Home + De kinderen zijn weer naar school, zo zijn de eerste dagen verlopen

De kinderen zijn weer naar school, zo zijn de eerste dagen verlopen

Maandag mochten de kinderen weer naar school, maar toen gingen ze niet vanwege de gladheid ?. We wonen nu een stuk verder van school en we wonen in een nieuwbouwwijk. Het blok waar wij wonen is alleen bereikbaar via een weggetje van betonnen platen en dat was één grote ijsbaan geworden. We besloten het risico niet te nemen en de jongens nog een extra dagje thuis te laten. Dinsdag was het voor Milan echter wel zo ver (Patrick durfde het toch aan om te gaan rijden) en donderdag was Floris aan de beurt. Zo zijn de eerste dagen verlopen.

De eerste dagen school van 2021

En toen was het bijna half februari en gingen de kinderen voor het eerst dit jaar naar school. Het is een gek idee: de eerste dagen school van het jaar in februari. Maar goed, alles was het afgelopen jaar gek en anders dus dit kon er ook wel bij ?.

De basisschool

Onze oudste vond het wel prima thuis en stond niet echt te springen toen hij weer naar school mocht. Toch kregen we een heel ander kind thuis. Hij nam een klasgenootje mee naar huis en er werd de hele middag buiten gespeeld. Ik merk aan hem dat het ritme en de sociale contacten hem toch goed doen. Donderdag speelde hij ook weer met een vriendje en hebben ze met een aantal klasgenootjes in het park gespeeld waar ze allemaal van de heuvel af sleeden.

Ook kreeg hij deze week zijn rapport. Ik moet eerlijk bekennen dat ik in eerste instantie mijn hart een beetje vast hield, omdat ik wel had verwacht dat deze nu niet zo goed zou zijn als voorheen. Dat geldt voor heel veel kinderen natuurlijk en het had ook geen ramp geweest, maar iedere ouder wil wel een goed rapport voor zijn of haar kind waarbij je liever niet teveel achteruitgang ziet na deze periode. Ook moet ik zeggen dat we regelmatig best wat moeite hadden om hem te motiveren en foutjes er gemakkelijk in slopen. Gelukkig bleek mijn zorg niet terecht, want hij had een goed rapport en was was stiekem best een opluchting.

We hebben vooralsnog een vrolijker en veel blijer kind thuis dan voorheen en dat is eigenlijk de grootste opluchting.

De peuterspeelzaal

Floris keek al weken enorm uit naar de peuterspeelzaal. Hij wilde naar “zijn kindjes” toe, zo onwijs lief. Maandag ging hij dus niet, maar donderdag was het dan eindelijk zo ver. Met een grote glimlach liep hij naar binnen en eenmaal thuis had hij de grootste praatjes. Het hoogtepunt was toch wel dat hij hoorde dat ze volgende week carnaval vieren op zijn groep en hij de hele week verkleed mag komen. We hebben een Spidermanpak besteld (verschrikkelijk, maar hij vindt het fantastisch) dus die gaat mee naar school.

Verder heeft hij er heerlijk gespeeld en als hij ’s morgens hoort dat hij naar school mag, wil hij het liefst meteen.

De eerste foto op school dit jaar, zo lief!

Thuiswerken

Ik werkte afgelopen week voornamelijk thuis en Patrick was ook thuis. Ik was dus nog niet helemaal alleen, maar vond het gezellig hem om mij heen te hebben én ik hoefde mij niet druk te maken over het halen en brengen van de jongens, want dat deed Patrick. Ik kon daardoor lekker doorwerken en dat gaat een stuk gemakkelijker als je geen kinderen om je heen hebt.

Sterker nog, omdat Patrick vanwege de gladheid al vroeg ging rijden kon ik zelfs mijn eerste podcast opnemen om er niemand thuis was! Nu nog publiceren, maar stapje voor stapje komen we verder en begint dit nu echt vorm te krijgen.

Schaatsen na schooltijd

Om deze eerste dagen op school fijn af te sluiten konden we vanaf donderdag lekker het ijs op. De sloot naast ons huis lag dicht dus daar maakten mijn mannen (ik kan helaas niet schaatsen) dankbaar gebruik van. Het waren heerlijke eerste dagen. Komende week is Patrick weer aan het werk dus ben ik alleen met de jongens. Dat betekent weer een ander ritme in de ochtend, maar ach, daar zijn we inmiddels wel aan gewend 😉

Hoe waren de eerste schooldagen van jullie kinderen?

liefs

SpeelgoedSpeelgoed

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *