Home + Diary | 10-minutengesprek en kies trekken ging niet zo soepel…

Diary | 10-minutengesprek en kies trekken ging niet zo soepel…

Afgelopen week merkten we al dat er een beetje rust kwam zo aan het einde van het schooljaar. We hadden nog een 10-minutengesprek over Floris en ik moest nog met Milan naar de tandarts. Verder viel het qua drukte wel mee, dat komt komende week nog, haha. Ook ik moest naar de tandarts om mijn laatste verstandskies te laten trekken. Dat ging niet soepel en daar heb ik nog behoorlijk wat last van. En toen werd Patrick ook nog eens ziek, dat gebeurt echt nooit. Kijk je mee?

Maandag

Staan we weer! De laatste volledige schoolweek van dit schooljaar…

De dag vloog weer voorbij en ik kan mijn hoofd lekker leegmaken op de fiets. Uiteraard gaat de brug weer open, haha.

Als Floris op bed ligt en Milan nog buiten is, ploffen wij op de bank. Even helemaal niets behalve ‘Echte Gooische Moeders’, heerlijk!

Dinsdag

Druk begin van de dag met mails en opdrachten voor Mamablogger. Ook vouw ik nog een was weg en ik kook alvast een soepje voor vanavond. Het is een drukke werkdag vandaag en we hebben aan het einde van de middag ook nog een 10-minutengesprek over Floris. Fijn als het eten dan vast klaar staat.

Floris heeft vandaag kennis gemaakt in groep 3. Aan het einde van de middag hebben we nog een 10-minutengesprek met zijn huidige juf. Ze was heel positief en hij lijkt helemaal klaar voor groep 3. Gelukkig!

We krijgen kleding binnen van Tumble ’n Dry. Altijd heel erg welkom en nog altijd dankbaar voor dit soort samenwerkingen.

Woensdag

Brood was bijna op en er zat blijkbaar een gat in de zak. In plaats van het weg te gooien, lost onze puber het zo op…

Brood van gisteren is echt top. Als je het invriest heb je heel goedkoop lekker brood gescoord waar je normaal veel meer voor zou betalen. Vervolgens nog even de tank vol tanken voor de prijzen zaterdag flink omhoog gaan. Tot slot nog even een rondje Action en daarna snel weer naar huis. Er ligt nog genoeg werk te wachten.

Ik werk vandaag niet op kantoor, maar heb nog wel wat to do lijstjes weg te werken voor mijn werk, blog en hier in huis. Snel aan de slag dan maar, haha.

Ik doe niet alles in één keer hoor en bak tussendoor nog een lekker bananenbrood. De plakjes vries ik in als tussendoortjes voor volgende week. Onder andere voor op mijn werk.

Meteen na school door naar de tandarts. Dit keer voor Milan en morgen mag ik om mijn laatste verstandskies te laten trekken.

Donderdag

De enige foto die ik maak vandaag is bij de tandarts. Ik ben helemaal niet zenuwachtig, want de vorige keer ging het zo goed. Nadat de verdoving zijn werk heeft gedaan begint de tandarts en de kies (rechtsonder dit keer) komt al snel los. Hij wil er alleen niet uit. Na ongeveer 20 minuten flink trekken en heen en weer bewegen is ‘ie er nog niet uit. Het lijkt wel alsof hij ergens tegenaan blijft zitten. Er wordt een andere tandarts bij gehaald die ervaring heeft met kaakchirurgie. Zij komt schuin achter mij zitten, rommelt nog wat en trekt hem er met veel kracht uit. Opgelucht dat ‘ie eruit is en ik heb geen pijn gehad. Het bleek dat die wortels alle kanten op gingen en er zaten een soort haakjes aan. Dat maakte het lastig. Heel fijn dat dit gewoon bij de tandarts kan.

De pijn kwam wel nadat de verdoving was uitgewerkt, maar moest nog wel thuis werken. Uiteindelijk is het gelukt, maar in de avond werd de napijn heviger en voelde ik mij echt niet goed. Ook niet met Paracetamol. Vroeg naar bed dan maar…

Vrijdag

Na een beroerde nacht met veel pijn lijkt het in de ochtend weer wat beter te gaan met mijn kies. Gelukkig maar, want ik werk vandaag de hele dag op kantoor. Floris heeft vandaag weer geen juf, dus ik breng hem bij opa en oma.

Daar heeft hij het prima naar zijn zin en als Milan ’s middags uit school komt, gaan ze nog even op pad. Deze foto’s maakte opa toen ze kaas gingen halen bij de boer.

Als ik thuis kom heeft hij een dino-ei welke binnenkort uit moet komen, van opa en oma gekregen.

Zaterdag

Pat en ik hadden allebei niet zo’n beste nacht, want Pat is ziek geworden en spookt de hele nacht terwijl ik nog steeds flink wat pijn heb. Tijd voor wat extra hulptroepen, haha.

Terwijl Milan aan het werk is en gaat flyeren voor zijn sportvereniging, gaat Floris zich een beetje vervelen. Niet erg, maar het is zo’n druilerige dag dat ik besluit toch nog even met hem weg te gaan. Dan kan Pat rustig naar bed en lekker slapen. We gaan naar de streekmarkt waar mijn schoonzus en nichtje staan met de Picknickbakfiets. Aanrader voor de zomer! Jammer voor de markt dat het weer zo tegenzit.

Daarna rijden Floris en ik nog even naar het winkelcentrum. Zijn we er toch nog even uit geweest samen. Milan is ondertussen ook thuis en blij met zijn verdiende geld.

De rest van de dag hangen we lekker thuis.

Zondag

We hebben gelukkig weer een betere nacht gehad en Pat lijkt weer wat op te knappen. Ik kan lekker de bedden verschonen, ga het hele huis even door en pak alle cadeaus voor de juffen en meester in. Dit ziet er toch superleuk uit zo?

Verder doen we het rustig aan, al hebben we in de middag nog de verjaardag van mijn moeders tante (een zus van mijn opa) die 90 is geworden. Gewoon een gezellige middag dus.

Hoe was jullie week? Deze week neemt Milan afscheid van de basisschool, ik vind het een dingetje, maar dat zien jullie volgende week weer. Fijne week!

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Priscilla van Oosten
    3 juli 2023 / 19:34

    Ik snap wel dat je het een dingetje vindt, afscheid nemen van de basisschool. Mijn dochter gaat naar groep 7 en dat vind ik ook een grote stap. Het jaar van het voorlopige advies en de 1e orientatie op middelbare scholen.
    Alvast een fijne zomervakantie!

    Ps: voor de juffencadeau had ik weer mooi inspiratie uit je blog gehaald, dank je wel daarvoor!