Home + 10x waarom Kerstfilms zo ontzettend leuk zijn

10x waarom Kerstfilms zo ontzettend leuk zijn

Heel Internet heeft het erover; de eerste kerstfilm van Netflix. Hij heet ‘A christmas prince’ en ik heb hem vorige week gekeken. Hij is uiteraard heel voorspelbaar, maar toch vond ik hem heerlijk! Wat is dat toch met die kerstfilms? Waarom vinden wij deze zo massaal leuk? Het zette me aan het denken. Dit is waarom kerstfilms zo heerlijk zijn!

?1 | Er ligt altijd sneeuw

Wat is er nog leuker dan kerst? Een witte kerst! In die films sneeuwt het altijd en dan geeft het ultieme kerstgevoel. Need i say more?

?2 | Over the top Amerikaans

Die Amerikanen weten hoe je kerst moet vieren en dat doen ze dan ook uitbundig. Prachtig glimmende cadeaus, extreem mooi versierde winkels, you name it. Zet daar een kerstmuziekje onder en alles in jou schreeuwt om de kerst ?

?3 | Ze zijn zo lekker voorspelbaar

De grote kracht van ‘A Christmas prince’ is dat hij zo voorspelbaar is. Je zou het script bij wijze van spreken zelf geschreven kunnen hebben, want je weet al precies wat er gaat gebeuren en dat is fijn. Rond kerst willen we met onze pyjama’s op de bank lekker kijken zonder ergens over na te hoeven denken.

?4 | Feel good en vrede op aarde

Met kerst willen we ons goed voelen. Iedereen is vrolijk (nou ja, bijna iedereen) en we vergeten heel even al onze zorgen. In kerstfilms is dat niet anders. Alles draait om de kerst en de liefde en heel even lijkt het alsof dat in de hele wereld zo is. Kerstfilms geven dus een instant feelgood gevoel.

?5 | Alles komt altijd weer goed

In kerstfilms komt alles standaard weer goed en het eindigt vaak met een zoenscene waarbij het gaat sneeuwen of met de hele familie weer lachend bij elkaar. Was dat maar met alles zo…

Kerstfilms_10x_mamablogger_kerst_films_

?6 | De muziek!

De kleine jingles tussendoor of juist de lange liedjes, kerstliedjes zijn de bom! Lekker meezingen en alle decemberstress van je afschudden. Wat willen we nog meer?

?7 | Warme chocolademelk en een dekentje

Bij een kerstfilm hoor je gewoon op de bank te zitten met warme chocolademelk en een dekentje. Laat het buiten maar koud en guur zijn, binnen is het knus en gezellig. Oh ja, vergeet de kaarsjes niet!

?8 | Alles is prachtig versierd

De mooiste kerstbomen, ijsbanen, honderden glimmende pakjes, de kerstman etc. In kerstfilms pakken ze uit wat betreft versieringen en wat houd ik daar toch van. Zonder versieringen en glitters geen kerst!

?9 | Je kunt er tig delen van maken

Kijk maar naar Home Alone. Het eerste en tweede deel waren het leukst, maar het kan dus wel. Zelfs mijn all time favourite ‘Love Actually’  (een britse film in plaats van Amerikaans) is voor Red Nose Day een kort vervolg gemaakt. Superleuk toch?! Kun je al die karakters gewoon nog een keer zien!

?10 | De liefde

Alles draait in kerstfilms om de liefde en daar worden we blij van. Zelfs de grootste pessimist op liefdesgebied gelooft er na het zien van een kerstfilm weer in. Zo erg zelfs dat je droomt over dat dat jouw verhaal is. Heerlijk toch?

Wat is jouw lievelings kerstfilm? Laat het me weten in de comments hieronder en kijk vooral ‘A christmas prince’ op Netflix.

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *