Home + Klushuis | Zo kiezen wij de kleuren voor ons huis

Klushuis | Zo kiezen wij de kleuren voor ons huis

Het is jullie vast niet ontgaan, sterker nog, ik zeg het minstens één keer per week ;-), maar we zijn druk bezig in ons huis. We hebben jarenlang te maken gehad met de nasleep van de dubbele woonlasten omdat we eerst moesten roeien met de riemen die we hadden en daarna weer reserves op moesten bouwen. Maarrrr… we kijken niet meer terug en nu het weer kan zijn we lekker bezig in en rond ons huis. Dat moest ook wel, want we hebben er in de tussentijd niet veel aan gedaan en dat terwijl we hier dit jaar alweer 11 jaar wonen. Naast al het zware en grote werk komt er nog iets bij kijken wat minstens zo belangrijk is en dat is het uitzoeken van de juiste kleuren. Je moet er immers weer een tijdje tegenaan kijken én kleuren bepalen voor een groot deel de sfeer in huis. Maar hoe doe je dat dan, kiezen voor de juiste kleuren? Dit is hoe wij dat doen;

Waar begin je?

Hoe weet je nu wat voor jullie de juiste kleuren zijn, welke woontrends zijn er allemaal en welke past bij jullie? Veel stellen worstelen ermee. Gelukkig vindt Patrick veel goed en vindt hij het ook wel leuk (al komen sommige dingen er echt niet in haha) om te experimenteren, maar wat doe je nu als je echt niet weet  welke kleur bij jullie past? Of wanneer je gewoon geen idee hebt wat leuk bij elkaar past. Overal ziet het er perfect gestyled uit en jullie krijgen het niet voor elkaar. Althans, dat is voor je gevoel zo. Het is hoe dan ook jammer, want het lukt jullie echt wel.

Mijn advies; begin ergens en realiseer je dat wanneer jullie het niet mooi vinden, er zo weer een andere kleur op zit. Wij begonnen met de kleur donkergroen. Deze hadden we gekozen uit een heleboel Flexa kleuren en toen de kleur erop ging vond ik het doodeng. Patrick zei dat het echt wel goed zou komen en anders zat er zo weer een ander kleurtje op de muur. Hij had gelijk, het was geen complete verbouwing die we even zouden doen.

Die groene kleur was voor ons de basis. Deze zouden we terug laten komen in heel het interieur en de rest van de kleuren die we zouden kiezen, zowel binnen als buiten, moesten bij het groen passen.

Oké, de basis staat, en nu?

We hadden al nieuwe meubels met zwart staal en hout. Dat was makkelijk, want daar past in principe alles bij. Dat was met groen wat lastiger. Uiteindelijk kozen we voor een cognackleurige bank, een gebloemd stoeltje waar zowel groen als cognac in terug kwam en woonaccessoires waar de kleuren in terug komen. Buiten doen we in principe hetzelfde. Ook daar hebben we gekozen voor veel hout, in dit geval steigerhout en maken we het af met zwarte kussen op de nieuwe, houten bank, maar verven we wel een muurtje okergeel. Het past bij elkaar, maar dit hadden we van tevoren echt niet zo bedacht hoor!

Inspiratie opdoen, maak een moodboard!

Als je weet welke kleuren je wilt gebruiken is het heel gemakkelijk om inspiratie op te doen. Je gaat naar Pinterest, typ een zoekopdracht en je krijgt pins vol inspiratie en ideetjes. Maar wat nu als je de kleuren nog niet hebt bepaald? Dan moet je toch ergens beginnen. Ik weet nog dat ik vroeger heel veel inspiratie haalde uit woonbrochures. Veel meer dan aan de foto’s die nu op internet staan. Ik knipte uit wat ik mooi vond en maakte er een moodboard van. Zo kon ik zien hoe de kleuren en/of stylen bij elkaar pasten. Op schermpjes wordt dat toch een stuk lastiger. Je ziet in woonprogramma’s overigens nog steeds vaak moodboards voorbij komen.

Deze woonbrochures krijg je nu nauwelijks meer in de brievenbus, maar dat wil niet zeggen dat ze er niet zijn. Je kunt namelijk gratis woonbrochures aanvragen om jouw eigen moodboard te maken! Er is namelijk een woonbrochureservice waar je niet alleen gratis woonbrochures kunt bestellen, maar je kunt er ook shoptegoed bij krijgen. Als je de gratis woonbrochure van Goossens aanvraagt krijg je een stoptegoed van €20,- die je al kunt besteden vanaf €40,-. Superfijn, want hiermee kun je toffe woonaccessoires shoppen waarmee je meteen je nieuw gestylde kamer af maakt.

Er is een heleboel te koop en het is juist heel erg leuk om je interieur eigen te maken. Het is niet eng om te experimenteren en als je het eindresultaat ziet, ben je ongetwijfeld heel erg blij en kan jij juist anderen weer inspireren.

Welke kleuren zou jij graag terug zien in je huis of heb je al geëxperimenteerd met kleuren? Zo ja, welke zijn het geworden? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. bouw blogger
    7 augustus 2019 / 15:51

    Leuk artikel om te lezen en mooie foto’s.