Home + De decemberhaard is er weer!

De decemberhaard is er weer!

Vorig jaar schreef ik voor het eerst over de decemberhaard en daarna kreeg Maret (de bedenker van de decemberhaard) de ene na de andere bestelling. Ze vlogen de webshop uit en daar was ik stiekem best een beetje trots op. Ik had blijkbaar iets gevonden dat jullie net zo’n gaaf concept vonden als ik. Dit jaar is de decemberhaard er weer en is hij nog mooier dan vorig jaar!

Wat is de decemberhaard?

We kennen de pakjeshaarden voor Sinterklaas en die zijn heel erg leuk, maar niet meer zo origineel. De decemberhaard is een heel stuk echter en daar kun je, net als op een echte schouw, nog andere versiering op zetten. Het belangrijkste verschil met de pakjeshaard voor Sinterklaas is dat je de decemberhaard de hele maand december kunt gebruiken. Met Sinterklaas doe je de Sinterklaasversiering erop en daarna kun je meteen door naar de gepersonaliseerde kerstsokken van papier! Dit jaar hebben wij er eentje extra, want Floris hangt er nu ook bij. Dat hadden we een jaar geleden echt niet kunnen bedenken. We hoopten het wel, maar verwachtten het niet zo snel. Het is dan ook heel bijzonder dat het nu wel zo is.

Anders dan vorig jaar is dat de print van de haard nu direct op het karton is geprint. Vorig jaar werd de print nog los op het karton gemaakt.

Vorig jaar zag de haard voor Kerst er zo uit:

En dit jaar dus een sok extra:

Vanwege de box van Floris hebben we dit jaar helaas geen ruimte voor een kerstboom. Voor een kerstfan als ik is dat best wel een dingetje, maar het gaat helaas echt niet lukken. We willen daarom iets leuks maken in de vensterbank en de decemberhaard gebruiken om de cadeautjes bij neer te leggen.

Waar kun je de decemberhaard nog meer gebruiken?

Nu is de decemberhaard niet alleen leuk in huis, maar naar aanleiding van de blog van vorig jaar werd deze ook veel besteld door leerkrachten voor in de klas. In plaats van sokken met namen kun je er bijvoorbeeld Juf Mieke en Groep 3a op laten zetten. En wat dacht je van in de huiskamer van een verpleeghuis? En ach, ik zou hem ook best leuk vinden bij ons op kantoor. Misschien laat ik die volgend jaar wel maken door Maret als verrassing voor mijn collega’s 😉

Het fijne van de decemberhaard is dat je hem na de feestdagen weer op kunt vouwen en netjes in de kast kunt zetten voor volgend jaar. Hij is namelijk heel plat op te bergen dus hij neemt nauwelijks ruimte in beslag.

Ik ben heel blij dat we hem weer hebben en kan niet wachten totdat Milan en Floris hun schoentje en slofje er neer kunnen zetten. Floris beseft het nog helemaal niet, maar Milan natuurlijk wel dus Floris doet gewoon mee 🙂 Zaterdag is het zo ver en dan mogen zij hun schoentje weer zetten. Voor Floris wordt het de allereerste keer, zo leuk!

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties