Home + Back to School 2022 | Dit ga ik komend schooljaar anders doen

Back to School 2022 | Dit ga ik komend schooljaar anders doen

Na vandaag zit de eerste week van de zomervakantie er voor ons alweer op. De tweede regio krijgt vandaag vakantie en de laatste regio volgende week. We moeten er nog niet aan denken, maar toch begin ik weer met mijn ‘Back to School’ reeks net als voorgaande jaren. Iedere vrijdag kun je een ‘Back to School’ blog verwachten tot het einde van de zomervakantie. Vandaag begin ik met wat ik komend schooljaar anders ga doen.

Waarom wil ik het komend schooljaar anders?

Er zijn geen heftige dingen aan de hand hoor, maar ik heb mij het afgelopen schooljaar behoorlijk druk gemaakt om onze jongste. Ik heb tig keer op school gezeten en hoewel de juf superlief en begripvol was, was mijn kind nog steeds niet happy. Hoe zeer de juf ook haar best deed. In je eentje 30 kleuters in het gareel houden is ook gewoon pittig. Ik was begripvol, probeerde te schipperen, maar achteraf denk ik dat ik misschien wel meer op mijn strepen had moeten staan. Zowel mijn kind als ik hebben ons veel zorgen gemaakt en dat moet komend schooljaar echt anders. Wat zou het toch fijn zijn als we een relaxt schooljaar tegemoet kunnen gaan. Het is tenslotte ook het laatste schooljaar van de oudste, ook hij verdient natuurlijk alle aandacht en mooie herinneringen in dit laatste jaar.

Wat ga ik daaraan doen?

Zo spannend is het niet, maar ik moet wat minder afwachten en iets meer op mijn strepen gaan staan. Ik wil al snel schipperen en geen gedoe, maar ik wil vooral dat mijn kind lekker blij naar school gaat. Dat zijn zelfvertrouwen komend schooljaar een flinke boost krijgt en het daardoor eens tuk beter gaat. Ik wil gewoon dat ‘ie net zo blij en vrolijk is als thuis. Dat wil toch iedere ouder?

Voor mij betekent dat sneller aan de bel trekken als we zien dat het nog niet zo lekker gaat. Minder afwachten dus. Ik ben best temperamentvol, maar niet in dit soort situaties haha. Dat pakken we straks helemaal anders aan 😉

Verder hopen we gewoon op een lekker schooljaar. De laatste van de oudste dus we maken er in ieder geval een heel mooi jaar van!

Wat zou jij komend schooljaar anders willen doen? Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Nancy
    15 juli 2022 / 10:27

    Wat ging er niet goed dan? En wat je zegt, gelijk in actie komen! En uiteindelijk komt altijd alles goed.