Home + Diary | De tuin is bijna af, een nieuw gebit, shoppen, moederdag en nog veel meer!

Diary | De tuin is bijna af, een nieuw gebit, shoppen, moederdag en nog veel meer!

Wat een week! Milan ging weer naar school, de tuin ging opeens mega hard en is zelfs al bijna klaar, Patrick kreeg nu ook een nieuw ondergebit, het was druk op het werk, we vierden ook nog Moederdag en nog veel meer. Kijk je mee?

Maandag

Goedemorgen! De meivakantie zit erop en Milan moet weer naar school. Ik heb weer een strak schema ’s morgens, maar de jongens maken er weer een feestje van. Ze hebben samen een dansje bedacht op Piet Piraat. Zo lief!

We lopen naar opa en oma om Floris weg te brengen. Daarna breng ik Milan naar school en fiets ik naar kantoor. Het blijft fijn om in de buurt van je werk te wonen. Het is 10 minuutjes fietsen dus als er wat met één van de jongens zou zijn, ben ik ook zo weer thuis of op school.

’s Avonds komt een oud-collega van Pat helpen met het vlakken en trillen van het zand. Fijn, want hij doet dit regelmatig waardoor het ook sneller gaat.

Terwijl zij in de tuin werken ben ik met Floris in de weer en Milan moet ook uiteindelijk ook naar bed. Floris krijgt ’s avonds nog een flesje en hoewel ik ze altijd goed afwas, besluit ik ze weer even uit te koken.

Rond 21.30 uur vinden we het wel genoeg geweest voor vandaag en kruipen we ons bed in. Pat moet de volgende dag ook weer vroeg op.

Dinsdag

En vroeg is het! Normaal gaat de wekker ook wel vroeg, maar ik was hem vergeten te zetten. Geen probleem, want Floris was al voor vijven wakker. Het voordeel daarvan is dat ik al lekker productief ben. Ik boek alvast het hotel voor de Kerst (moet altijd heel vroeg) en reserveer alvast tafels voor het eten, want mijn oom en tante zijn er dit jaar ook bij. Daarna beantwoord ik wat mail en begin ik weer met het ontbijt en de rest van het riedeltje.

En ondanks het gehaast iedere ochtend zijn we toch weer op tijd op school. Altijd hetzelfde liedje haha.

We hebben altijd 10 minuutjes voordat de bel gaat en ik kijk met Milan mee in zijn dictee schrift.

Rond 17.15 uur kom ik thuis en is de pakketjesman weer langs geweest. Ik heb dit keer geen idee wat erin zit, maar Milan is er dolgelukkig mee! Hij is zo onwijs blij! Floris mag er niet mee spelen, maar is wel blij met de flesjes haha.

Als we hebben gegeten gaat Pat snel weer aan de slag in de tuin. Ik heb een jengelende Floris om mij heen en precies op dat moment staat de Appie voor de deur met de boodschappen. Floris boos omdat hij de boodschappen niet mag pakken en het is genoeg voor een heel lange huilbui. Kon er ook nog wel bij…

Als Floris op bed ligt (eindelijk!) komt de kapster nog langs om Milan te knippen. Als ook zij weg is en Milan op bed ligt is het al 20.30 uur. De tijd vliegt!

Woensdag

Patrick is vrij omdat hij later vandaag naar de kaakchirurg moet. Het is wel lekker om de ochtend te doen met zijn viertjes en ik heb nog wat tijd over. We hadden eerder al gekeken voor een zomervakantie en onze voorkeur ging uit naar een vakantiepark in Maastricht. Maastricht lijkt ons geweldig én we zitten dichtbij de grens zodat we er van alles kunnen doen. We boeken dit heerlijke huis met sauna en bubbelbad voor een week en hebben er nu al zin in!

Als Patrick Milan naar school brengt, staat de tv nog aan en kijk ik stiekem Heidi nog even af. Ik weet niet wat het is, want ik heb het al 100 keer gezien, maar op de één of andere manier raakt deze tekenfilm mij altijd enorm.

Ik ben vrij dus ga daarna even aan de slag met de avondvierdaagse cadeautjes om uit te delen.

Patrick is ondertussen alweer in de tuin bezig en Floris en ik gaan de stad in. Tijd om te gaan shoppen voor Milan! Alle kleding hebben jullie al kunnen zien in de shoplog.

Daarna wordt het even rommelig; Pat haalt Milan uit school en haalt meteen wat vis voor tussen de middag. We eten snel en brengen Milan dan bij opa en oma. Opa brengt Milan namelijk naar de musicalles terwijl wij in het ziekenhuis zitten.

De behandeling van Patrick zou zo’n 40 minuten duren, maar het gaat heel snel en met 20 minuten is hij alweer klaar. Er wordt verwacht dat de napijn nu veel heftiger wordt en het is erg dik. We eten ’s avonds een soepje en als de kinderen op bed liggen, kruipen wij lekker op de bank. Patrick kijkt voetbal en ik kijk een paar afleveringen van Younger op Videoland.

Donderdag

Patrick is nog thuis en ik werk de ochtend thuis. Milan is super blij met zijn nieuwe kleding en vooral met zijn nieuwe schoenen.  Kijk even hoe stoer dit er uitziet! Ook Floris is weer blij en bouwt, zoals iedere ochtend, weer een feestje. Zodra hij muziek hoort gaat hij helemaal los. Een heel goed begin van de dag zullen we maar zeggen 😉

Ik werk de ochtend thuis en Pat gaat eerst met Floris naar de tandarts en hoewel we dachten dat hij deze keer veel meer pijn zou hebben, is iedereen verbaasd over het feit dat hij dat nog helemaal niet heeft. Alles ziet er goed uit bij de tandarts en daarna gaat hij met Floris naar de stad. Als ze terugkomen geeft Patrick mij een zakje met dit heerlijke broodje carpaccio. Zo lief!

Als ik klaar ben met werken gaan we nog even de stad in. Pat wil nieuwe sneakers, maar hij vindt niets leuk… Wel kopen we nog een trui voor Milan (hij heeft immers flink wat nodig) en nieuwe zomerschoentjes voor Floris. Daarna halen we Milan op uit school.

Als we thuiskomen wacht dit pakketje van Merci op me. Deze komt precies op het goede moment…

Floris is zo gek op zijn grote broer! Milan speelt wat YouTube video’s af op de tv, maar Floris is het volgens mij niet helemaal eens met de muziekkeuze van zijn broer. Terwijl Milan gaat voor de Powercheck van Kinderen voor Kinderen, wil Floris alleen maar luisteren naar Snollebollekes haha.

De buit van vandaag! Hoe cool is die trui voor Milan en hoe schattig zijn de schoentjes voor Floris?! Ik maak snel deze foto, ruim alles op, werk de was nog even weg en doe de jongens in bad. Dit was hem weer voor vandaag!

Vrijdag

Dit jongetje vindt het heerlijk om rond gereden te worden! Hij heeft mazzel, want Pat is nog thuis en brengt, samen met Floris, Milan naar school. Ik stap vlak daarna in de auto. Ik moet werken, maar begin de dag met een afspraak buiten Gouda.

Ik ben gelukkig ruim op tijd, want het smoesje van een brug die open staat hadden ze vast wat afgezaagd gevonden 😉

Rond 17.30 uur ben ik thuis. Milan is dan al bij opa en oma om te logeren en Floris heeft zich verstopt. Hij zit nu in een fase dat hij echt nog denkt dat je hem niet ziet. Hij houdt zich ook muisstil, super schattig!

Even kroelen met dit knappe kind!

Als Floris slaapt, werk ik nog even wat en daarna is het tijd om Younger verder te kijken. Zo’n heerlijke serie!

Zaterdag

We gaan al vroeg op pad, want we gaan kunstgras bestellen voor de tuin! Lang over nagedacht, want het is niet goedkoop, maar we gaan er toch voor. We laten ons uitgebreid informeren en maken een keuze. Woensdag wordt het allemaal thuis bezorgd!

Pat en de buurman zijn weer druk bezig in de tuin. De eerste steenschotten zijn gezet, het hout voor de afwerking wordt gezet en er gaat hout om de perenboom zodat daar grind kan worden gestort en de afwerking net wat leuker is. Volgende week laten we het laatste zand leveren en het grond voor de moestuin. Daarna kan het kunstgras erin en is het denk ik klaar! Helaas moeten we dan nog wel even wachten op onze bank, want die komt 6 juni pas. Daarna begint het echte inrichten. De jongens krijgen een nieuwe zandbak en Floris krijgt een houten speelhuisje.

Na al het klussen kan Patrick zijn nieuwe schoenen ophalen. Hij heeft toffe sneakers gekocht van Tommy Hilfiger.

“Kijk eens mam, hoe lief wij erbij liggen” Superlief, daar maak ik graag een foto van!

Ik doe daarna nog even boodschappen met de jongens en ondertussen werkt Pat nog even een stukje door in de tuin.

Verder maak ik geen foto’s meer vandaag.

Zondag

Het is vandaag Moederdag! Ik krijg mooie cadeaus, mag blijven liggen in bed, er wordt ontbijt voor me gemaakt en er wordt zelfs voor mij afgewassen afgedroogd.

Daarna gaat Pat nog even met de buurman aan de slag in de tuin. Er zit veel werk in de kleine dingen.

In de middag gaan we nog even shoppen in Rotterdam voor de jongens. Nu is het merendeel voor Floris, maar ook voor Milan nemen we nog het één en ander mee. Als verrassing voor Milan rijden we op de terugweg door de Mac Drive voor een milkshake.

Tussendoor moet ik nog wat opdrachten schrijven voor Mamablogger. Ik ben gelukkig al begonnen dus kan er redelijk snel twee schrijven. Daarna gaan we naar mijn eigen moeder op te eten. Mijn zus en haar gezin en oom en tante zijn er ook.

Het was een roerige, drukke week. Op naar weer een nieuwe. Fijne week!

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.