Home + Dé hit voor het kerstdiner! Kerstboom chocoladelolly’s!

Dé hit voor het kerstdiner! Kerstboom chocoladelolly’s!

Geen ‘loedermoeder van het jaar award’ voor jou. Nee, jij scoort dit jaar punten met deze kerstboom chocoladelolly’s! Ik maakte deze vorig jaar (vond het recept op Internet, maar weet niet meer waar) en het was een regelrechte hit in de klas. Ze waren in no time op en wat was Milan trots! Dit jaar moet ik ze weer van hem maken. Hoog tijd om dit idee met jou te delen!

Het ziet er misschien uit als hogere wiskunde, maar eigenlijk is dit heel simpel om te maken. Ik vertel je hoe en wat je er precies voor nodig hebt. Mocht je toevallig weten waar dit recept vandaan komt, laat het me dan even weten, dan kan ik nog een linkje plaatsen.

Wat heb je nodig voor deze kerstboom chocoladelolly’s?

 • Een zak donkergroene candy melts (dit is eigenlijk een soort imitatiechocolade)
 • Cacaoboter om het mee te smelten
 • Strooisel als kerstboomversiering
 • Zoute sticks (pepsels)
 • Spuitzak
 • Twee pannen om au bain marie mee te smelten
 • Bakpapier om ze op te kunnen leggen
 • Iets om ze op te leggen en het leuk te presenteren zoals deze zakjes die ik eerder kocht. Of kijk op de foto van het eindresultaat.

Hoe maak je de kerstboom chocoladelolly’s?

 1. Doe in een pan een laagje water en zet deze op het vuur (laag)
 2. Leg ondertussen het bakpapier op een rustige plek en leg de zoute sticks erop. Houd voldoende afstand tussen de sticks.
 3. Zet vervolgens een pan (in een maatje kleiner) op de grotere pan. Let op, deze pan hangt met de handvatten op de grotere pan en staat niet in het water.
 4. Doe wat cacaoboter in het kleine (bovenste pannetje) en je zult zien dat dit gaat smelten.
 5. Doe er vervolgens candy melts bij en ook deze zullen smelten. Roer deze door de cacaoboter en voor je het weet heb je groene chocolade!
 6. Wacht niet te lang met dit in de spuitzak te doen, want anders koelt het af en wordt het hard. Kijk wel uit, want het is natuurlijk gloeiend heet. Dit vond ik het meest lastige werkje! Vergeet ook geen klein gaatje (echt klein, anders spuit het alle kanten op!) in de spuitzak te knippen.
 7. Neem de spuitzak mee naar het bakpapier en spuit de chocolade er als een kerstboompje op. Begin niet bovenaan, maar begin halverwege de zoute sticks en werk dan naar oven in een puntje. Als je het andersom doet (zoals ik eerst deed) loop je het risico dat de stick weg rolt. Spuit de chocolade er wel een beetje dik op. Het heeft dan langer de tijd nodig om uit te harden, maar je haalt het wel makkelijker van het bakpapier af en ze blijven zo beter heel.
 8. Versier de kerstboompjes met strooisel als de chocolade nog zacht is.
 9. Laat ze goed uitharden (eventueel in de koelkast) en klaar ben je!

Meenemen naar school!

Als ze klaar zijn weet ik zeker dat je een kind hebt dat niet kan wachten om ze mee te nemen naar school 😉 Vorig jaar had ik een groot, rond bord en daar had ik leuke kerstservetjes op gelegd. Een vilten slingertje met kerstboompjes er omheen gedrapeerd en toen wisten we niet hoe we dat handig mee naar school moesten nemen. Uiteindelijk zijn we heel voorzichtig gaan lopen 😉

Dit jaar hoop ik ze in de leuke kerstzakjes te kunnen doen die ik al heb gekocht bij AliExpress. Ik kan mij voorstellen dat je zoiets niet in huis hebt en als je ze zou bestellen zouden ze niet op tijd binnen zijn. Misschien kun je ze verdelen over twee kleinere borden, dat is wat makkelijker om mee te nemen. Vergeet ze niet goed af te dekken met folie.

Ik heb ze in ongeveer een uurtje gemaakt. Het uitharden duurde langer. Begin er dus niet te laat mee. Ik zou het de avond van tevoren al maken, dan heeft het de hele nacht om uit te harden. Bewaar ze in de koelkast totdat je ze mee neemt naar school.

Hieronder vind je het volledige boodschappenlijstje. Als je op het product klikt, kun je het direct bestellen, maar ze hebben dit waarschijnlijk ook bij de plaatselijke bakwinkel. Succes!

[shopr_shopthepost collection=”kerstboom-chocoladelolly” title=”Boodschappenlijstje! Shop alles voor de kerstboom chocoladelolly’s” size=large]

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *