Home + Deze films en series heb ik de afgelopen tijd gezien

Deze films en series heb ik de afgelopen tijd gezien

We zaten in quarantaine, hadden extra vrije dagen en het weer werkte ook niet echt mee, waardoor we ’s avonds op de bank zaten in plaats van in de tuin. Genoeg tijd dus om films en series te kijken. Nu moet ik zeggen dat dat tijdens de quarantaine lastiger was omdat ik mij niet goed kon concentreren en ik na één aflevering helemaal kapot was. Toch kon ik wel wat kijken en moest ik het gewoon doseren. De afgelopen tijd hebben we daarom nog best veel films en series gekeken. Al deze tips heb ik verzameld. Misschien zit er nog een leuke film of serie bij die je zelf nog niet hebt gezien.

Videoland

Ik ben het aanbod op Videoland verder aan het ontdekken en heb toch wel wat leuks gevonden:

De Verhulstjes

Hier heb ik afgelopen week al uitgebreid over geschreven, maar wij hebben deze reallifesoap soap over Gert Verhulst en zijn gezin in twee avonden uit gekeken. Wat een heerlijke serie was dat en we kijken nu al uit naar het tweede seizoen.

Aantal seizoenen: 1
Aantal afleveringen: 6 van ongeveer 45 min.

Echte Gooische Moeders

Vroeger keek ik naar de Echte Gooische Meisjes, maar inmiddels zijn die meisjes ook moeder geworden. Het gaat om Gooische moeders Pauline, Bo, Kimberley, Florine en Leslie en we krijgen een kijkje in hun leven. Een heerlijke reallifesoap soap zoals de Verhulstjes, maar we zien bij de Gooische moeders wel meer. Wat ik leuk vind aan deze serie is dat ze voor de buitenwereld lijkt alsof ze alles hebben wat hun hartje begeert, maar dat het bij hen ook niet altijd even vlekkeloos verloopt en ook zij worstelen met bepaalde dingen. Daar zijn ze vooral heel eerlijk over en dat maakt het fijn om naar te kijken.

Aantal seizoenen: 1
Aantal afleveringen: van ongeveer 30 minuten

New Amsterdam

Hier keken we al naar, maar omdat het twee lange seizoen zijn, hebben we onlangs pas de laatste aflevering gezien. We zijn namelijk ook een ster in series door elkaar kijken haha. New Amsterdam gaat over dokter Max Goodwin die medisch directeur wordt het bij oudste ziekenhuis in Amerika. Hij haat de bureaucratie en wil mensen echt helpen. Niet alleen zijn patiënten, maar ook zijn medewerkers. Op dag 1 besluit hij het hele ziekenhuis al overhoop te gooien. Dat leidt tot heel veel ongeloof en verontwaardigde reacties, maar hij wint al snel de harten van zijn medewerkers. Zeker wanneer Max zelf de diagnose kanker krijgt. We leren hen steeds beter kennen. Het eerste seizoen loopt af met een mega cliffhanger, maar gelukkig staat seizoen twee er ook al op 😉, al word je in die eerste aflevering ook nog even op het verkeerd been gezet… Deze serie is een aanrader!

Aantal seizoenen: 2
Aantal afleveringen: seizoen 1 heeft 20 afleveringen van ongeveer 40 á 45 minuten. Seizoen 2 heeft 18 afleveringen die net zo lang duren.

Younger

Ik heb al eens over Younger geschreven, maar het zevende en laatste seizoen is eindelijk opgenomen en iedere week woensdag komt er een nieuwe aflevering online op Videoland. Ook dit seizoen is weer heerlijk, net als de rest van de serie en het is misschien maar goed dat er iedere week een aflevering online komt, anders had ik deze ook al helemaal gezien 🙈. Younger gaat in ieder geval over de veertiger Liza die na haar scheiding een baan probeert te vinden. Ze wordt overal afgewezen vanwege haar leeftijd en besluit daar op een gegeven moment over te liegen. Dan krijgt ze opeens wel een baan en moet ze haar geheim verborgen zien te houden. Een heerlijke serie!

Aantal seizoenen: 7
Aantal afleveringen: 12 afleveringen per seizoen die ieder tussen de 20 en 30 minuten duren

The Good Doctor

Deze serie keken we al, maar het vierde seizoen is inmiddels in volle gang en iedere week komt er op maandag een nieuwe aflevering online. The Good Doctor gaat over de briljante, autistische Sean Murphy die in opleiding is tot chirurg. Gedurende zijn opleiding leren we hem en zijn moeilijke verleden kennen, leren we zijn collega’s kennen, maar leert Sean op zijn beurt ook steeds beter om te gaan met de dingen die hij mee maakt. Een ontzettend goed geschreven serie die het kijken waard is.

Aantal seizoenen: 4
Aantal afleveringen: seizoen 1 en 2 hebben 18 afleveringen, seizoen 3 heeft er van seizoen 4 weet ik nog niet hoeveel er zijn. De afleveringen duren ongeveer 40 minuten.

Netflix

Ook op Netflix heb ik het één en ander gekeken:

Film: The Secret, dare to dream (2020)

Een heerlijk zoetsappige film voor een avondje op de bank of een regenachtige zondagmiddag. De film gaat over een weduwe (Katie Holmes) die moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen met haar drie kinderen. Op een dag wanneer er een flinke storm wordt voorspeld maakt ze kennis met een onbekende professor. Hij moet haar wat vertellen, maar weet niet goed hoe hij dat moet doen. Dat is het begin van dit verhaal. oké, de film is wat voorspelbaar en we weten allemaal hoe het afloopt, maar de acteurs maken een hoop goed en het is gewoon een vermakelijke vrouwenfilm.

Film: Ferry (2021)

Iedereen die Undercover heeft gekeken, heeft Ferry Bouman gemist in het tweede seizoen. Gelukkig kwam Netflix met een oplossing: de film Ferry. In de film zien we een deel uit het leven van Ferry. Hierin zien we hoe hij kennis maakt met zijn vrouw Danielle en zien we hoe zijn leven eruit zag voor hij een drugsbaron werd die zelf aan het hoofd stond van een criminele organisatie. We hadden de film iets heftiger verwacht, maar het was alsnog een toffe film om naar te kijken.

Film: Chocolat (2000)

Deze film met Johnny Depp ken je misschien wel, maar ik had hem nog nooit gezien. De film gaat over een alleenstaande moeder die met haar dochter neerstrijkt in een rustig en gelovig Frans dorpje. Ze opent daar een chocolaterie in vastentijd en daar is niet iedereen in het dorp blij mee. Helemaal niet omdat de mensen in het dorp nogal gelovig zijn en deze dame nogal ruimdenkend is. Ik zag de film voorbij komen en besloot deze te gaan kijken ook al twijfelde ik of het iets voor mij was. Ik heb van begin tot eind genoten, wat een prachtige film! Als je deze nog niet hebt gezien, zeker kijken!

Serie: Lupin

Van alle kanten kreeg ik te horen dat ik Lupin moest gaan kijken. Ik besloot één aflevering te kijken, maar vanaf het eerste moment word je in het verhaal getrokken en wil je weten hoe het afloopt. Het verhaal gaat over Assane. Hij en zijn vader stonden er vroeger alleen voor en zijn vader werkte hard om voor zijn zoon te zorgen. Als de vader van Assane werkt voor een rijke familie wordt er een waardevol halssnoer gestolen. De vader van Assane wordt onterecht beschuldigd en bekent toch schuld. In de gevangenis pleegt hij zelfmoord en staat Assane er vanaf dat moment alleen voor. 25 jaar later is Assane een volwassen man die de dood van zijn vader wil wreken. Ik ben nog bezig met deze serie, maar wat is hij goed! Ik ben blij dat binnenkort seizoen twee online komt.

Seizoen 1 bestaat uit 5 afleveringen van ieder ongeveer 50 minuten.

 

Welke films en series zou jij aanraden?

liefs

 

 

 

EreadersEreaders

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. 19 mei 2021 / 16:32

  Ik heb New Amsterdam ook echt in een teug uitgekeken. Wat een heerlijke serie!

 2. Debby
  19 mei 2021 / 20:19

  Jaa lupin is goed eh! Younger Ben ik pas aan gestart 🙂 ik vond op Netflix the bold type heerlijk en georgia&ginny en op Videoland meisje van plezier en ook riviera

 3. 20 mei 2021 / 16:48

  Thanks voor de tips! Er staan voor mij veel nieuwe namen tussen. Ik heb van je lijstje alleen Lupin en Echte Gooische Moeders gezien. Beide heerlijke series!

 4. Anne
  13 januari 2022 / 15:54

  Hey Marisca,

  Ik was ook helemaal verzot op New Amsterdam toen ik in quarantaine zat. Nu aan Chicago Med begonnen. Beamer aan en klaar!!!

  Groetjes,
  Anne