Home + Christmas Countdown #3 | Mijn verzameling notenkrakers en hier vind je de mooiste

Christmas Countdown #3 | Mijn verzameling notenkrakers en hier vind je de mooiste

The most wonderful time of the year. Voor mij klopt dat helemaal, want dit is mijn favoriete maand van het jaar. Vaak ook de drukste, zeker voor Mamablogger en dit jaar ook op mijn werk, maar ik houd ervan. De sfeer, de lichtjes, de gezelligheid en vooral het vooruitzicht van de Kerst zijn heerlijk. Inmiddels is ons huis helemaal in kerstsfeer en heb ik mijn verzameling notenkrakers tevoorschijn gehaald en in de vensterbank gezet. Ik ben gek op notenkrakers en ze zijn helemaal terug van weggeweest. Ik laat jullie mijn verzameling zien en vertel je waar je de leukste kunt kopen.

Mijn verzameling notenkrakers

Ik begon vorig jaar met één notenkraker van de HEMA. Inmiddels zijn het er heel wat meer 😉 In oktober was de kerstshow van de Intratuin net geopend en zagen we al heel veel gave notenkrakers. Ook toen kochten we er een aantal. Zelfs Action had ze in het assortiment en ook daar kocht ik er één. Vorige week kreeg ik een echte, oude van Patrick. Afgelopen weekend vond ik ook twee mooie exemplaren en kreeg ik er twee van mijn ouders. Dan heb je opeens een flinke collectie, maar ik ben er echt onwijs blij mee!

Het blijft altijd lastig om in daglicht voor het raam te fotograferen, maar ik denk dat je ze zo wel goed kunt zien. In de lampen heb ik kleine notenkrakers gezet. Dit zij hangers die ik voor €1,99 per stuk kocht bij de Intratuin.

En zo ziet het er dan ’s avonds uit:

We hebben nu als het ware een notenkrakers etalage 😉 Het is zo simpel, maar wel ontzettend Kerst!

Mijn droom notenkrakers

Ik ben ontzettend blij met de notenkrakers, maar het kan nog veel mooier en nog veel speelser. Zo heb je de Hollywood Nutcrackers van Holly Adler en ook deze vind je dit jaar bij Intratuin.

Dit zijn echt mijn droom notenkrakers en ik hoop er komend jaar eentje te kopen. Deze zijn zo gedetailleerd en hebben zoveel grappige elementen dat je iedere keer wel iets nieuws ontdekt. Over de top Kerst, maar dat hoort erbij vind ik 😉

Ze zijn mooi, maar ook heel erg duur. Je betaalt er zo €125,- per stuk voor. Dat wordt een dure hobby. Er zijn veel leuke,  goedkopere alternatieven…

Mooie notenkrakers vind je hier

Deze heb ik inmiddels ook en is van HEMA. Hij 23,5 centimeter hoog en kost maar €5,-. Ik heb ook de rood/witte variant en de goud/witte. Bij HEMA vind je ook notenkrakers van keramiek, maar ik ga voor de houten varianten, die blijven wat mij betreft het mooist.

Deze is maar liefst 50,8 centimeter en kost €19,99 bij Intratuin.

Deze heb ik ook gezien bij Intratuin en deze is maar liefst 120 centimeter hoog. Hij kost €119,- en dat vind ik behoorlijk prijzig, maar wat is hij gaaf! Misschien koop ik hem na de Kerst in de hoop dat ‘ie dan in de aanbieding is 😉

Ook deze spotte ik bij Intratuin (overigens is dit niet gesponsord). Deze is 30 centimeter hoog en hij kost maar €8,99.

Je ziet dat ze niet perse heel duur hoeven te zijn. Mijn twee grootste heb ik uit een winkeltje in Gouda en die kostten €40,- per stuk. De oude die ik van Patrick kreeg komt ook uit een winkeltje in Gouda (Juffrouw Saartje) en kostte €34,95. Als je op zoek bent naar unieke exemplaren kan het lonen eens binnen te lopen bij een antiek winkeltje of bijvoorbeeld een pop-up kerstwinkel.

Heb jij nog een tip waar ik een mooie notenkraker kan kopen wat vind je van mijn verzameling?

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Loes
  10 december 2019 / 08:37

  De Big Bazaar had hangers ervan voor 1 euro per stuk in 4 kleuren….zijn nog mooi ook…

 2. Jenneke
  1 december 2020 / 16:14

  Hi Mariska, Leuk om te lezen dat er nog iemand is die gek is op de notenkraker poppen en er al veel heeft.. Ik ben in 2019 met verzamelen begonnen. Net als jij bij de Hema gescord en enkele bij een tuincentrum hier in Den Haag. Had gehoopt ook dit jaar weer naar hun kerstshow te kunnen, maar helaas. Zit nu al 9 maanden in huis (heb in 2009 een hersenbloeding gehad en nu als de dood voor besmetting met corona) Heb er nu maar een groot aantal online besteld ? Groetjes Jenneke

 3. Heidi
  5 november 2022 / 19:46

  Hoi! Leuk om te zien dat er steeds meer mensen houden van notenkrakers. Ik verzamel al meer dan 30 jaar en heb er meer dan 300.
  Mijn passie zijn de Ertzgebirge Nussknacker. Handwerk uit Duitsland en ook de eerste in deze vorm.
  Deze zijn behoorlijk prijzig maar o zo mooi.
  Al heb ik ook wel de exemplaren uit China die je vindt bij Hema en Action ed
  Veel plezier met je verzameling!