Home + Mama Musthaves | Traktatiezakjes!

Mama Musthaves | Traktatiezakjes!

Een paar weken geleden mocht Milan trakteren op school en ik maakte, vanwege de zwangerschap, iets dat ik van tevoren al klaar kon maken. Dat was heel makkelijk en ontzettend fijn. Binnenkort mag ik weer wat maken, want dan is het kerstdiner. Ik maakte vorig jaar chocolade kerstboompjes en wat was dat een succes zeg! Dit jaar wil ik deze weer maken, maar dit keer begin ik wat eerder en doe ik ze in een zakje. Ik vond op AliExpress nog meer leuke traktatiezakjes en besloot twee varianten te kopen. En omdat ze zo leuk (en goedkoop!) zijn voor traktaties en cadeautjes vond ik dit wel echte Mama Musthaves!

Traktatiezakje voor Kerst

Ik maakte vorig jaar dus chocolade kerstboompjes als toetje voor het kerstdiner op school en was eigenlijk best trots op het eindresultaat. Dit jaar wil ik ze een dag van tevoren maken (is met Floris ook handiger) en ze wat kleiner maken. Ik doe ze vervolgens in het traktatiezakje en kinderen kunnen hem dan eventueel nog meenemen naar huis. Voor mij is het makkelijker vervoeren in de zakjes en met het pakken kan de chocolade niet smelten. Het is dus ook wat hygiënischer.

Ik kocht 50 van deze deze kerstzakjes voor maar €1,59 inclusief verzenden. Dat is €0,032 per zakje! Ik heb webshops gezien die dezelfde zakjes verkopen voor zo’n €0,17 per zakje. Als je er dan 50 zou kopen ben je €8,50 kwijt. Die webshops maken er dus behoorlijke winst op! Dat is helemaal niet erg, want ook zij willen winst maken, maar ik vind het zonde.

Verder kun je hier leuke dingetjes in doen tijdens Kerst zelf. Denk aan iets lekkers voor na het kerstdiner of iets om mee te geven aan familie/vrienden die verder weg wonen.

Tot slot zijn ze ook heel erg leuk en handig om een traktatie in te doen voor een kind dat rond de Kerst jarig is. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Tea time traktatiezakje

Deze zakjes zijn heel erg leuk als je een dochter hebt of om de traktatie voor de juffen in te doen. Koekjes, macarons etc. alles kan erin! Van deze kocht ik er 100 in een zakje, dus we kunnen wel even vooruit. Deze kosten €3,19 per 100 stuks inclusief verzenden. Dat is €0,032 per zakje. Als diezelfde webshop deze ook verkoopt voor €0,17 per zakje is dat €17,- Ook dat is een flinke winst!

Als je op AliExpress zoekt op ‘cookie bag’ kom je de meest leuke zakjes tegen voor weinig geld. De moeite van het aanschaffen waard dus!

Wat vinden jullie van deze traktatiezakjes? Laat het me weten in de comments hieronder.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. 9 november 2017 / 08:40

  Ik vind deze tip fijn! In Jan en Feb 2 jarige kinderen.
  Geen traktatie op school, maar wel bij de dansles en opvang. En natuurlijk voor een kinderfeestje ook ideaal.

 2. Nadine
  9 november 2017 / 09:22

  Hey,
  Wat leuk die zakjes!
  Super tip!
  Ken je de site/app ‘wish’ al?
  Een beetje hetzelfde idee als alie, bestel ik ook best vaak iets op ?
  Altijd leuk om even op te kijken ?