameling notenkrakers.

’s Avonds ga ik aan de slag voor het kerstdiner op school. We hebben nog niets eens in hoeven tekenen, maar ik ga voor een toetje dat ik ruim van tevoren kan maken 😉 Moet ook wel, want de komende weken word het zo druk, voornamelijk op het werk, dat ik vooruit wil werken. Best leuk toch? Binnenkort komt hiervan de blog online.

Zondag

Het was weer een rommelige nacht dus ik besluit rond 5.30 uur maar naar beneden te gaan, ben toch klaarwakker. Ik besluit de badkamer en de wc maar schoon te gaan maken en gooi er alvast een was in. Lekker productief haha.

Ik ben kapot, maar wil er toch even lekker uit. We besluiten even naar het tuincentrum te gaan, maar jeetje, was is het druk! Dat was natuurlijk te verwachten, maar ik stond er echt even niet bij stil. Toch vermaken we ons er even prima en drinken we een warme chocolademelk met slagroom.

Eenmaal thuis ga ik aan de slag met de kerstklem 2.0. Hij is anders dan vorig jaar en wat is hij gaaf geworden! Het eindresultaat deel ik snel met jullie.

Verder doen we niet zoveel en terwijl ik de laatste hand leg aan deze diary, hoop ik op een wat rustigere nacht. We hebben weer een drukke week voor de boeg. Tot de volgende diary!

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Christine
    10 december 2019 / 13:25

    Hè bah, naar zeg, zo’n hardnekkig virus bij Floris, hoe gaat het met het andere hoestdrankje nu?

    Hihi, bloggersman, leuk gevonden 😉 zo’n hoeveelheid chocolade zullen ze inderdaad wel héél vervelend gevonden hebben..!!

    Whaha, reageer ik zojuist bij de vorige blogpost dat je waarschijnlijk de tafelklem zal versieren ipv de kerstboom, goed geraden dus ? ben benieuwd?