Home + Zwangerschapsbh kopen? Dat doe je zo

Zwangerschapsbh kopen? Dat doe je zo

Merk je dat je huidige bh’s niet meer zo comfortabel zitten nu je in verwachting bent? Geen paniek, dit is he-le-maal normaal. Tijdens en na een zwangerschap kunnen je borsten tot wel 3 cupmaten (jep, je leest ’t goed) en gemiddeld 10 cm in omvang groeien. Geen overbodige luxe dus, om te investeren in een comfortabele en goed passende zwangerschapsbh. Maar met een snelle google search kom je er al gauw achter dat er een enorm scala aan zwangerschapsbh’s bestaat. Hoe weet je nou welke je moet hebben en waar moet je bij je aankoop op letten? Lees gauw verder.

Waarom heb je een zwangerschapsbh nodig?

Als je zwanger bent veranderen je borsten. Dat gebeurt op verschillende manieren:

  • Gevoelige en pijnlijke borsten. Onder invloed van zwangerschapshormonen beginnen je borsten zich voor te bereiden op de productie van moedermelk. Melkklierweefsel begint zich te ontwikkelen, er vindt betere doorbloeding plaats en daarom worden aderen zichtbaarder en je borsten groter (soms tot wel 2-3 cupmaten verschil). Deze groei zet je huid onder spanning. Hierdoor kunnen je borsten gevoelig zijn of pijnlijk aanvoelen. 
  • Borsten worden groter en zwaarder. In het derde trimester komt je borstontwikkeling weer op gang. Je borsten worden zwaarder én je borstomvang neemt toe. Dit komt omdat je ribbenkast uitzet om ruimte te maken voor je groeiende baby.

Hierdoor zitten je gewone bh’s vaak niet meer lekker, of bieden niet meer de support die jij nodig hebt. Als vrouwen en jonge moeders begrijpen we maar al te goed hoe vervelend het is als je bh niet lekker zit. Bovendien, als je zwanger bent, heb je vast genoeg andere dingen aan je hoofd dan je druk maken over je borsten, toch? Daarom is het een goed idee om te gaan kijken naar een goede zwangerschaps- of meegroeibh. 

Wat is een zwangerschapsbh precies?

Een goede zwangerschapsbh is speciaal ontworpen om jouw groeiende borsten de juiste support te bieden. Omdat je borsten continue veranderen tijdens je zwangerschap (en daarna), is het belangrijk dat je bh met deze veranderingen mee kan groeien. Bovendien zijn zwangerschapsbh’s vaak gemaakt van zachte en rekbare materialen. Fijn bij gevoelige en pijnlijke borsten. 

Daarom is de Feelou® zwangerschapsbh ontwikkeld: één bh die zich altijd aanpast aan jouw veranderende lichaam. Met het unieke sluitingssysteem pas je de pasvorm gemakkelijk aan waardoor hij comfortabel blijft zitten en steeds perfect aansluit bij je groeiende borsten. Bovendien is de bh van Feelou® vervaardigd van het natuurlijke materiaal modal. Deze stof staat bekend om haar ademende en vocht absorberende vermogen. Modal blijft ontzettend zacht voor je huid, zelfs na veelvuldig wassen.

Wanneer koop je een zwangerschapsbh en waar moet je op letten?

Rond de 12e of 13e week van je zwangerschap zul je waarschijnlijk merken dat je huidige bh’s niet meer zo comfortabel zitten. Tegen het einde van het eerste trimester ervaren de meeste vrouwen een aanzienlijke verandering. Het is dus verstandig om rond deze periode een zwangerschapsbh aan te schaffen. Omdat je borsten nog steeds in ontwikkeling zijn, is het verstandig om te kijken naar een zwangerschapsbh die met je mee kan groeien. Maar let op: je koopt een bh niet op de groei. Koop je hem namelijk te groot, dan geeft hij geen steun meer. 

Koop je jouw zwangerschapsbh online? Niets zo vervelend als de juiste bhmaat moeten gokken vanaf je beeldscherm. Daar hebben we bij Feelou® wat op gevonden: je kiest jouw Feelou maat gebaseerd op de bhmaat die je had vòòr je zwangerschap. Dat is met een snelle check in je ondergoedlade natuurlijk zo geregeld, supersimpel!

Tot slot

Een goede zwangerschapsbh is essentieel tijdens je zwangerschap. Koop een zwangerschapsbh tegen het einde van je eerste trimester: dan heb je er het meeste plezier van. Al kennisgemaakt met de comfortabele zwangerschapsbh van Feelou®? Want met een bh die altijd goed voelt, kun jij gewoon je ding doen.

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *