Home + De laatste loodjes voor de zomervakantie wegen het zwaarst

De laatste loodjes voor de zomervakantie wegen het zwaarst

Nog drie hele weken en dan begint hier (regio midden) de zomervakantie en net als vorig jaar merk ik dat Milan er wel aan toe is. En hij is niet de enige, als ik andere ouders zo hoor zijn er meer kinderen aan toe. Daarnaast is het zo dat in die laatste weken van het jaar het extra druk is. Bij Milan op school sowieso vanwege een jubileum, maar wat dacht je van schoolreisjes, sportdagen of koningsspelen, avondvierdaagses etc.? Ze zijn immers nog zo klein en dan zijn ze aan het einde van zo’n schooljaar gewoon moe.

Nog drie weken dus. Drie weken waarin geoefend wordt voor een optreden, waar nog CITO toetsen worden gemaakt en Milan vindt zijn eerste rapport toch ook best spannend (en ik ook, is toch weer zo’n mijlpaal). Daarnaast gaat hij naar de vakantie naar fase 4 en in januari als het goed is naar 5. Dat betekent ook weer een nieuwe klas en nieuwe juffen. Eind deze maand staat er daarom een wisselmiddag gepland en haal ik hem opeens ook op bij een andere in- en uitgang. Allemaal best spannende dingen dus en als je dan al moe bent…

Hoe komen we de laatste weken voor de zomervakantie door?

Tja, ik denk dat we in deze laatste weken voor de zomervakantie iets vaker de tablet tevoorschijn hebben en ook het aantal speelafspraakjes worden wat minder. Ik merk aan alles dat hij moe is en daarom doen wij het ook gewoon wat rustiger aan. ’s Middags lekker even op de bank hangen en ’s avonds echt op tijd naar bed. Langer opblijven doen we wel weer in de zomervakantie, want hij heeft immers zes weken om bij te komen 😉

Wat zijn de plannen voor de zomervakantie?

Patrick en ik plannen het altijd zo met het werk dat we twee weken met zijn drieën zijn. Patrick krijgt een week eerder al vakantie en ik heb nog een week als Patrick aan het werk gaat en Milan weer naar school gaat. Op die manier hebben we drie weken oppas nodig en daarna vier weken niet. Een ander voordeel is dan dat ik die eerste week wennen ook nog vrij ben zodat ik er helemaal ben voor Milan. Ik kan mij best voorstellen dat het erg wennen is in een nieuwe klas en ik heb die week nog lekker de tijd om het huis weer even door te gaan, op te ruimen en ik begin dan stiekem ook altijd met het uitzoeken van de winterkleding etc. Tegen de tijd dat ik dan weer aan het werk ga is alles aan kant en kunnen we die laatste maanden van het jaar in!

Voor de vakantie zelf hebben we nog geen concrete plannen. We zijn dit jaar weekendjes weg, hebben veel feestje, uitjes voor de blog, premières etc. Daarbij hebben we ook plannen voor Kerst en Oud en Nieuw en het kan ook een beetje teveel worden allemaal. We zien wel wat de vakantie ons brengt. Met een beetje mazzel krijgen we mooi weer en dan hebben we een fantastische tuin waar we kunnen toeven.

Laat die zomervakantie maar komen!

Wanneer krijgen jullie vakantie? Merken jullie wat van deze laatste loodjes? Laat het me weten in de comments hieronder!

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. 17 juni 2016 / 05:58

  Hoi Marisca, voor ons ook nog een paar weekjes. Hier ook drukte met alle dingen die bij de laatste weken horen plus het afscheid van het kinderdagverblijf van mijn zoontje. Wij hebben ook nog geen plannen voor de zomervakantie. We zien wel hoe het loopt.

 2. 17 juni 2016 / 08:44

  Hier nog drie weekjes en de kleine man is er erg aan toe. We hebben de vakantie ook nog niet vol geplanned, we kijken wel. Wij vinden het ook fjiner om last minute te beslissen ergens heen te gaan, zo weet je tenminste wat het weer doet en weet je zeker dat je kind niet ziek is op die dag.

 3. Rebecca
  17 juni 2016 / 19:07

  Klinkt goed! Ik kan me ook voorstellen dat je niet alles vol wilt plannen, rustig aan is ook fijn. Kinderen vinden het ook fijn om thuis te zijn (en ouders ook;).
  Ik heb over drie weken vakantie: zomervakantie. Daarna gaat gelijk mijn zwangerschapsverlof in, dus ik begin pas na de kerstvakantie weer met werken (lang leven het onderwijs). Ik ben er in ieder geval erg aan toe!

 4. 17 juni 2016 / 19:32

  Die laatste paar weken… echt wel een behoorlijke opgave!
  Heb er een blogje over gepland staan over hoe het hier gaat.