Home + Diary | Aftellen naar onze vakantie

Diary | Aftellen naar onze vakantie

Pat en ik moesten deze week nog werken voor ook wij vakantie kregen. We waren echt aan het aftellen en keken zo uit naar de vakantie. Toch liep het afgelopen weekend allemaal even anders, want we zouden komende week naar Rhodos vertrekken. Het bleef nog lang spannend, maar vanwege de bosbranden daar vliegen we komende week niet. Begrijpelijk en de beste keuze die ze konden maken, maar het was ook wel een flinke domper. Hoe de week verliep, lees je hieronder.

Maandag

Het huishouden doe ik altijd ’s morgens vroeg omdat ik de hele dag werk. Ik dweil en stofzuig bijna dagelijks beneden en op woensdag en op zaterdag ook boven. De was doe ik altijd ’s morgens net als het schoonmaken van de toiletten. Ben toch altijd vroeg wakker met die vroege vogels van ons. Hierna kunnen we weg en komen we thuis in een net huis. Deze moeke vindt dat heerlijk, haha.

De laatste week naar kantoor voor onze vakantie. We zijn nu echt aan het aftellen, maar eerst nog een hele drukke werkweek voor de boeg.

Hele drukke dag gehad, maar wel lekker opgeschoten. Floris ligt op bed, Milan is buiten en Pat en ik genieten even van de rust haha.

Zo nu en dan vul ik enquêtes in voor een klein extraatje. Je wordt er niet rijk van en het kost best wat tijd, maar iedere €25,- laat ik uitbetalen en stop ik in één van onze digitale spaarpotjes. Bijvoorbeeld voor dagjes weg of de feestdagen. Dit doe ik via Attapoll. Via deze link (klik) kun je een account aanmaken. Gebruik vervolgens de code: laimv. Het werkt verslavend en iedere euro is er één toch? Ik vind het vooral een fijn tijdverdrijf in de wachtkamer of als ik heel even op de bank zit niks te doen. En deze vakantie hebben we iets meer tijd dus kunnen we misschien ook iets meer verdienen.

Dinsdag

’s Morgens werk ik op kantoor en ’s middags weer thuis. Ik werk aan een project waarbij het heel handig is twee schermen naast elkaar te hebben die met elkaar verbonden zijn. Thuis heb ik dat niet en daarom plan ik de klussen waarbij ik dat niet nodig heb, in de middag. Toch is het wel handig als ik op een ander scherm kan kijken dus lossen we het zo op. Ook helemaal prima! Ondertussen eet Floris lekker zijn appel op.

Voor het eerst iets besteld bij Temu en ik had het met een week binnen. Ik bestelde envelopjes voor mijn budget binder en kocht dit er vast bij voor de juffenbedankjes komend schooljaar. De envelopjes vergat ik op de foto te zetten, omdat we die meteen gebruikten, maar die laat ik binnenkort zien. Dit ziet er in ieder geval heel leuk uit en het was binnen een week binnen.

Woensdag

En toen was het alweer woensdag. Het is een drukke ochtend, want ik moet nog veel doen voor mijn werk, maar ook voor Mamablogger. Ondertussen draait het huishouden door en ik ben onrustig voor de vakantie dus begin alvast met wat spullen in te pakken. Op zolder liggen de kleine koffers open, de rugtassen liggen er en ondertussen ben ik voor iedereen stapeltjes aan het maken. Is natuurlijk best een beetje hysterisch, maar mij geeft het rust. Dan ligt het vast klaar en hoef ik er niet meer aan te denken. Voor de lunch heeft Milan croissantjes gehaald en Pat is ondertussen al thuis, maar gaat naar bed omdat hij vanavond de nacht in moet.

Op pad met de jongens voor wat vakantie inkopen.

Ik moet nog zoveel van mijzelf, maar ben het echt zat dus als Floris op bed ligt en Pat weg is, kruip ik op de bank met twee heerlijke films op Netflix. Daarna duik ik ook mijn bed in. Genoeg voor vandaag.

Donderdag

Pat heeft nachtdienst gehad en is thuis bij de jongens dus ik kan iets langer op kantoor blijven. Ik bestel een tosti voor de lunch, lekker!

In de middag snel naar huis zodat Pat kan rusten voor de komende nachtdienst en ik nog even door kan werken. Fiets ik om omdat er een brug open staat, staat hier de volgende brug open, haha. In het vervolg maar iets geduldiger zijn 😉

We eten vroeg omdat Pat weg moet en ik werk nog wat langer door voor mijn werk. Dat scheelt morgen weer en misschien kan ik dan morgen iets eerder stoppen. Deze tas gaat in ieder geval naar boven en hebben we de komende drie weken niet meer nodig. ’s Avonds kijk ik met Milan B&B Vol Liefde. We kijken vooruit en vinden het heerlijk!

Vrijdag

De enige foto die ik vandaag maakte vanaf kantoor. Een druilerige vrijdag en we zijn toe aan de zon!

Zaterdag

Tijd voor de administratie! Die doe ik altijd zodra onze salarissen zijn gestort. Hier schrijf ik op wat we over hebben vanuit de budgetpotjes.

Tijd voor mijn nagels en wenkbrauwen! Heerlijk dat felle roze.

Voor de Mamablogger Indoor Speeltuinen Test zijn we uitgenodigd bij Monkey Town Gouda. Moeders vond het ook leuk haha.

En nog even shoppen. Dit jurkje wilde ik heel graag, maar heb ik toch laten hangen. Wie weet een andere keer.

Gedurende de dag worden de berichten over de bosbranden op Rhodos steeds heftiger en we proberen informatie te krijgen, maar dat is er nog niet. We kunnen niets anders doen dan afwachten.

Zondag

We pakken verder in alsof we toch op vakantie gaan. Terwijl Pat Corendon probeert te bellen, leg ik contact met de vervanger van onze reisagent (onze eigen reisagent maakt zelf een te gekke reis en is nog steeds bereikbaar. Topper is het, maar we willen haar ook niet lastigvallen). Die belt meteen terug – ook al zo’n topper – en ondanks dat het zondag is, gaat ze aan de slag. Einde van de middag horen we dat we om kunnen boeken en als alles goed gaat, gaan we binnenkort naar Kos. Ik houd jullie op de hoogte.

En zo sluiten we de dag toch weer fijn af. Wat een gedoe en wat enorm balen, maar Rhodos is nu te gevaarlijk en ik hoop dat het hotel voor ons in de plaats iemand kunnen huisvesten die het echt nodig heeft. De mensen daar hebben het nu heel hard nodig.

Dit was onze week. En wat voor een week… Laten we hopen dat het komende week wat rustiger is 😉 Fijne week!

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *