Home + De lijst voor het kerstdiner hing weer bij de klas en ik had een voorkeur…

De lijst voor het kerstdiner hing weer bij de klas en ik had een voorkeur…

Op verschillende Facebookgroepen zie ik de vraag alweer voorbij komen: wat maken jullie voor het kerstdiner? Ook hier hing de lijst gisterochtend alweer bij de klas. En ja, ook ik vloog erop af ? We hebben immers allemaal een voorkeur en relatief weinig tijd. De eerste jaren noemde ik mijzelf ‘Chef Stokbrood’. Daarna voelde ik mijzelf schuldig en maakte ik de chocolade kerstboomlolly’s, maar dit jaar loopt het allemaal wat anders en had ik toch weer een voorkeur…

Toch weer een voorkeur voor het kerstdiner

Wij moeders hebben vaak een voorkeur. Daar vinden veel mensen misschien wat van, maar ik begrijp het wel. We hebben het normaal gesproken al druk, maar deze maand helemaal. Vaak wordt het kerstdiner ook nog eens gehouden op dezelfde dag als de kerstborrel van je werk. Dat hoor ik van veel collega’s en het is in ons geval ook zo, zowel Pat en ik hebben het die dag. Ik een kerstborrel en hij gaat bowlen en steengrillen. Dat betekent dat ik nauwelijks voorbereidingstijd heb. Ook hebben veel ouders meerdere kinderen op school zitten waar ze wat voor moeten maken.  Kortom, het is toch menselijk om een voorkeur te hebben? Of je die voorkeur krijgt is een tweede, maar ik begrijp het helemaal, i feel you 😉

De afgelopen twee, drie jaar had ik minder een voorkeur. Ik vond het leuk om die kerstboomlolly’s te maken en had er ook tijd voor. Dit jaar eerlijk gezegd niet. Ik heb het vaker gezegd, maar op het werk is het erg druk, we zijn al een tijdje niet fit en naast mijn werk gaat al het werk voor Mamablogger ook gewoon door. Want ja, ook dat is werk. De dagen zijn lang en de nachten kort. Dat alles zorgde ervoor dat ik het dit jaar wat eenvoudiger wilde houden. De lolly’s waren ook niet moeilijk, maar kon ik niet ruim van tevoren maken. Ik bedacht iets anders en ik hoopte maar dat ik mij hiervoor in kon schrijven: het toetje.

Een heel simpel toetje voor het kerstdiner

In oktober bestelde ik op AliExpress kleine kerstmutsjes waar je bestek in kunt doen. Ik bestelde er 30 voor ongeveer €3,- in totaal inclusief verzendkosten. Bizar natuurlijk. Ongeveer een week later had ik ze binnen, maar lange tijd wist ik nog niet precies wat ik ermee wilde doen. Uiteindelijk bedacht ik mij dat ik wel iets kon doen met chocolade kerstballen. Bij Action kocht ik deze voor €1,49 per zakje. Hier zaten er ongeveer 15 in. Ook kocht ik bij Wibra foliezakjes en bij Flying Tiger leuk touw om cadeautjes mee in te pakken. In ieder foliezakje deed ik één losse kerstbal en één kerstbal met een mini kerstmutsje erop. Touwtje om het zakje heen binden en klaar ben je!

Het ziet er leuk uit, is niet teveel en te groot (vaak zitten de kinderen na het kerstdiner toch al enorm vol) en de leerkrachten kunnen het eventueel ook mee naar huis geven. Dan hoeft er ook niets weggegooid te worden.

Inmiddels zit de krat vol met zakjes en staat alles al klaar voor het kerstdiner. Stiekem is dat best een lekker gevoel.

Hoe zit bij jullie, hebben jullie ook een voorkeur voor het kerstdiner? Zo ja, waar gaat jullie voorkeur dan naar uit? Laat het me weten in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. 11 december 2019 / 07:40

  Ziet er ook nog eens erg leuk uit. Onze eigen kinderen doen de vrijdag voor de vakantie kerst ontbijt. Dit regelt de ouderraad. Van 11.00-12.00 zijn ouders welkom voor een viering.

  Op mijn eigen werk krijgen we nieuw meubilair. Daarom gekozen voor een lichtjes tocht.

 2. Car
  11 december 2019 / 10:01

  Super leuk idee, echter mag dit niet op school snoep helaas. Uiteraard een voorkeur. Mijn zoon iets warms maaar dat is niet te doen. Werken, bso, omkleden weer naar school en dan iets warms. Ik ga dit jaar ook rennen met de lijst hangt er nog niet…..en ga voor mini kwarktaartjes in een mini plastic glaasje. Want heb een jaar mooi servies meegegeven dus kwijt en kapot

 3. Sam
  11 december 2019 / 11:49

  Ik neem aan dat je mijn reactie gehoord hebt gisteren ?. Was absoluut niet persoonlijk bedoeld hoor, maar het is inderdaad zo dat iedereen voorkeur heeft. Maar het is helaas ook zo dat sommige mensen altijd de lul zijn omdat ze simpelweg niet brutaal genoeg zijn of later op school zijn dan anderen. En dat andere mensen zich er altijd makkelijk vanaf maken.
  Jouw kerstboompjes waren wel echt superleuk! Ben benieuwd naar je nieuwe creatie. ?