Home + De zwangerschapskilo’s er weer af: zo doe je dat

De zwangerschapskilo’s er weer af: zo doe je dat

Tijdens je zwangerschap kom je een paar kilo aan. Dat is normaal en zelfs gezonder voor de baby. Je hebt immers voldoende voedingsstoffen nodig om je baby te kunnen voeden en beschermen. Na de bevalling willen veel vrouwen echter weer snel in shape komen. Struggle jij daarmee? Zo kom je snel en effectief weer van je zwangerschapskilo’s af.

Beweeg

Na een zwangerschap en bevalling heeft je conditie een flinke tik gehad. Het is logisch dat je niet de energie hebt om met dezelfde intentie te sporten als je voor die tijd gedaan hebt. Om af te vallen moet je wel weer in beweging komen. Bouw dit rustig op. Koop bijvoorbeeld een fijne yoga-uitrusting bij de yoga winkel, begin voorzichtig met een pilatesles of maak elke dag een stevige wandeling of fietstocht. Yoga of pilates zijn goede keuzes, omdat je dit ook thuis kunt doen en dan geen gedoe hebt met het zoeken van een oppas.

Belangrijke voedingsstoffen

Zeker als je nog borstvoeding geeft is het belangrijk om, ondanks dat je wil afvallen, wel voldoende te blijven eten. Focus wat meer op de voedingswaarde van je producten en ga wat bewuster met je voeding om. Kijk niet per se naar calorieën, maar probeer je dieet zoveel mogelijk te vullen met producten die rijk zijn aan eiwit, vezels en belangrijke vitaminen en mineralen zoals calcium of vitamine B12. Doordat je met eiwitten en vezels sneller verzadigd bent, zal afvallen makkelijker worden, omdat je minder de neiging hebt om te snacken.

Diëten werkt niet

Ga niet op een crashdieet. Dat werkt niet en is bovendien niet gezond. Je moet het zo zien: elk lichaam functioneert met een bepaalde hoeveelheid calorieën. Als je minder wil wegen, zul je blijvend minder moeten eten. Je hoeft geen enorme cuts te maken in je dagelijkse dieet. Door iets minder te snacken of op te scheppen bij het avondeten zul je langzaam gewicht verliezen dat er ook blijvend af blijft. Crashdiëten zorgen voor een jojo-effect, dat jouw stofwisseling in de war gooit. Door jezelf te leren wat meer intuïtief te eten, bereik je een zogenoemd setpoint: jouw ideale gewicht waar je zowel tevreden bent met je gewicht als met je eetpatroon.

Zoek hulp

Als het allemaal niet wil lukken: ga dan niet zelf lopen klooien. Dat helpt vaak niet en maakt je ook nog eens ontzettend ongelukkig. Schakel in plaats daarvan hulp in van een professional. Een diëtist kan met jou kritisch kijken naar je eet- en beweegpatroon en kan met jou een realistisch plan opstellen om de kilo’s op een zo gezond mogelijke manier te doen verdwijnen. Gewicht verliezen op een gezonde manier kost tijd, maar als je het op een gezonde manier aanpakt is afvallen goed vol te houden.

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *