Home + De juiste zorg voor wanneer je een dagje ouder wordt

De juiste zorg voor wanneer je een dagje ouder wordt

Iedereen wordt een jaartje ouder. Dit ga je niet alleen merken aan de leeftijd, maar vooral aan de vitaliteit van een persoon. Voldoende lichaamsbeweging is belangrijk om fit te blijven. Door te blijven bewegen verklein je de kans op chronische aandoeningen en ziektes. Ook heb je minder kans op botbreuken wanneer je meer beweegt. In dit blog lees je meer over de juiste zorg voor wanneer je een dagje ouder wordt.

Fit blijven

Voldoende beweging is erg belangrijk, helemaal wanneer je een dagje ouder wordt. Bewegen is niet alleen goed voor je fysieke gezondheid, maar ook voor je mentale gezondheid. Juist voor senioren is het belangrijk dat bewegen een deel van de dagelijkse routine blijft. Dit zorgt over de gehele dag voor een fit en positief gevoel. Daarnaast ga je met bewegen de achteruitgang van de botdichtheid tegen. Dit zorgt ervoor dat je botten dus beter kunnen tegen een stootje. Als je beweegt blijft je lichaam ook soepel en wordt het makkelijker om binnenhuis te blijven wonen. Zo kan je wat makkelijker bukken om iets onder uit het keukenkastje te kunnen pakken en kan je makkelijker met een doekje de vensterbank afnemen. 

Hulpmiddelen

Wanneer je ouder wordt is het goed om te kijken naar hulpmiddelen die het bewegen in het dagelijkse leven gemakkelijker maken. Zo kan je kijken naar een rollator om toch stukjes te blijven wandelen of kan je denken aan een elektrische fiets waardoor het fietsen makkelijker wordt. Wanneer dit lastiger wordt kan je naar alternatieven kijken zoals naar een rolstoel of een stoel voor in de douche. Dit kan het lang staan tegengaan. Ook zijn er fysiotherapeuten die kunnen helpen om te kijken naar welke bewegingen wel en niet geschikt zijn. Wanneer je veel last hebt van je knieën kan je niet elke oefening uitvoeren. Het is verstandig om deze dan ook niet te veel te belasten. Om het bewegen binnenhuis makkelijker te maken kan je kijken op https://handicare-trapliften.nl/ voor een passende traplift bij jou thuis. Als er minder ruimte bij jou thuis aanwezig is, dan is een stastoel  een goede optie. Wanneer alleen hulpmiddelen niet meer voldoende zijn en er behoefte is aan zorg kan je kijken naar een zorginstelling of naar particuliere zorg die de verzorging biedt die jij nodig hebt. 

Voeding

Voldoende groente en fruit eten is voor iedereen belangrijk, maar wanneer je ouder wordt heeft je lichaam hier nog meer behoefte aan. Probeer daarom een gezonde voeding aan te houden waar je genoeg vitamines en mineralen uit kan halen. Dit begint in de ochtend bij het ontbijt. Zorg voor een goed gevulde maaltijd waarin je direct de juiste voedingsstoffen binnenhaalt om de dag goed te beginnen. Dit heeft invloed op de rest van je dag. Ook grijp je hierdoor minder snel naar tussendoortjes. Het is aan te raden om zoveel mogelijk vitamines uit gezonde voeding te halen en niet uit supplementen. Vergeet daarnaast niet om voldoende water over de dag te drinken. Het is aan te raden om minimaal twee liter binnen te krijgen zodat je niet tekortkomt aan vocht in je lichaam. Houd dus je waterfles altijd bij de hand en drink bij elke maaltijd die je nuttigt genoeg.

liefs

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *